به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از همدان، محمد خاکی معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان گفت: بازگشت معادن به چرخه تولید و ایجاد اشتغال، در اولویت این سازمان قرار دارد.
او خاطرنشان کرد: برخی از معادن فصلی است که با نامساعد شدن شرایط آب و هوایی به حالت نیمه تعطیل در میآید و برخی هم طرحهایی است که نیاز به فعالیت مداوم در طول سال ندارند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت گفت: بیتردید بازگشت معادن راکد در افزایش اشتغال و تولید این منطقه بسیار اثر گذار است و روند بازآفرینی و تقویت معادن غیرفعال با جدیت ادامه دارد.
او یادآوری کرد: از ۲۸۰ معدن در استان همدان، ۸۰ معدن در عرصه مصالح ساختمانی، سنگ تزئینی، سنگهای فلزی و غیر فلزی غیرفعال است که بازگشت آنها به چرخه تولید در دستور کار قرار گرفته است.
خاکی افزود: در پنج سال اخیر ظرفیت تولید معادن ما از ۱۲ میلیون و ۳۰۰ هزار تن به ۲۰ میلیون و ۵۰۰ هزار تن رسیده است.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صنعت، معدن و تجارت همدان میزان ذخایر ماده معدنی اکتشاف شده استان همدان را یک میلیارد و ۹۵۰ میلیون تن اعلام کرد و گفت: از ابتدای سال جاری ۱۴ پروانه بهرهبرداری معدن در استان صادر شده است که فعالیت این واحدها نقش موثری در ایجاد اشتغال، افزایش استخراج و فرآوری مواد معدنی دارد.
او بیان کرد: برای فعال سازی و بهره برداری از این معادن با همکاری بخش خصوصی در مجموع ۲۴ میلیارد و ۴۰۰ میلیون تومان سرمایه گذاری شده است.
خاکی با اشاره به اشتغال ۲ هزار و ۴۰۰ نفر در بخش معدن استان همدان، خاطرنشان کرد: امسال ۱۰۲ نفر در واحدهای جدید معدنی این استان مشغول به کار شده اند.
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت همچنین از صدور ۲۶ پروانه اکتشاف در ۱۰ ماه نخست سال جاری خبر داد و گفت: در این مدت ۱۸ گواهی کشف نیز برای فعالان عرصه معدن استان همدان صادر شده است.
ماده معدنی جزو انفال است و بهره برداران باید بخشی از بهای آن را به عنوان حقوق دولتی به خزانه واریز کنند. به گفته
معاون امور معادن و صنایع معدنی سازمان صمت، تا اوایل بهمن، ۱۷ میلیارد تومان به حساب خزانه واریز شده است که این رقم نشان از رشد و فعالیت معادن دارد.
انتهای پیام/د.ا