۱. اختراع گاوصندوق با افزایش ارزش طلا
گاوصندوقهای بانکی که امروز آنها را میشناسیم از سال ۱۸۴۹ و پس از فروش طلا در سطح شهرهای آمریکا ظهور کردند. این تاریخ همان دورانی است که جویندگان از یافتن طلا از زیر زمین منصرف شدند و تصمیم گرفتند آن را به روش ساده یعنی سرقت از بانک بدست آورند.
در آن زمان، بانکها برای محافظت از کالاهای خود از گاوصندوقهای کوچک و ساده استفاده میکردند و سارقین بانک آنها را از پنجره بیرون میکشیدند و در مکانی امن باز میکردند. بانکها از آن پس به سرعت تصمیم گرفتند که با استفاده از یک راه حل مطمئن دست سارقین را به خزانه بانکها کوتاه کنند.
در نتیجه، گاوصندوقها بزرگتر و سنگینتر شدند تا اینکه در دهه ۱۹۲۰، اکثر بانکها از گاوصندوقهای بزرگ توکار، با دیوارها و درهایی با ضخامت چند متری استفاده میکردند.
۲. مسابقه اختراع قفل فوق پیشرفته و باز کردن آن
سالانه در برخی کشورها مسابقاتی برگزار میشود که طی آن به افرادی که امنترین و پیشرفتهترین قفلها را اختراع میکنند و افراد دیگری که بتوانند این قفلها را باز کنند، جایزههای بزرگ داده میشود.
سارقین در این مسابقات از مشعلهای باروت، نیتروگلیسیرین و استیلن استفاده میکنند تا آسیب پذیریهای کوچک هر خزانه بانکی جدید را باز کنند. امنترین خزانههای بانکی امروزی بیش از هر زمان دیگری شامل فناوریهایی از جمله سنسورهای حرارتی، ردیابهای حرکتی و هشدار دهندهها هستند.
امروزه امنترین گاوصندوقها در جهان شامل مواردی مانند درهای بزرگ ۲۲ تنی، محافظهای مسلسل، کلیدهای مخفی هوشمند و روباتها هستند.
وقتی از تریلیون دلار پول نقد یا صدها تن طلا محافظت میکنید، باید هم از بالاترین حد امنیت استفاده کنید.
۳. قفلهای آسان بازشو، اما زمان بر
هنگامی که سارقین بانک یاد گرفتند از طریق ابزارهای ساده حتی قفل گاوصندوقهای بزرگ را بازکنند، Linus Yale Jr یک قفل ترکیبی را معرفی و روانه بازار کرد. اما طولی نکشید که سارقین یاد گرفتند که چرخ دندههای این قفل را نیز پر و آن را باز کنند.
مدتی باب شده بود که رئیس بانک به گروگان گرفته میشد و این رئیس پس از اطلاف وقت و رسیدن پلیسها به مقر بانک اجازه باز کردن نحوه باز کردم گاوصندوق را سارق میداد، اما کار از کار گذشته و صدای آزیر پلیس به گوش میرسد؛ بنابراین شخصی به نام جیمز سارگنت یک قفل پیشرفته و فوق ترکیبی اختراع کرد که با استفاده از آن در بانکها بسیاری از سرقتهای بانکی نافرجام باقی ماند به طوری که باز کردن این قفل برای سارق ساده است، اما زمان زیادی نیاز دارد که در این صورت پلیس در مقر حاضر میشود.
البته این قفل عواقبی هم دارد به این شکل که کارکنان بانک در صورت نیاز برای باز کردن گاوصندوقها وقت زیادی ازشان گرفته میشود.
۴. گاوصندوقهای امروزی تقریبا در برابر همه چیز مقاوم هستند
اگرچه جدیدترین خزانههای بانکی ساخته شده اند تا با سهولت بیشتری باز شوند در حالی که همچنان از امنیت فوق العادهای برخوردار هستند.
خزانههای بانکی ساخته شده اند که تا ابد دوام داشته باشند. در نتیجه، برخی از آنها تقریبا در برابر هر چیزی مقاومت خواهند کرد حتی یک انفجار هسته ای.
