به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، رضازاده سرپرست سازمان صنعت و معدن خراسان شمالی با اشاره به صعب العبور بودن منطقه حفاظت از این مکان را دشوار دانست و گفت:عملیات پاکسازی از سوی نیروی انتظامی انجام میگرفت، اما چون مداوم نبود فرصت برای بهره برداران غیرمجاز فراهم بود.
رضازاده افزود:بعداز درگیری مسلحانه اخیر در معدن آلبلاغ نیروهای یگان ویژه با همراه نیروی انتظامی استان و شرکت حفاظتی منتخب، منطقه را از وجود برداشت کنندگان غیرمجاز پاکسازی کردند.
بیشتر بخوانید
او عنوان کرد:شرکت حفاظت شده با جذب ۷۰ نیرو از استان، بعداز عملیات پاکسازی اخیر با قرار دادن ۳ کانکس در روستای پرکانلو، انتهای سد و دره گوارکی که محل عبور و مرور بهره برداران غیرمجاز است بطور رسمی در منطقه مستقر شدند.
سرپرست سازمان صنعت و معدن خراسان شمالی با اشاره به اینکه اکتشافات ابتدایی، نمونه برداریهای اولیه از سوز ایمیدرو انجام شده است، گفت:با بهبود شرایط جوی سازمان ایمیدرو هم کار اکتشاف تفصیلی خود را انجام و تا خرداد ۱۴۰۰ گزارش نهایی اکتشافات را ارائه خواهد داد.
رضازاده در ادامه افزود:گام بعدی ایجاد واحدهای فرآوری و استخراج مجاز که منجر به ایجاد اشتغال پایدار برای منطقه خواهد شد.
حسین پور نماینده مردم اسفراین در مجلس شورای اسلامی هم گفت:معدن آلبلاغ یک ظرفیت خدادادی است که مسیر استفاده از آن باید درست، کارشناسی و قانونی باشد.
حسین پور افزود:تا زمانیکه مطالعات و اکتشافات ایمیدرو در منطقه به پایان نرسد شیوه بهره برداری نیز طراحی نخواهد شد.
او نتیجه نشستها و جلسات با ایمیدرو را تشریح و عنوان کرد: مردم کمک کنند و در منطقه حضور نداشته باشند تا مطالعات در مدت ۶ تا ۸ ماه انجام شود تا نحوه واگذاری و بهره برداری مشخص شود.
حسین پور افزود:تمام منافع و سود بهره برداری از این معدن متعلق به مردم منطقه است.
سجادی رئیس سازمان نظام مهندسی معدن با گلایه مندی از کندی مطالعات در معدن آلبلاغ گفت:انتظار میرود مرحله دوم اکتشافات ۱۲ ماهه، سرعت گیرد و اکتشافات عمیق انجام تا ذخیره قطعی معدن مشخص شود.
سجادی افزود: قرارگاه خاتم اعلام آمادگی کرده تا معدن را ظرف ۳ تا ۴ ماه ساماندهی کند و قول مساعد داده مبلغ ۲۵ هزار میلیارد تومان در بخش معدن استان سرمایه گذاری و تا شعاع ۴۰ کیلومتری مشکلات زیرساختی، جادهای و اجتماعی را حل کند.
انتهای پیام/د