معاون وزیر امور خارجه شب دوم اسفندماه در برنامه نگاه یک حضور پیدا کرد.

به گزارش خبرنگار سیاست خارجی گروه سیاسی باشگاه خبرنگاران جوان، سید عباس عراقچی معاون وزیر امور خارجه شامگاه دوم اسفندماه با حضور در برنامه نگاه یک به بررسی آخرین موضوعات مرتبط با برجام پرداخت.

عراقچی با اشاره به اینکه هیچ کسی حسن نیت ایران را در خصوص برجام نمی‌تواند زیر سوال ببرد گفت: با نیت رسیدن به یک توافق و پایبندی به توافق وارد مذاکره شدیم، ایران به طور کامل به تعهدات خود در برجام پایبند بود و عمل کرد، حتی زمانی که آمریکا از برجام خارج شد تا یک سال در برجام باقی ماندیم و هنوز هم باقی مانده ایم.

۱۵ گزارش آژانس متوالی پایبندی کامل ایران به تعهدات را نشان می‌دهد

او با اشاره به اینکه ۱۵ گزارش آژانس به صورت پی در پی وجود دارد که پایبندی کامل ایران به تعهدات را نشان می‌دهد افزود: بایدن و تیم ایشان قبل از اینکه انتخاب شوند یکی از شعار‌های انتخاباتیشان این بود که به بسیاری از توافقات بین المللی بر خواهند گشت لذا از برجام هم اسم برده بودند.

معاون وزیر امور خارجه تصریح کرد: برجام یکی از دستاورد‌های دموکرات‌هاست، خیلی از آن‌ها آن موقع جزو تیم مذاکرات بودند و الان هم در کنار بایدن حضور دارند، این‌ها کسانی هستند که برجام را خودشان مذاکره کرده بودند و در زمان آن‌ها اتفاق افتاده بود و طبیعی است که انگیزه بازگشت به برجام در آن‌ها وجود داشته باشد.

وی ادامه داد: این دیدگاه در میان آن‌ها وجود داشت که سیاست فشار حداکثری موفق نبوده و آن‌ها نتوانستند به اهداف خود برسد، ترامپ تصور می‌کرد اگر فشار را به حداکثر برساند می‌تواند به توافق بهتر از برجام برسد، اما ناکام ماند، این سیاست به اهداف خود نرسید، با این شعار و با این منطق به جلو آمدند و انتخابات را برنده شدند، بعد از ورود به کاخ سفید مشخص شد کار به آن آسانی که تصور می‌کردند نیست.

عراقچی گفت: رژیم صهیونیستی همواره از مخالفین برجام بوده است و در منطقه کشورهای دیگری هم بودند که مخالف برجام بودند. بایدن اعلام آمادگی برای مذاکره با ایران در قالب ۱+۵ کرد و به نظر می‌رسد هنوز نتوانسته اند به تنش‌های داخلی خود غالب شوند.

اروپایی‌ها در عمل به ۱۱ تعهداتشان ناتوان بودند

عراقچی درباره گام‌های کاهش تعهدات برجامی ایران نیز بیان کرد: هیچ کسی حسن نیت ایران را در موضوع برجام نمی‌تواند زیر سؤال ببرد. ایران به صورت کامل به تعهداتش پایبند بود و عمل کرد و حتی بعد از خروج آمریکا از برجام یک سال در برجام باقی ماندیم و هنوز هم باقی ماندیم. ۱۵ گزارش آژانس پایبندی ایران به تعهداتش را تایید می‌کند. اروپا بعد از خروج آمریکا وارد صحنه شدند و از ما خواستند در برجام بمانیم تا آن‌ها نبودن آمریکا را جبران کنند و راه‌حل‌های عملی پیدا کنند.

وی ادامه داد: آن یک سالی که صبر کردیم فرصت دادن به اروپا برای عمل به تعهداتشان و دیپلماسی بود. متاسفانه اروپایی‌ها در عمل به ۱۱ تعهداتشان ناتوان بودند. البته برخی دیدگاه‌ها وجود دارد که اساسا اراده نداشتند. بعد از یک سال فرصت تمام شده بود و امکان ادامه مسیر وجود نداشت.

معاون وزیر خارجه بیان کرد: ما براساس حق خود در برجام مندرج در پارگراف‌های ۲۶ و ۳۶ از حق خود استفاده کردیم.

وی افزود: ما تعهدات خود را پله پله کاهش دادیم برای اینکه به دیپلماسی فرصت دهیم و به جایی رسیدیم که تمام تعهدات عملیاتی خود در برجام را کنار گذاشتیم و وارد قسمت نظارت‌ها نشدیم. هدف این بود که تعادلی که در برجام وجود داشت و در اثر خروج آمریکا به هم خورده بود برقرار کرده و متوازن سازیم. ما از حق خود در برجام استفاده کردیم و اقدامات ما اقدامات جبرانی در مقابل اقدامات اروپا و آمریکا بود و همواره گفته ایم اقدامات ما برگشت پذیر است. اقدامات ایران برای فرصت دادن به دیپلماسی و جبران اقدامات آن‌ها بود و منجر به از بین رفتن برجام نشده است.

