محمد علی کمالی سروستانی مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره آخرین تحولات بازار مرغ اظهار کرد: امروز متوسط قیمت هر کیلو مرغ زنده درب مرغداری ۱۷ هزار و ۱۰۰ تا ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومان، مرغ آماده به طبخ در کشتارگاه ۲۳ هزار و ۳۵۰ و در خرده فروشی ۲۵ هزار تومان است، هر چند قیمت مرغ بسته به مناطق مختلف تا ۳۵ هزار تومان هم عرضه می شود که این موضوع گران فروشی و اجحاف در حق مصرف کننده است.
وی افزود: صدور بخشی از دستور العمل ها مبنی بر ممنوعیت انتقال مرغ از استان ها منجر به بر هم ریختگی بازار مرغ شده است که این امر ایجاد مشکل می کند.
کمالی سروستانی ادامه داد: بنابر جلسه اخیر قرار شد میزان نهاده مرغداران را اضافه کنند تا مرغ های تولیدی با وزن بیشتری به بازار عرضه شوند که در نهایت این موضوع بر کاهش قیمت در بازار تاثیر گذار است.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی از روند افزایشی قیمت نهاده های دامی در بازار آزاد خبر داد و گفت: گرچه نهاده در سامانه بازارگاه با نرخ قبل عرضه می شود، اما پیش بینی می شود که با افزایش میزان عرضه ذرت و کنجاله با نرخ مصوب از طریق سامانه بازارگاه، قیمت کاهش یابد.
وی در واکنش به تصمیم اخیر ستاد تنظیم بازار مبنی بر افزایش ندادن نرخ مصوب مرغ در بازار بیان کرد: فشار ستاد تنظیم بازار به تولیدکنندگان غیرمنطقی است و زمینه را برای خروج مرغداران از گردونه تولید فراهم می کند، از این رو امیدواریم افزایش قیمت مصوب مرغ را در دستور کار خود قرار دهند چرا که هزینه های تولید بالا رفته است.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه مشکلی در جوجه ریزی شب عید نداریم، افزود: بنابر آمار ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه وارد سالن ها شده است که با تامین مناسب نهاده دامی بازار متعادل می شود.
وی از افزایش قیمت جوجه یکروزه خبر داد و گفت: نرخ کنونی هر قطعه جوجه یکروزه به طور متوسط به ۳ هزار و ۵۷۷ تومان رسیده است.
این مقام مسئول از افزایش سهمیه نهاده دامی خبر داد و گفت: طی ماه های اخیر به ازای هر قطعه مرغ ۴ کیلو نهاده از طریق سامانه بازارگاه در اختیار مرغدار قرار می گرفت که هم اکنون حدود ۹۰۰ گرم به اینمیزان اضافه کرده اند که با این وجود مرغداران می توانند تا سن ۴۵ روز مرغ خود را در واحدها نگه دارند.
مشاور اتحادیه مرغداران گوشتی ادامه داد: با نگه داری مرغ تا سن ۴۵ روز در واحدهای مرغداری به طور متوسط ماهانه ۴۸ هزار تن به تولید گوشت مرغ اضافه می شود که با این وجود قیمت مرغ در بازار به تعادل می رسد.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ نداریم، بیان کرد: طبق برنامه ریزی ستاد تنظیم بازار ۱۳۰ میلیون قطعه برای ایامپایانی سال جوجه ریزی صورت گرفته که با این وجود جای هیچ گونه نگرانی برای تامین مرغ شب عید نیست.
افزود: با وجود تامین ۱۰۰ درصد نهاده از سامانه بازارگاه، اما تامین به موقع از سوی شرکت ها صورت نمی گیرد، از این رو انتظار میرود که عرضه ذرت و کنجاله تسریع شود.
کمالی سروستانی ادامه داد: معاونت امور دام مرتب در سامانه بازارگاه نهاده اعلام میکند که تامین به موقع کنجاله و ذرت منجر به بهبود وضعیت بازار مرغ می شود.
این مقام مسئول با اشاره به اینکه کمبودی در عرضه مرغ شب عید نداریم، بیان کرد: بنابر آمار حدود ۱۳۰ میلیون قطعه جوجه ریزی در واحدهای مرغداری صورت گرفته که از این میزان حدود ۲۲۰ هزار تن گوشت مرغ تولید می شود و این میزان با مصرف کاملا همخوانی دارد.
وی در واکنش به عرضه مرغ با نرخهای بالاتر در بازار افزود: در شرایط فعلی، میزان تقاضا به سبب نگرانی خانوارها از آینده بازار بالا رفته که برخی خرده فروشان هم بی انصافی کرده و مرغ را با نرخ بالای ۳۰ هزار تومان عرضه میکنند. این امر گرانفروشی و اجحاف در حق مصرف کننده است.
مشاور ارشد اتحادیه مرغداران گوشتی در پایان بازار شب عید را آرام توصیف کرد و گفت: بنابر تصمیماخیر وزارت جهاد کشاورزی مبنی بر افزایش تخصیص دان و نگه داری مرغ تا سن ۴۵ روز در واحدهای مرغداری، پیش بینی میشود که بازار مرغ شب عید نوسانی نداشته باشد.
انتهای پیام/