به گزارش خبرنگار
گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از
مشهد، قدیر رجب زاده رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی گفت: با پیشرفت جوامع و ظهور روز افزون انواع
آلایندههای غذایی همچون باقیماندهی آنتی بیوتیک، آلایندههای آلی پایدار، فلزات سنگین، مایکوتوکسینها، تقلبات، آفتکشها و پاتوژنهای میکروبی منجر به اثرات سوء انکارناپذیری بر سلامت انسان از جمله بروز انواع بیماریها بویژه سرطان شده است.
او افزود: یکی از گامهای موثر در جهت کنترل کیفیت مواد غذایی، طراحی و ساخت انواع سنسورهای تشخیصی برای سنجش آلایندههایی مانند باقیماندهی تتراسایکلین، بی فنیلهای پلی کلره، سرب، پراکسید و نیتریت است.
بیشتر بخوانید
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه در ساخت بیوسنسورهای تشخیص تتراسایکلین و بی فنیلهای پلی کلره از تکنولوژی کریستال مایع استفاده شده است، ادامه داد: سنسورهای کریستال مایع، فناوری نو ظهوری برای طراحی سیستمهای تشخیص سریع آلایندهها در مواد غذایی به شمار میروند.
رجب زاده بیان کرد: کریستالهای مایع موادی با ویژگیهای ساختاری منحصر بفرد و حساس به تحریکات محیطی هستند که قابلیت پرتابل شدن توسط گوشی همراه را داشته و اخیرا توجهات زیادی را به خود جلب کرده اند.
او در مورد مزایای این تکنولوژی نسبت به روشهای مشابه تصریح کرد: در مقایسه با روشهای دستگاهی مرسوم برای تشخیص آلایندهها که نیاز به هزینه زیاد، تهیه و آماده سازی پیچیده نمونه و افراد متخصص دارند، بیوسنسورهای طراحی شده حساس، سریع و قابلیت استفاده توسط کاربر غیرمتخصص را دارند.
رئیس مؤسسه پژوهشی علوم و صنایع غذایی با بیان اینکه اکثر کیتهای تشخیصی مصرفی در کشور ما در حوزههای مختلف از جمله صنایع غذایی وارداتی هستند، تاکید کرد: دستیابی به ساخت انواع کیتهای تشخیصی از طرفی باعث کاهش وابستگی و نقش آفرینی در حوزه ایمنی مواد غذایی شده و از سوی دیگر به عنوان یک تکنولوژی پیشرفته باعث خلق ارزش افزوده و ارزآوری میگردد.
انتهای پیام//م. ب