به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از زنجان، افشاری مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان زنجان گفت: از ۷۹۲ قنات موجود در زنجان، معادل ۷۳ درصد آن فعال بوده و ۲۱۶ رشته قنات معادل ۲۷ درصد خشک و غیرفعال است.
او ادامه داد: سالانه لایروبی قناتها به منظور بهسازی، بازسازی و بهبود کمکمعیشت کشاورزان در استان زنجان انجام میشود.
او با بیان اینکه پرآبترین قناتهای استان زنجان در شهرستانهای زنجان، سلطانیه و خدابنده است، افزود: آبدهی این قناتها بیش از ۱۰۰ لیتر در ثانیه است، ولی افت سطح آبهای زیرزمینی باعث خشک شدن برخی از قناتها در زنجان شده است.
این مسئول ادامه داد: افت سطح آبهای زیرزمینی استان زنجان به صورت سالانه ۷۷ سانتی متر است.
او افزود: دشت ابهر بحرانی ترین دشت استان زنجان بوده و میزان افت سالیانه این دشت یک متر و ۴۰ سانتی متر است.
افشاری تشریح کرد: عمده فشارهای وارد شده به منابع آبی، برداشتهای بیش از اندازه و به صورت غیرمجاز بوده و یکی از راهکارهای تقویت سفره آبهای زیرزمینی، تغذیه مصنوعی می باشد.
او در ادامه گفت: در سال آبی ۱۳۹۸ - ۱۳۹۷ در دشتهای استان زنجان حدود ۵۰ سانتی متر افزایش سطح آب را شاهد بودیم ولی در سال اخیر با توجه به خشکسالیهای به وجود آمده و مصرف بیرویه منابع آبی در زنجان، بیلان آبهای زیرزمینی منفی بوده است.
مدیرعامل شرکت آب منطقهای زنجان با بیان اینکه در دشت ابهر حدود ۳۰ متر و در دشت سجاس حدود ۱۰ متر افت سطح سفرههای آب زیرزمینی اتفاق افتاده است، یادآور شد: در حال حاضر ۸۰ درصد آب شرب و ۹۵ درصد نیاز آب صنعت از آبهای زیرزمینی تامین میشود و از هر منظر باید به این موضوع توجه شود، چرا که افت سطح آب های زیرزمینی برای آینده استان زنجان خطرناک است.
انتهای پیام/ف
منبع خبر/ایسنا