اروپایی‌ها نمی‌توانند بگویند ایران دیپلماسی را به خطر انداخته است

عراقچی در خصوص واکنش اروپایی‌ها به اقدامات جبرانی ایران و اینکه ایران دیپلماسی را به خطر انداخته است گفت: اروپایی‌ها اصلا در جایگاهی نیستند که از این ادعا‌ها داشته باشند و علیرغم بیانیه‌ها و حرف‌ها در رسانه‌ها وقتی در جلسات خصوصی با آن‌ها صحبت می‌کنیم زبانشان بسته است. ما یک سال به آن‌ها فرصت دادیم. آن‌ها نتوانستند نبودن آمریکا در برجام را جبران کنند و بعد از آن فرصت‌های مکرر دادیم و آن‌ها در موضعی نیستند که ادعا کنند ایران در اجرای برجام قصوری دارد.

معاون وزیر خارجه کشورمان گفت: در چهار سال گذشته هنوز برجام زنده است به خاطر سیاست‌های ایران است و اروپایی‌ها سهمی ندارند الا سهمی در که در شورای امنیت جلوی آمریکا برای اعمال اسنپ بک ایستادند. ما بودیم که در چهار سال گذشته مدام به دیپلماسی فرصت دادیم.

عراقچی با اشاره به مصوبه مجلس خاطرنشان کرد: زمانی که به ان. پی. تی ملحق شدیم موافقتنامه پادمان را امضا کردیم و براساس آن به آژانس دسترسی‌ها را می‌دهیم در برجام قبول کردیم یکسری نظارت‌های بیشتر دهیم که از آن جمله قبول اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی بود. براساس مصوبه مجلس این اقدامات فراتر و پروتکل الحاقی باید متوقف شود. این تعبیر که بازرسان باید از ایران خارج شوند تعبیر درستی نیست. میزان بازرسی‌های آن‌ها کاهش می‌یابد.

توقف اجرای پروتکل الحاقی به معنای خروج از برجام نیست

معاون وزیر خارجه گفت: حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد توان نظارتی آژانس در اثر اجرای مصوبه مجلس کاهش می‌یابد. علیرغم اختلاف نظر بین دولت و مجلس، دولت مجری قانون است و در اجرای قانون نمی‌تواند تعلل کند. در قدم اول غنی سازی ۲۰ درصد شروع شد و در قدم دوم اجرای پروتکل الحاقی و نظارت‌های فراتر که در برجام بوده متوقف می‌شود. به نظر نمی‌آید تا پنجم اسفند اقدامی در جهت لغو تحریم‌ها صورت بگیرد و ما اجرای پروتکل الحاقی را متوقف خواهیم کرد و این به معنای خروج از برجام نیست.

عراقچی گفت: توقف اجرای پروتکل الحاقی برگشت پذیر است و به محض اینکه خواسته‌های ما در برجام و خواسته‌های مجلس تامین شود ما دوباره بازخواهیم گشت و هم اجرای پروتکل الحاقی و هم نظارت‌ها و هم بقیه تعهدات را انجام می‌دهیم. پنجم اسفند از برجام خارج نخواهیم شد و بازرسی‌ها متوقف نخواهد شد و توافق ایران و آژانس سر جایش است. راه برای بازگشت طرف‌های مقابل باز است و راه‌حل مشکل از سوی ما بیان شده است و مقامات ما از جمله مقام معظم رهبری به صراحت فرمودند برای ما عمل مهم است اگر عمل کرده و ما راستی آزمایی کنند ما به تعهداتمان برمی‌گردیم.

وی در پاسخ به سؤالی درباره اقدامات ایران در برجام اظهار کرد: ما در چند سال گذشته هوشمندانه و مدبرانه حرکت کردیم. هم تعهداتمان را کاهش دادیم و هم برجام را در کلیت خود حفظ کردیم. اگر تعهدات را آنقدر کاهش می‌دادیم که برجام اهمیت خود را برای طرف‌ها از دست می‌داد برجام کلا از بین می‌رفت. برای ما برجام هم ارزش اقتصادی از بعد رفع تحریم‌ها داشته و هم ارزش راهبردی و سیاسی دارد. امکانات سیاسی و راهبردی برای ما کماکان وجود داشته است.

عراقچی ادامه داد: اینکه در برجام مانده بودیم به خاطر مزایایی سیاسی و راهبردی آن بود. الان که بایدن آمده فرصتی وجود دارد که برجام احیا شود.

اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی پنجم اسفند متوقف می‌شود

وی درباره سفر گروسی مدیرکل آژانس نیز گفت: زمانی که پنجم اسفند فرا برسد و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف شود وضعیت جدیدی در روابط ما با آژانس ایجاد می‌شود.با توقف این دو قسمت یعنی نظارت‌های بیشتر و پروتکل الحاقی وضعیت جدیدی ایجاد خواهد شد. گروسی خودش اظهار علاقه کرد که به ایران بیاید که در این وضعیت جدید نوع جدیدی از همکاری بین ایران و آژانس برقرار شود که همکاری‌های ایران و آژانس کمترین آسیب را ببیند. او هم در نامه‌ای که نوشت و هم در توئیتش گفته در چارچوب قانون مجلس این کار را صورت دهد و قبول کرده که قانون مجلس اجرا خواهد شد.

عراقچی خاطرنشان کرد: سفر گروسی هیچ ارتباطی به تصمیم ایران ندارد و تصمیم ایران اجرا خواهد شد. آمده که نظم جدیدی در روابط ایران و آژانس ایجاد شود. اقدامی که آمریکا در شورای امنیت انجام داد و نامه‌ای به رئیس شورای امنیت نوشت و تمام نامه‌های قبلی دولت ترامپ را پس گرفت، درست است آثار عملیاتی در رفع تحریم‌ها ندارد، ولی بیشتر از یک اقدام نمادین است.

وی افزود: یک اقدام سیاسی قابل توجه است و هم بعد سیاسی و هم بعد حقوقی دارد. اینکه آمریکا رسما به اشتباه خود در رابطه با برجام و قطعنامه ۲۲۳۱ اقرار و آن را مکتوب و ارائه کند و به نوعی توبه از اقدامات گذشته کند ارزش سیاسی و حقوقی خود را دارد، ولی وقتی به بحث تحریم‌ها می‌رسد ارزشی ندارد. آنچه برای ما ملاک است رفع تحریم‌هاست. آمریکا نباید این کار را می‌کرد، ولی زمانی این کار را کرد به نوعی توبه از سیاست غلط گذشته است، ولی برای ما تعهد برجامی آمریکا نیست. برای ما آنچه ملاک است رفع تحریم‌هاست. اگر آمریکا از اقدامات نمادین انجام می‌دهند حداکثر می‌توانند انتظار اقدامات نمادین داشته باشند. وقتی می‌گوییم عمل در مقابل عمل، عمل آن‌ها لغو تحریم است و عمل ما بازگشت به تعهدات است.

عراقچی خاطرنشان کرد: از نظر ما ملاک لغو تحریم‌هاست و اگر این اتفاق نیفتد که ظاهرا چنین است اقدام پنجم اسفند انجام و اجرای داوطلبانه پروتکل الحاقی متوقف می‌شود.

تمام تحریم‌هایی که پس از سال ۲۰۱۵ علیه ایران اعمال شده باید برداشته شوند

وی در تشریح تحریم‌هایی که باید لغو شوند، گفت: منظور تحریم‌هایی است که در برجام ذکر شده و باید برداشته شود و ترامپ دوباره اعمال کرده و همین طور تحریم‌های جدیدی که ترامپ در چهار سال گذشته اعمال کرد و همینطور تحریم‌هایی که در چهار سال برچسب آن را عوض کردند، باید برداشته شود که ما به نقطه‌ای برسیم که بگوییم خواسته ما در برجام تامین شده و به شرایط ۲۰۱۵ برسیم.

معاون سیاسی وزیر خارجه درباره اینکه آمریکا چه زمانی می‌توانند به برجام و جمع ۱+۵ برگردند، اظهار کرد: در روز‌های گذشته در ادبیات آمریکایی‌ها بعضا به ۱+۵ اشاره شد و حتی بایدن در صحبت خود گفت ما آماده مذاکره با ایران در قالب ۱+۵ هستیم. آنچه خطیب‌زاده تذکر داد و درست بود این بود که ما الان چیزی به نام ۱+۵ نداریم و از می ۲۰۱۸ که آمریکا از برجام خارج شده وجود ندارد و الان ۱+۴ است و فعلا آمریکایی‌ها حق ندارند به مفهوم ۱+۵ اشاره کنند، چون چنین قالبی وجود ندارد و اینکه آیا می‌توانند به این قالب برگردند؟ بله می‌توانند به شرطی که تحریم‌ها را بردارند.

معاون وزیر خارجه ایران تصریح کرد: بازگشت آمریکا به برجام بدون برداشتن تحریم‌ها موضوعیت ندارد. از نظر ما وقتی آمریکا دوباره عضو برجام می‌شود و ۱+۴ وقتی به ۱+۵ تبدیل می‌شود که آمریکا تحریم‌های خود را برداشته و ما به وضعیت قبل از خروج آمریکا از برجام برگردیم.

