دبیر شورای آموزش دندانپزشکی گفت: کسی که بیماری لثه دارد احتمال ابتلایش به کرونا بیشتر می‌شود.

به گزارش حوزه بهداشت و درمان گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، «بهزاد هوشمند»  دبیر شورای آموزش دندانپزشکی در برنامه «طبیب» با اشاره به اینکه باید دهان و دندان را به صورت یک مجموعه ببینیم و از بیماری‌های دهان و لثه نیز غافل نشویم، یادآور شد: مجموعه‌ای در دهان وجود دارد که دندان بخشی از آن و از همه مهمتر نسجی است که دندان را به دهان وصل می‌کند، یعنی بیماری‌های آن هم به اندازه بیماری‌های خود دندان می‌تواند مؤثر باشد.

این متخصص دندانپزشکی همچنین تصریح کرد: در واقع این یک بحث حاکمیتی است و اگر ما به جای هزینه‌های اضافی برای دندانپزشکی فقط مسواک را در مهدکودک‌ها، مدارس و مناطق محروم در اختیار مردم قرار دهیم بسیاری از مشکلات دندانی حل می‌شود چراکه مشکل ما در آموزش و انتقال مطالب درست نکات بهداشتی و تغذیه سالم به جامعه است.

وی با اشاره به توصیه‌هایی در خصوص بهداشت دهان و دندان گفت: نخست اینکه دندان‌های شیری باید تا زمان درآمدن دندان‌های اصلی حفظ شود، لذا باید به بهداشت آن‌ها از زمان درآمدن نخستین دندان‌ها توجه کنیم، اگر مادر از شش ماهگی باگاز‌های تمیز دندان‌های بچه را تمیز کند و یا بعد از هر بار شیر خوردن جرعه‌ای آب به بچه بدهد، دندان‌ها تمیز خواهند شد.

هوشمند در ادامه تصریح کرد: بعد از آن هم شیارپوش‌هایی وجود دارد که می‌توانیم شیار‌های دندان‌ها را بپوشانیم و این باعث می‌شود که دندان‌های شیری و دائمی در مقابل پوسیدگی مقاوم شوند، استفاده از روش‌های جایگزین مثل دهان‌شویه‌های فلوراید یا استفاده از ژل فلوراید هم کمک‌کننده است. بعد از آن اینکه چای داغ، آب گرم و سرد برای مجموعه دهان و دندان خطرناک است، از عواملی که ممکن است در دهان، حنجره، مری و گوارش ایجاد سرطان کند همین تغییرات حرارتی ناگهانی است، این رفتار‌ها بسیار خطرناک است.

استاد دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی همچنین یادآور شد: بعد از هر وعده غذایی یا میان وعده حتما باید بلافاصله و حداکثر تا ۲۰ دقیقه مسواک زده شود، یعنی اگر ساعت ۹ شب شام می‌خوریم ساعت ۱۲ شب مسواک نزنیم، این مسواک زدن هم حتما نباید الزاما با خمیردندان باشد حتی بهتر است بدون استفاده از خمیردندان انجام شود، یعنی برعکس تبلیغات باید میزان استفاده از خمیردندان بسیار کم و در حد یک نخود آن هم در قوس وسط مسواک باشد نه اینکه خمیردندان را روی تمام سطوح مسواک بمالیم.

وی با تأکید براینکه توصیه من این است که حتما از مسواک‌های معمولی استفاده کنیم، اظهار کرد: یعنی از مسواک‌های متوسط، نرم و خیلی نرم استفاده شود، فکر نکنیم اگر مسواک زبر باشد دندان تمیزتر می‌شود، چون صدماتی که به دندان و لثه وارد می‌کند خیلی بیشتر است و تحلیل لثه ایجاد می‌شود، در مسواک زدن هم باید مسواک را از روی لثه به سمت دندان بکشیم تا هم لثه ماساژ داده شود و هم اینکه میکروب‌های آن از بین برود.

هوشمند با اشاره به اینکه افرادی که بزاق جرم‌ساز دارند می‌توانند از خمیردندان‌هایی که پیرو فسفات داشته باشد استفاده کنند، عنوان کرد:، اما به صورت معمولی استفاده از خمیردندان اصلا ضروری نیست اگر روش درست استفاده از مسواک را بدانیم عمل پاکیزگی انجام می‌شود، اما به طور کلی خمیردندانی مناسب است که میزان فلوراید مناسب داشته باشد و خمیردندان‌هایی که مواد زبری مثل خرده شیشه در آن وجود دارد اصلا مناسب نیست.

متخصص جراحی لثه در ادامه تصریح کرد: افراد اگر دندان‌های به هم چسبیده دارند باید نخ دندان را به صورت حرف انگلیسی سی، لای دندان پیچیده و آن را تمیز کنند نه اینکه نخ دندان را زیر لثه برده و یا به صورت اره‌ای دندان را تمیز کنند، چون مینای دندان تخریب می‌شود. همچنین من استفاده از مسواک برقی را توصیه نمی‌کنم و استفاده از آن تنها برای افرادی مفید است که توان استفاده از دست را نداشته باشند.

وی با توصیه به تغذیه مناسب و پرهیز از رفتار‌های غلط بهداشتی مثل مصرف قلیان و سیگار یادآور شد: بیماری‌های لثه با بیماری‌های عمومی رابطه مستقیمی دارند، کسی که بیماری لثه دارد ابتلایش به کرونا بیشتر می‌شود، احتمال مرگ‌ومیر به دلیل ابتلا به کرونا در این افراد بیشتر است، مادر بیماری که بیماری لثه و دندان لق دارد احتمال اینکه بچه کم وزن به دنیا بیاورد بیشتر است، مسمومیت حاملگی به بیماری لثه ارتباط دارد.

هوشمند در پایان با اشاره به اینکه بیماری‌های لثه فرد را مستعد تصلب شرایین می‌کند، عنوان کرد: بیماری لثه عارضه ششم دیابت است و بیماری لثه معادل زخم پا برای او قلمداد می‌شود، بیماری لثه فرد را در معرض سکته‌های مغزی قرار می‌دهد، روی ناباروری مردان هم تأثیر دارد، لذا خواهش من این است که علائم بوی بد دهان، خونریزی هنگام مسواک زدن و غذا خوردن، فاصله افتادن و حرکت دندان‌ها، خارش و سوزش لثه‌ها و احساس بوی بد در دهان را جدی بگیرید.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار