جعفر حسینی مشاور ارشد نظام صنفی کشاورزی و منابع طبیعی در گفت و گو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با انتقاد از بی توجهی به اجرای مصوبه الگوی کشت اظهار کرد: با گذشت سالها از مصوبه الگوی کشت، اما همچنان اجرای آن در هالهای از ابهام است چرا که همه ساله با مازاد تولید و تراکمکشت در برخی نقاط کشور و عدمهمخوانی با بازار داخل مواجه هستیم.
وی افزود: با اجرای مصوبه الگوی کشت، محصولات کشاورزی را در بهترین مکان از لحاظ پتانسیل تولید میکنیم که متاسفانه با بی توجهی مسئولان به اجرای این مصوبه و ناآگاهی کشاورزان، در برخی مواقع با مازاد یا کاهش تولید محصولات روبرو میشویم که با تراکم کشت و ازدیاد تولید به سبب افزایش هزینه ها، کشاورزان متضرر میشوند یا مصرف کننده از ناحیه نوسانات قیمت با مشکلاتی روبرو میشود.
حسینی با بیان اینکه دولت از باب مازاد تولید با مشکلات متعددی روبرو میشود، گفت: در مواقعی که کشاورزان با مازاد تولید روبرو هستند، هزینههایی بر دولت به علت خرید حمایتی وارد میشود.
مشاور ارشد نظامصنفی کشاورزی ادامه داد: زمانیکه بازار به حالت اشباع در میآید، در سال بعد کشت محصولات تغییر میکند که این امر منجر به برهم ریخته شدن الگوی کشت میشود که در نهایت مصرف کننده باید بهای بیشتری بابت خرید محصول پرداخت کند.
وی با تاکید بر اجرای الگوی کشت مبتنی بر واقعیت کشور بیان کرد: با مطالعه و بررسی دقیق آمایش سرزمین، الگوی کشت باید در استانها اجرا شود تا با کاهش یا مازاد تولید محصولات و نابه سامانی بازار روبرو نشویم.
حسینی در پایان با بیان اینکه الگوی کشت دستوری راه حل تنظیم بازار محصولات کشاورزی نیست، تصریح کرد: در الگوی کشت اهرمهای تشویقی باید لحاظ شود، ضمن آنکه قیمت محصولات بر مبنای واقعی هزینههای تولید تعریف شود. هر چند در برخی مواقع لازم است که از اهرم قانونی برای کاهش محصول مازاد استفاده شود.
انتهای پیام/