به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اردبیل، فرحناز رافع، رئیس مرکز ملی فرش ایران در این جلسه طرحها را شامل کسب و کار نوپای مرتبط با تهیه و تامین مواد اولیه، پوشش بیمه درمان و تکمیلی قالیبافان، کتاب مرتبط با تاریخ شفاهی فرش اردبیل، ارایه تسهیلات ارزان قیمت و کارگاه تعمیر فرشهای دستباف قدیمی عنوان کرد.
او افزود: بحث منزلت اجتماعی قالیبافان چند دهه با خدشه روبهرو بوده است؛ چنان که مقام معظم رهبری در سال ۶۲ فرمودند که سیاستهای جمهوری اسلامی ایران برای فرش دستباف ناکافی است و اکنون در آستانه سال ۱۴۰۰ هنوز قوانین و سیاستگذاریها در این حوزه به عنوان سفیر هنری و میراثی ایران در جهان، اوضاع خوبی ندارد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران بیان کرد: موفق به زیر پوشش قراردادن قالیبافان با بیمه اجتماعی نبودیم و نتوانستیم بیمه تامین اجتماعی را برای این قشر هنرمند و زحمتکش توسعه دهیم، بر این اساس تصمیم گرفته شد به نوعی سطح رفاه آنها ارتقا یابد.
رافع اضافه کرد: با حمایت دولت در یک سال موفق شدیم بیمه قالیبافی روستایی را در صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر راهاندازی کنیم و در این راستا سهمیهای برای ۴۶۰ هزار نفر در نظر گرفته شد.
او با اشاره به حمایت معاونت مناطق محروم و توسعه روستایی ریاست جمهوری اظهار کرد: امروز آغاز طرح ملی توسعه بیمه تامین اجتماعی قالیبافان را شاهد هستیم؛ البته در روز روستا آغاز پوشش بیمهای از سوی رییس جمهوری را داشتیم که قرار است بیش از یک میلیون نفر از جمله قالیبافان زیر پوشش قرار بگیرند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران بیان کرد: قشر قالیباف همچنان دغدغه بحث درمان را داشت که بر این اساس تفاهمنامهای با بیمه ایران بسته شد تا به عنوان حامی قالی ایرانی در راستای مسئولیت اجتماعی یارانهای را به این حوزه اختصاص دهد که خدمتی متفاوت است.
رافع افزود: علاوه بر اینکه در زمینه توسعه بیمه تامین اجتماعی قالیبافان از صندوق بیمه اجتماعی روستاییان و عشایر استفاده میشود، حتی اگر کسی عضو آن نباشد و در این طرح بیمه ایران نامنویسی کند، میتواند از مزیتهای بازنشستگی با ۱۵ سال بهرهمند شود که این امتیاز بسیارعالی به شمار میرود؛ چرا که شامل بیمه درمان، تکمیلی، حوادث، عمر و بازنشستگی میشود.
او گفت: حق بیمه روستایی یک سال رایگان است، پنج سال پلکانی خواهد بود و پس از آن شخص باید خود همه مبلغ حق بیمه را پرداخت کند، اما پوشش بیمه ایران به صورت قسطی و تسهیلات با نرخ چهار درصد از سوی بانک مهر صورت میگیرد.
رئیس مرکز ملی فرش ایران اضافه کرد: ۲۰۰ میلیون ریال تسهیلات قرضالحسنه نیز برای قالیبافان در نظر گرفته شده است و امید میرود به تولید فرش دستباف اختصاص یابد و وارد چرخه تولید کشور شود که اتفاق میمونی است و جایگاه اجتماعی قالیبافان را ارتقا میدهد.
رافع با تاکید بر اینکه افراد زیر پوشش بیمه از سایر حمایتهای مرکز ملی فرش نیز برخوردار خواهند شد، اضافه کرد: هر متقاضی میتواند با کد دستوری *۶۶۵۵*۳۱۰۰۰# وارد برنامه مورد نظر شود و مشخصات را وارد کنند و هنگام گرفتن بیمهنامه و تسهیلات تنها تاییدیه سازمانهای ثبت ضمیمه خواهد شد.
او با اشاره به پوشش زیر مجموعههای اتحادیه روستایی، شهری، صنفی و فعالان مستقل اظهار کرد: این خدمات به صورت آسان در بستر دولت الکترونیک بدون نیاز به مراجعه حضوری ارائه میشود و فعالان میتوانند به راحتی از مزیتهای آن استفاده کنند.
رئیس مرکز ملی فرش ایران با اشاره به وجود بیش از ۲ میلیون بافنده فرش و فعالیت ۱۹۱ هزار نفر در صنایع جانبی آن افزود: پیگیر دریافت کارت هنرمندی برای قالیبافان هستیم و همچنین هفته آینده نشستی با معاون اول رییس جمهوری برگزار میشود تا اتحادیههای تخصصی فرش دستباف در سطح ملی و نماینده ذینفعان جامعه فرش در آن حضور یابند.
رافع در ادامه نیز گفت: راهاندازی کارخانه نخریسی و بازیافت فرشهای قدیمی در استان اردبیل که موجب ایجاد ارزش افزوده میشود، کار بزرگ و بیبدیلی به شمار میرود؛ چرا که صنایع جانبی متعدد فرش چندان مورد توجه قرار نگرفته است.
او اضافه کرد: چنان که مقام معظم رهبری فرمودهاند، فرش اقتصادی نوین برای جوامع بشری به ویژه ایران است و در دنیا، کشورهای توسعه یافته بر اساس صنایع کوچک حرکت میکنند، اما در ایران توجه به صنایع کوچک بسیار کم است که در این راستا انتظار میرود نشستهای مرتبط با صنعت فرش و مشکلات موجود به صورت ماهانه در استانها برگزار شود.
انتهای پیام/ح