به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان،دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام که برای سخنرانی در یادواره شهدا و هم اندیشی تدوین سیاستهای کلی برنامه هفتم کشور به اصفهان رفته است، ظهر شنبه ٢ اسفند ١٣٩٩ در دیدار جمعی از نخبگان تشکلهای دانشجویی عضو انجمن اسلامی مستقل و نخبگان دانشجویی سایر تشکلهای استان که در دانشگاه آزاد اسلامی اصفهان برگزار شد، گفت: خوشحالم که سوالات دانشجویان کشورمان با زندگی مردم و مشکلات اجرایی کشور ارتباط پیدا کرده است و مباحث آکادمیک و نظری آنها دارد به مباحث عملیاتی و راهگشا نزدیک میشود.
او افزود: پاسخ به سوالهای دانشجویان نباید صرفاً با نگاه به گذشته باشد بلکه باید مشکلات کشور را با مروری بر گذشته و نگاهی به آینده بررسی کنیم. در غیر این صورت، همواره دنباله رو تاریخ خواهیم بود و تاریخ ساز نخواهیم شد. اگر ما همیشه دنبال رویداد حرکت کنیم، رویدادها را دیگران برای ما رقم خواهند زد، آنگاه آنها ما را مدیریت خواهند کرد. متاسفانه کشور در این دو سه دهه اخیر به دنبال رویدادهایی رفته که دیگران برای ما ساخته اند. در مسائل محیط زیست و مسائل آب، دو نگاه رو به جلو و نگاه پسینی وجود دارد. با نگاه پسینی، ما هیچ وقت پیشگام نخواهیم شد و همیشه باید با انبوهی از مشکلات پیش بینی نشده و غافلگیرکننده مواجه خواهیم بود.
رضایی گفت: در دهه اول انقلاب، همیشه گذشته و آینده کشور را با هم میدیدیم و با یک رویکرد ترکیبی حرکت میکردیم لذا به روزمرگی نمیافتادیم که نمونه آن را در یادداشتهای شهید حسن باقری مشاهده میکنیم. کشور الان دچار روزمرگی شده است. جمعیت زیاد حاشیه نشینهای شهرها که بین ۱۱ تا ۱۸ میلیون نفر برآورد میشوند، مربوط به همین است که مدیریت اجرایی کشور دچار روزمرگی شده است. مشکلات محیط زیست مربوط به روزمرگی است. مشکل آب اصفهان مربوط به روزمرگی مدیریت اجرایی است. اگر حکمروایی کشور بر اساس روزمرگی باشد، همیشه با انبوهی از مسائل روبرو هستیم.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد:نیاز مدیریت کشور این است که با نگاه به آینده حرکت کنیم. در دهه دوم انقلاب، در مدیریت اجرایی کشور از فرهنگ و ارزشهای دینی فاصله گرفتیم و دولتهای کشور در این سه دهه بهصورت منفعلانه آنهم تابع رویکردهای پسینی، عمل کردهاند.
رضایی افزود: در مسئله کم آبی، باید توجه داشته باشیم که تغییر اقلیم در حال اتفاق افتادن است. امروز زایندهرود آب ندارد. از پنج سال آینده، شاهد مشکلات جدی ناشی از تغییر اقلیم در ایران و جهان خواهیم بود. دنیا با خشکسالی بزرگی روبرو میشود و ما حداکثر پنج سال وقت داریم، مگر اینکه با نگاه به گذشته و آینده و درک مسئله تغییر اقلیم، مشکل آب زایندهرود را حل کنیم.
نویسنده کتاب ایران آینده گفت: مسئله انتقال مدیریت به نسلهای سوم و چهارم در دهه آینده، بسیار اهمیت دارد و این رویداد بسیار مهم در آینده رخ خواهد داد. باید برای این امر برنامهریزی کنیم و برنامههای قبل را بروزرسانی کنیم. باید اقتصاد ایرانی اسلامی و امنیت پایدار بر پایه ارزشهای دهه اول انقلاب را درست کنیم. اینکه دانشجویان لیبرالیسم، اومانیسم، سکولاریسم و لیبرال دموکراسی را در دانشگاهها نقد کنند و دیدگاه جدیدی را برای عبور از چالشها پایه ریزی کنند، اتفاق سازندهای است. ما نیاز به نظریات بنیادین و بومی داریم تا به صورت عملی، با اندیشههای غیرسازنده مقابله کنیم.
او گفت: توسعه صنعتی در ایران بدون نقشه جامع انجام شده است. صنعت باید هدفمند باشد. اینکه یک مجموعه پراکنده از کارخانجات و صنایع مختلف داشته باشیم، به تشکیل زنجیرههای کسب و کار منجر نمیشود. مجتمع بزرگ فولاد مبارکه، چه تاثیری بر کلیت صنعت اصفهان دارد؟ آیا تاثیر بیشتری نمیتواند بر شکوفایی صنایع اصفهان داشته باشد؟ اینکه یک کارخانه بزرگ بدون ارتباط با دیگر شرکتها داشته باشیم، مفید نیست. صنعت که فقط برای ایجاد شغل دایر نمیشود. فعالیتهای زندگی مردم باید با صنایع ارتباط پیدا کند. شهرکهای صنعتی باید با کسب و کارهای خانگی ارتباط برقرار کنند. بازار اصفهان هم باید با صنعت پیرامونش ارتباط داشته باشد. مواد خام باید در یک پروسه صنعتی هدفمند، فراوری شوند. صنعت باید با فعالیتهای مردم و اقلیمهای هر یک از استانهای قوی اقتصادی، پیوند پیدا کند.
رضایی با نفی توصیههای یکسان و از بالا به پایین گفت: تقسیم کار ملی در شکوفایی استانهای قوی اقتصادی، مهم است. تفویض اختیار همراه با مسئولیت، نیاز مدیران اقتصادی در الگوی اقتصاد مردمی است که با محوریت شهر به جای بنگاه شکل میگیرد. شهرها و استانهای ایران، مبنای پیشرفت خواهند شد و در هر شهر، محله و خانواده و بازار - شهر ساماندهی میشود.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مرکز ارزیابی و نظارت راهبردی مجمع تشخیص، با تاکید بر جوانگرایی تشکیل شده و در اولین گام، دستگاههای مسئول و متولی در سیاستهای کلی را مشخص کرده اند و گزارش نظارتی خود را درخصوص نحوه اجرای سیاستهای کلی جمعیت آماده کرده اند که تقدیم مقام معظم رهبری شده است. گزارش نظارتی درخصوص نحوه اجرای سیاستهای اقتصاد مقاومتی هم رو به پایان است.
در ابتدای این جلسه، نخبگان دانشجویی دانشگاههای اصفهان، با طرح دیدگاههای خود در موضوعات صنفی دانشجویی و اوضاع اقتصادی کشور و استان و موضوعات مرتبط با آینده کشور به بیان انتظارات و دغدغههای خود پرداختند.
انتهای پیام/ش