در حال بررسى پیشنهاد بورل براى برگزاری یک نشست غیر رسمی با اروپا و آمریکا هستیم

عراقچی درباره اظهارات بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بیان کرد: الان آقای بورل اعلام کرده آمادگی دارد از اعضای فعلی برجام یعنی ۱+۴ و ایران برای یک جلسه غیررسمی و از آمریکا به عنوان مهمان برای تدوین نقشه راه آینده دعوت کند. چون با موضع ایران کاملا آشناست.

وی افزود: ما در حال بررسی این پیشنهاد بورل هستیم و با بقیه دوستان و شرکای خود مثل چین و روسیه در حال مشورت هستیم، ولی علی الاصول تصور می‌کنیم بازگشت آمریکا به برجام و اجرای تعهداتش و لغو تحریم‌ها به مذاکره‌ای نیاز ندارد.

این دیپلمات ارشد کشورمان خاطرنشان کرد: ما به صورت اصولی نیاز به گفت‌وگو نداریم. ممکن است برخی گفت‌وگو ‌های فنی و ترتیبات عملیاتی نیاز باشد و تشکیلات بورل می‌توانند ترتیبات آن را بدهند. به صورت اصولی احتیاجی به گفت‌وگو نیست. ما در حال بررسی پیشنهاد بورل هستیم و بعد از بررسی اعلام می‌کنیم.

معاون وزیر خارجه اظهار کرد: اروپایی‌ها مدعی بودند ما تحریم‌های اتحادیه اروپا و اروپایی را برداشتیم و در عمل هم برداشته بودند، ولی ایران نمی‌توانست از امتیازات آن استفاده کند آن هم به خاطر غلبه سیستم آمریکا. شرکت‌های اروپایی با تحریم‌های اروپا مواجه نبودند، ولی از جریمه آمریکا نگران بودند. بار‌ها به اروپایی‌ها گفته‌ام باید به فکر نقض حاکمیت خود توسط آمریکا کنید. سیستم مالی آمریکا غلبه‌ای بر سیستم‌های مالی اروپا و سیستم بین‌المللی دارد. این ادعای اروپا پذیرفتنی نیست. ما اسنپ بک را تا الان دو بار فعال کردیم یک بار علیه آمریکا و یک بار علیه اروپا فعال کردیم و این دومی هنوز از نظر ما معتبر و در جریان است.

با نگاه به اعمال آمریکایی‌ها و راستی آزمایی آن‌ها سخنان طرف مقابل را می‌پذیریم

وی درباره جلوگیری از بدعهدی مکرر گفت: تدبیر ما همان است که مقام معظم رهبری فرمودند که ما نگاه به عمل کرده و بعد عمل آن‌ها را راستی آزمایی می‌کنیم. مثلا اگر تحریم نفتی برداشته می‌شود باید ببینیم نفت ما قابلیت فروش داشته باشد و امکان حمل و نقل آن وجود داشته باشد. باید امکان بیمه کردن آن وجود داشته باشد و امکان بازگشت پول حاصل از صادرات هم وجود داشته باشد و این چرخه کار کند که مطمئن شویم واقعا تحریم نفتی واقعا برداشته شود. این‌ها را در عمل می‌توان ملاحظه کرد.

عراقچی گفت: از نظر ما عمل و راستی آزمایی و بعد عمل متقابل ایران است. آقای روحانی رئیس جمهور هم به بیان دیگری فرمودند امضا در مقابل امضا، بیانیه در مقابل بیانیه، عمل در مقابل عمل. آمریکا اگر بیانیه صادر کنند ما هم بیانیه صادر می‌کنیم. ما زمانی به تعهداتمان برمی‌گردیم که آن‌ها به تعهداتشان برگردند این قسمت هم می‌تواند در چند قسمت صورت بگیرد. اگر آمادگی دارند کل تحریم‌ها را یک جا بردارند ما هم آمادگی داریم کل تعهدات را یک جا اجرا کنیم. در حد و اندازه و متناسب اقدام آن‌ها ما هم چنین خواهیم کرد.

معاون وزیر خارجه همچنین درباره اظهارات سیف بیان کرد: برجام در ۲۶ دی ۱۳۹۴ اجرایی شد و گفته آقای سیف به فرودین ۱۳۹۵ مربوط می‌شود و ایشان در صحبتی که در بانک جهانی داشت در حاشیه آنجا خطاب به آمریکایی‌ها گفته بود در طول سه ماه گذشته منفعت ما از برجام در حوزه بانکی تقریبا هیچ بوده است. در آن مقطع به خاطر اینکه تحریم طولانی را طی کرده بودیم بازگشت امورات بانکی ما به حالت معمولی خود به آسانی صورت نمی‌گیرد و اینکه بانک‌ها روابط کارگزاری ایجاد کنند زمانبر است.