پس از اصابت بمب اتمی به هیروشیما در سال ۱۹۴۵ تنها شئ باقی مانده همین گاو صندوقها بودند حتی در سال ۱۹۵۷، ایالات متحده در هنگام آزمایش هستهای خزانه بانک را منفجر کرد و فقط در یکی از گاوصندوقها شل شد.
۵. سرقت الماس ۱۰۰ میلیون دلاری در امنترین بانک
اکثر سارقین بانک حتی به خود زحمت نمیدهند تا به سراغ گاوصندوقها بروند، طبق گزارش FBI، اکثر قریب به اتفاق جنایات در باجههای بانکی اتفاق میافتند. البته این بدان معنا نیست که مجرمهایی وجود ندارند تا با برنامه ریزی دقیق و باهوشی بتوانند گاوصندوقها را باز کنند.
در سال ۲۰۰۳ یکی از ارزشمندترین الماسهای جهان با ارزش بیش از ۱۰۰ میلیون دلار در یکی از امنترین و غیر قابل نفوزترین بانکهای دنیا به سرقت رسید به طوری که تا به امروز هم برنامه ریزی دقیق آنها برای کارآگاههای پلیس فاش نشده است.
۶.نگه داری از اشیا خاص در گاوصندوقهای بزرگ
برخی گاوصندوقهای بانکی برای نگهداری کالاهایی که ارزش زیادی دارند استفاده میشود: پول نقد، طلا، جواهرات و موارد مشابه. همچنین شرکتهای مواد غذایی و رستورانهای خاص دستور عمل ساخت محصولات خود را در این گاوصندوقها نگه داری میکنند.
۷. گاوصندوقهای مخفی در دل طبیعت
مدتهاست که حفاری یا انفجار برای دسترسی سارقان به خزانه بانکی نگران کننده بوده است، به همین دلیل برخی از امنترین گاوصندوقها در زیر زمین یا در زیر کوهها قرار دارند.
۸. صندوقهایی که هیچ کس از مکان دقیق آن مطلع نیست
بعضی از گاوصندوقها بسیار ایمن هستند و هیچ کس نمیداند کجا واقع شده است. یک از ویژگیهای امنیتی آنها فناوری پیشرفته، محافظهای زرهی و دیوارهای نفوذ ناپذیر است که آنها را نسبت به بقیه متمایز میکند.
به طور مثال در ایران، ذخیره طلای کشور تقریبا نفوذ ناپذیر است، زیرا هیچ کس نمیتواند به طور قطعی بگوید که در کجاست.
۹. گاوصندوقهایی که مالک آنها مشخص نیست
سوئیسیها به رازداری بانک هایشان معروف هستند که شامل صندوقهای مشتریان بانکی است که ثروت افراد مختلف در سراسر جهان در آنها نهفته شده است. اما مشکل اینجاست که برخی از این افراد مایلند آنقدر ناشناس بمانند که کارکنان بانکی هیچ اطلاعات و شناختی از آنها ندارند در واقع، آنها هیچ اطلاعاتی از خود در بانک به جای نمیگذارند. در نتیجه بانکهای سوئیس اکنون میلیاردها دلار پول مطالبه نشده در اختیار دارند که با مرگ این مشتریان گمنام، بی صاحب میمانند.
۱۰. این گاوصندوقها هیچ وقت از کار نمیافتند
از آنجا که تخریب بسیاری از خزانههای قدیمی بانکی تقریبا غیرممکن است، همچنان در مشاغل مختلف مانند هتلداری و رستورانهای لوکس مورد استفاده قرار میگیرند. شاید اگر این گاوصندوقها تجدید پذیر بود تا امروز طی چند مرحله تجدید و به محصول دیگری تبدیل میشدند.
انتهای پیام/
بیت المال تو گاوصندوق نیست که برداشته بشه
دست مردم مستضعفه که پول رو دو دستی دست اینا میدن با نوع انتخابشون از جمله انتخاب رئیس جمهور فعلی
ممنون
من هم قول میدم تا زنده هستم برای هر روز برای خودشون و امواتشون فاتحه بخونم .