وی ادامه داد: طبیعی است وقتی تحریم‌ها لغو می‌شود بازگشت به حالت عادی زمان بر است. این‌ها مشکلاتی است که بعد از رفع تحریم‌ها در عمل پدید می‌آید و باید تدبیر کنیم که با سهولت بیشتری انجام شود. باید دید وقتی تحریم‌های مربوط به سرمایه گذاری در صنعت نفت ایران برداشته می‌شود باید فاصله معقولی وجود داشته باشد که شرکت‌ها بررسی‌های خود را انجام دهند. مهم این است که مانعی بر سر راه این‌ها وجود نداشته باشد. اینکه شرکت‌ها چه زمانی می‌خواهند وارد شود و مذاکراتشان چه زمانی انجام می‌شود بحث دیگری است، ولی ما باید مشاهده کنیم که در عمل مانعی وجود ندارد و اگر چنین باشد می‌توانیم بگوییم راستی آزمایی کردیم که تحریم‌ها برداشته شود.

گشایش‌های برجام در حد انتظارات ما نبود

معاون وزیر خارجه خاطرنشان کرد: آمریکایی‌ها به میزان زیادی به تحریم‌ها معتاد شده‌اند و دست برداشتن از این ابزار‌ها برایشان سخت است. در دوران اوباما با مشکلات زیادی مواجه بودیم، ولی در یک سالی که برجام اجرا شد از دی ۱۳۹۴ تا دی و بهمن ۱۳۹۵ که دولت جدید در آمریکا سر کار آمد گشایش‌های قابل توجهی در حوزه اقتصادی ایران پدید آمد. البته در حد انتظارات ما نبود و بعد هم مواجه شد با خروج آمریکا از برجام و سر و صدا‌هایی که ایجاد شد.

عضو ارشد تیم مذاکره کننده ایران در برجام در پاسخ به این سؤال که اگر مکانیسم ماشه دوباره از سوی آمریکا استفاده نشود، گفت: آمریکا در برجام تعهداتی دارد که مربوط به رفع تحریم‌ها می‌شود و یک امتیازی دارد که به اسنپ بک معروف است و تا زمانی آمریکا تحریم‌هایش را برنداشته نمی‌تواند عضو برجام شود و از آن امتیاز در برجام استفاده کند. ما به طرف‌های مقابل گفتیم سوء استفاده آمریکا از مکانیسم اسنپ بک در دوران ترامپ موضوعی است که صلاحیت آمریکا را در برجام زیر سؤال برده و باید در مذاکرات بعدی مورد گفت‌وگو قرار بگیرد.

وی گفت: خسارت‌های ما در چهار سال گذشته موضوعی است که از آن نخواهیم گذشت. حتی با بازگشت آمریکا به برجام و رفع تحریم‌ها موضوع ما با آمریکا تمام نشده است.

خسارت‌های خروج آمریکا از برجام علیه ایران را پیگیری می‌کنیم

عراقچی  درباره خسارت‌های خروج آمریکا از برجام و برنامه وزارت خارجه برای پیگیری این خسارت‌ها گفت: ما در طول چهار سال گذشته و در سه سال گذشته خسارت‌هایی هم ما و هم شرکت‌ها و کشور‌های دیگر دیده‌ایم و این خسارت‌ها در دستورکار ماست. آمریکا تحریم‌ها را بردارد و عضو برجام شود، ولی این موضوع در دستورکار ما و کمیسیون مشترک برجام خواهد بود. ما خسارات مستقیم و غیرمستقیم دیدیم. محاسباتی انجام شده و رقم‌هایی هم بعضا اشاره می‌شود، ولی کامل‌تر خواهیم کرد و موضوع خسارات ایران در دستورکار باقی خواهد ماند و آن را کنار نخواهیم گذاشت.

وی در پاسخ به سؤالی درباره مباحث موشکی و منطقه گفت: در اهداف دولت دموکرات و جمهوری خواه هیچ فرقی ندارند. در مهار قدرت ایران هیچ تفاوتی با هم ندارند و دعوا بر سر شیوه‌های انجام این کار است. دولت فعلی آمریکا معتقد است شیوه آقای ترامپ و فشار حداکثری کاری نکرده و نتوانسته آمریکا را به اهدافش در مقابل ایران برساند، ولی در آن طرف تکرار می‌کنند تمدید دوره‌های برجام، منطقه و موشک و ... باید به آقای بلینکن گفت که آیا فکر می‌کند چیز‌هایی که ایران زیر فشار حداکثری قبول نکرد، با سیاست مذاکراتی آقایان قبول می‌کند.

آمریکایی‌ها باید برجام را به شکل فعلی قبول کنند

عراقچی ادامه داد: آقای بایدن دیشب گفت ما با مذاکره با ایران از طریق ۱+۵ برمی‌گردیم، آیا تصور می‌کنند ما چیز‌هایی که تحت فشار حداکثری قبول نکردیم حالا با مذاکره قبول می‌کنیم. اگر می‌خواستیم به این خواسته‌های غیرقانونی و غیرمشروع آمریکا تن دهیم در دوران ترامپ چنین می‌کردیم. ترامپ آرزو داشت فقط یک عکس با آقای روحانی بگیرد و توافق جدیدی با ما امضا کند. ما زیر بار نرفتیم و الان هم زیر بار نمی‌رویم. اگر آمریکایی‌ها خواهان برجام هستند باید آن را به همین شکل و نه یک کلمه کم نه یک کلمه زیاد بپذیرند.

عراقچی افزود: ما حتما قبول نخواهیم کرد و موضع ما کاملا روشن است. نه الان و نه بعدا به این مسائل نخواهیم بود. توانمندی‌های دفاعی ما به هیچ وجه قابل مذاکره و مصالحه نیست. آماده‌ایم بدون کم و زیاد به اجرای کامل برجام برگردیم به شرط اینکه آن‌ها اول بازگردند. اگر قرار باشد در جلسات رسمی یا غیررسمی با حضور آمریکا و یا بدون حضور آمریکا گفت‌وگو کنیم فقط درباره برجام است و برجام پلاس و ... هیچ مذاکره‌ای نخواهیم کرد.

اروپایی‌ها فقط ادعا می‌کنند و در هنگام عمل ناتوان هستند

معاون وزیر خارجه درباره اظهارات ماکرون رئیس جمهور فرانسه نیز بیان کرد: اروپایی‌ها علیرغم همه ادعا‌ها و حرف‌هایشان ادعا زیاد دارند، ولی در صحنه عمل توانمندی ندارند. خیلی روشن اروپا به ما می‌گفتند تحریمی نداریم، ولی مجبوریم به تحریم‌های آمریکا تن دهیم. در عمل ناتوان و در گفتار الی ماشاءالله ادعا. اگر اروپایی‌ها صداقت دارند و نگران سلاح‌های هسته‌ای هستند، آیا نگران اشاعه سلاح‌های هسته‌ای رژیم صهیونیستی نیستند؟ چطور آن‌ها را نگران نمی‌کند. این‌ها نشانگر سیاست‌های دوگانه اروپایی‌هاست.

موشک‌های ایران فقط جنبه دفاعی دارد

معاون وزیر خارجه خاطرنشان کرد: نگران موشک‌های ایران هستند در حالی که می‌دانند این موشک‌ها صرفا برای دفاع است و حالت بازدارندگی دارد، ولی در عمل خودشان بالای ۱۰۰ میلیارد دلار در سال به کشور‌های دیگر منطقه سلاح می‌فروشند. چطور از این‌ها نگران نمی‌شوند و چطور از یک رقابت تسلیحاتی در منطقه نگران نیستند؟ ولی از موشک‌های ایران که فقط برای دفاع از این سرزمین است ابراز نگرانی می‌کنند.

وی گفت: کاملا روشن است که اهداف سیاسی پشت این است و این‌ها ترفند‌های شناخته شده‌ای است. آقای ظریف خیلی روشن این موضوع را به رخ آن‌ها کشید که اگر نگران اجرای پروتکل الحاقی در ایران هستید نگران برنامه هسته‌ای متحد خودتان که اصلا ان. پی. تی و آژانس و ... را کنار گذاشته نیستید و می‌دانید سلاح هسته‌ای دارد و در عمل دیدید چه بر سر مردم فلسطین آورده است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۴۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شهاب
۰۹:۵۰ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
آقا عراقچی آدم زرنگ و حوبی است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۳ ۰۵ اسفند ۱۳۹۹
به نظر بنده امثال عراقچي و ظريف خودشون از بازرساي آزانس هستن و مملكتو گذاشتن سر كار
Iran (Islamic Republic of)
دیروز
۱۷:۴۹ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
ذلت مندی تا کجا؟؟؟ یعنی اگه چند تا جوون جای این آقایون تحصیل کرده بودند،‌ عزتمان بیشتر حفظ می شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۰۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
به خدا کسی تو ایران پیدا نمیشه جلوی عراقچی و ظریف امثال اینا بگیره هر کاری دلشون میخواد انجام میدن هنوز نفهمیدن که فقط دارن امتیاز میدن به غربی ها . اونا بازم برا تحریم ایران بهانه میارن فقط این ایران است که با کارای اینا هر روز داره تحقیرتر میشه . ول کنین این برجام لعنتی یه کم از خودتون اقتدار داشته باشین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
برجام یعنی تحقیر حداکثری ملت ایران بواسطه برخی مدیران دنیا طلب و متکی به غرب بامید برپا ماندن حقوقهای نجومی ، رانتها ، تبعیضها و زندگیهای تجملگرایانه و .....
Iran (Islamic Republic of)
امیر
۱۱:۵۴ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
ما نه برجام می‌خواهیم،، نه ام پی تی،، ذره ای به عقیده مردم احترام بگذارید و این انسانهای زورگو را به کشور راه ندهید، تا کی تحقیر و التماس،،رفراندوم بگذارید تا ما به دنیا اثبات کنیم ایرانی زیر بار حرف زور نمی‌رود،،
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۱ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
باید برای انتخابات آینده براصل التزام عملی به ولایت فقیه تاکید و شورای نگهبان افراد فاقد این شرط را رد صلاحیت کند رهبر معظم فرمودند فقط عمل،شرط است دولت مجددا میخواهد قبل از رفع تحریم با غربی ها مذاکره کند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۹ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
تا کی میخواهید مقابل امریکا کوتاه بیایید؟
Iran (Islamic Republic of)
شهاب
۰۹:۵۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
همه ما باید حرفهای آقا رهبر را گوش کنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۰۶ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
بازرسان را اخراج کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
یعنی برای شما که به اصطلاح سیاستمدار هستید ، و مثلا آمریکا رو می شناختید و می شناسید ، دور از ذهن بود که به هیچ چیز آمریکا نمیشه اعتماد کرد ؟؟؟؟؟؟؟؟!!!!!!!!!

شما دارید برای یک کشور تصمیم می گیرید ، معامله شخصی که نیست . که البته اگر شخصی هم بود هیچ عاقلی با یک جنایتکار و مفسد و ... معامله نمی کرد .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۱ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
گشایشی که برجام برای کشور آورد مثال زدنی بود ، اصلا در همه امور گشایش ایجاد شد .

ان شاءالله در دادگاه عدل الهی درباره این گشایشها پاسخگو خواهید بود .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۶ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
چرا در برابر دشمن ضعف و ترس نشان می دهید.
Iran (Islamic Republic of)
شهاب
۱۰:۰۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
دوست خوب ضعف و ترس نیست
انقلاب الان 43ساله شده درباه چیزهای که وجود دارد با تصمیمات اساسی گرفته شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
اگر لغو پروتکل الحاقی به معنی اخراج بازرس‌های آژانس نیست چرا آمریکا باید تحریم‌های ایران را لغو کند!؟
تا زمانی که برنامه هسته ایی ایران به دستیابی سلاح هسته ایی نزدیک نشده امریکا به لغو تحریم ها فکر هم نمی کند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
یعنی چی می خواين با کی سرچی مذاکره کنین این عراقچی وظریف می خوان چيو ثابت کنن اينو بدونين مردم ديگه مثل سابق نیستند که شب برجام بیان شادی کنن این دفعه مردم اجازه مذاکره نمی دن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
یعنی چی می خواين با کی سرچی مذاکره کنین این عراقچی وظریف می خوان چيو ثابت کنن اينو بدونين مردم ديگه مثل سابق نیستند که شب برجام بیان شادی کنن این دفعه مردم اجازه مذاکره نمی دن
Iran (Islamic Republic of)
شهاب
۱۰:۰۷ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
دوست خوب افرادی مثل ترامپ و نتانیاهو و بن سلمان مخالف برجام هستند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۶ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
همون صحبت نکنید بهتره .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۵۷ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
اشتباهی منفی دادم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۲ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
ایران وتصمیم درست دیگران را در مورد برجام با موضع گیری ضعیف و کوچک و کم اهمیت شمردن این اقدامات بی اعتبار نکنید .همین الان هیچ کشوری از ترس غربی ها با ما تعاملی ندارد میترسید دیگر چه بشود نترسید تصمیم خود را چربتر کنید و بگویید با موضع ترس سخن نگویید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۱ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
خواهشا دوباره باقاتلان سردار بزرگوار وارد مذاکره نشید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۹ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
رئیس آژانس اومده شام بخوره بره؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۳۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
برگزاری جلسه غیررسمی، یعنی دوباره سر میز مذاکره رفتن و دوباره فریب خوردن
Iran (Islamic Republic of)
reza
۰۸:۱۰ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
باید از ان پی تی خارج شویم تا دشمنان فرصت زورگویی نداشته باشند
Iran (Islamic Republic of)
reza
۰۸:۰۸ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
وقتی عضویت در ان پی تی هیچ سودی برای ایران ندارد چرا در این ضرر خانمان سوز مانده ایم
از ان پی تی خارج شویم
Iran (Islamic Republic of)
شهاب
۱۰:۱۳ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
اول مطالعه کن بعدا حرف بزن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۰۷ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
بازم برجام یا خدااا ۲۴ ساعت میگن برجام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۲ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
من حتی یک کلمه از این متن را نخوانده ام ولی حرفم این است :میز ی به اسم برجام در ژنو نداریم وما ملت راضی نیستیم حتی یک دلار از بیت المال هزینه این گونه مسافرت ها شود هر کشوری حرفی دارد با هزینه خودش بیاید ایران ما با جمع طرف نیستیم فقط: "تک،تک"اینها را اسراییل می خواهد دوباره پشت سر امریکا به خط کند و چند نوچه عرب هم هزینه بدهند دیگر از نظر ما ملت 1+5تجزیه شده ومرده بلکه این گروه ایران است که شامل (ایران، چین وروسیه) است بقول رهبر اینها بهانه است اینها به سئوال اولیه ما پاسخ نداده اند :آیا با موجودیت ما مشکل دارند یا نه ؟اگر دارند ما به راه خود ادامه میدهیم آنها به راه خود اگر ندارند به قرار داد وفق سازمان ملل عمل کنند والسلام
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۳ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
میتونید دقیقا بگید برجام پلاس چیه؟؟؟
برجام پلاس یعنی برجامی جدید که مسائلی که غربیا میخوان در اون گنجونده بشه...
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۰ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
برجام بد بود اما دیگه زیر بار رفتیم .... خواهشا دیگه زیر بار چیزی نرید...می ترسم 10 سال دیگه دوباره گول بخورید .
Iran (Islamic Republic of)
سرباز وطن
۱۱:۲۴ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
ده سال دیگه ؟؟!! هموطن اینا دوباره از 1400 دست به کار میشن . اگر رای بیارن که دیگه هیچی اگر هم رای نیارن اینقدر با رسانه هاشون توی گوش مردم میخونند که راه حل ما فقط مذاکره ( منظور همون وادادگی تسلیم شدن ) هست . دقیقا همون کارهایی که از 89 تا 92 انجام میدادند و این راه رو به مردم و نظام و رهبر تحمیل کردند . خب از این هم غافل نشیم مردم هم انتخابشون رو انجام دادن و به جای مقاومت و دلار 5000 تومانی ، سازش و دلار 25000 تومانی رو انتخاب کردند .
Iran (Islamic Republic of)
شهاب
۱۰:۱۵ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
انقلاب 43 ساله شده بچه 5 تا6 ساله نیست که گول بخوره
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۱۶ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
بازرسیها ادامه خواهد داشت اما تحت عنوان دیگر ،والا حضور رئیس آژانس اتمی در تهران برای چیست،،،؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۳:۲۵ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
آمریکا معتاد به تحریم هاست و تحریم ها رو بر نمیداره. هرکه فکر می کنه تحریمها برداشته میشه سخت در اشتباهه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۱:۰۶ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
آخرش که چه؟
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۰۰:۵۲ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
بایدن حتی به خودش زحمت نمیده تو سوال مجری دهنشو باز کنه و اره و نه بگه و سر گنده اش رو تکون میده و تو ایران از رئیس جمهور بگیر تا عراقچی هر روز دارن از بازگشت امریکا به برجام لعنتی حرف میزنن.....اقای رییس جمهور ایران لطف کن یک هفته حرف از برجام لعنتی نزن . یعنی بده رده پایین ترین مسولت سر تکون بده....اینقدر فشل و درمونده نباشید لطفا.برجام شما با این همه هزینه فقط اروپا و امریکا رو رسوا کرد.خوب مرد حسابی این همه هزینه دادیم که به دنیا ثابت بشه امریکا بد عهده....ینی حیف حقوق و مزایای مفت ....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۰ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
1- قبل از لغو تحریم های آمریکا و اروپا ، جلسه غیر رسمی معنا ندارد. بازیچه نشوید
2- کلیه تحریم های آمریکا ، چه قبل از ترامپ و چه در دوره ترامپ ، بایستی بصورت عملی برداشته شوند
3- ایران حتی یک مورد را هم کوتاه نیاید و به خواسته آمریکاییان و یا اروپا یی ها، در راستای پروتکل و یا هر اسمی، به بازرسان اجازه فعالیت اضافه ندهد، وگرنه قانون مجلس بی اثر میشود
Iran (Islamic Republic of)
شهاب
۱۰:۱۷ ۰۶ اسفند ۱۳۹۹
دوست خوبم انقلاب 43 ساله شده است
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۲۶ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
یکی برا من توضیح بده ما که همینجور فرت و فرت تحریم میشیم
پس نفع این که بازرسا رو اخراج نمیکنیم چیه؟
چرا میذارین جاسوسی کنن؟
Iran (Islamic Republic of)
محمد حسین
۰۰:۲۴ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
کاش روز اول به حرفای رهبری گوش کرده بودید. ضمنا به باشگاه خبرنگاران بابت راه اندازی اپ تبریک میگم
Iran (Islamic Republic of)
حمید
۰۰:۱۰ ۰۳ اسفند ۱۳۹۹
جناب عراقچی ؟کارمندان آژانس مگر اطاعات محرمانه سایتهای هسته ای ما در اختیار جاسوسا قرار نمی دن؟پس اینا هم جاسوسن نه دیپلمات ،تا کی باید گول اینا را بخوریم.چقد باید دستگاه دیپلماسی ما ساده باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۳۹ ۰۲ اسفند ۱۳۹۹
سیاست وتوافق بد براایران بود ازبرجام بگذرین که بعدازان توافق روزبروزفقروفساد غارت درکشورفراگیرشد برجامی که ازنظررهبری تلخ بد بود گوش ندادین
آخرین اخبار