صنایع آلومینیوم استان اصفهان با وجود پیشرفت‌های قابل توجه با مشکل تامین مواد اولیه مواجه و دچار رکود شده اند.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان، استان اصفهان با توجه به ظرفیت‌ها و امکانات بسیار خوب خود برای توسعه صنعتی، سال هاست که در حوزه صنایع آلومینیوم هم ورود و در تامین ورق‌های مورد نیاز صنایع مختلف نقش قابل ملاحظه‌ای ایفا کرده است.

صاحبان این صنعت در دو سال گذشته برای خودکفایی و یافتن بازار‌های هدف تلاش زیادی کرده اند و این در حالی است که تورم تلاش‌های آن‌ها را با چالش جدی مواجه کرده است.

دو برابر شدن نرخ مواد اولیه تولید آلومینیوم

محمد انصاری رئیس اتحادیه صنایع آلومینیوم استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار گروه استان‌های باشگاه خبرنگاران جوان از اصفهان گفت: در حال حاضر اصلی‌ترین بحران در صنایع آلومینیوم کمبود مواد اولیه به خصوص ورق خام است.

او افزود: در واقع باید گفت افزایش بی منطق قیمت مواد اولیه و ناتوانی صاحبان این صنعت در خریداری مواد اولیه منجر به ورود برخی واسطه گران و دلالان به بازار و کمبود مواد اولیه شده است.

رئیس اتحادیه صنایع آلومینیوم استان اصفهان ادامه داد: قیمت آلومینیوم خام در مقایسه با پارسال حدود دو برابر شده و از هر کیلوگرم ۵۰ هزار تومان به ۸۰ تا ۱۰۰ هزار تومان رسیده است.

انصاری گفت: این در حالی است که بازار ارز نقش تعیین کننده‌ای در ثبات قیمت مواد اولیه آلومینیوم دارد، اما با وجود کاهش ۳۰ درصدی نرخ ارز در هفته‌های گذشته، هیچ کاهش قیمتی در نرخ مواد اولیه مشاهده نشده است.

سایه رکود و بیکاری بر صنایع آلومینیوم اصفهان

اصغر طاهری نایب رئیس اتحادیه صنایع آلومینیوم استان اصفهان در گفتگو با خبرنگار ما گفت: متاسفانه نبود نظارت و بازرسی برای حل مشکل تامین مواد اولیه و از طرفی کاهش شدید درآمد فعالان این صنعت سبب شده تا شاهد رکود ۷۰ درصدی و افزایش ۲۰ درصدی بیکاری باشیم.

او افزود: از ۵۰۰ واحد صنفی صنایع آلومینیوم استان اصفهان، ۳۵ درصد اعلام تعطیلی کرده اند.

نائب رئیس اتحادیه صنایع آلومینیوم استان اصفهان اظهار کرد: میزان فروش محصولات آلومینیوم در بازار به قدری کاهش یافته که درآمد صاحبان این شغل به کمتر از یک میلیون تومان در ماه رسیده و همین امر سبب شده تا بیش از ۲۰۰ نفر در این صنعت بیکار شوند.

طاهری ادامه داد: ورود آلومینیوم‌های خارجی هم عرصه را برتولیدات داخلی تنگ کرده و سبب شده خریداران اصلی محصولات آلومینیوم اصفهان که بیشتر تولیدکنندگان در و پنجره هستند همانند سال‌های قبل نیاز خود را از بازار داخلی تامین نکنند.

او یادآور شد: در نامه نگاری‌های متعدد به مسئولان استانی و نمایندگان مشکلات این صنعت در مطرح کرده ایم، اما هنوز اقدامی جدی نشده است.

نائب رئیس اتحادیه صنایع آلومینیوم استان اصفهان طاهری افزود: با توجه به برنامه ریزی برای بومی سازی ورق آلومینیوم، توانستیم پروفیل آلومینیوم تولید کنیم، اما به دلیل دریافت نکردن تسهیلات و پشتیبانی نشدن، این طرح با شکست روبه رو شد.

تولید پروفیل آلومینیوم فرصتی اقتصادی، اما رو به نابودی

رضا مصلحی تولیدکننده پروفیل آلومینیوم گفت: استان اصفهان ظرفیت‌ها و متخصصان زیادی دارد که با تکیه بر آن‌ها می‌توان بسیاری از محصولات وارداتی را بومی سازی کرد، اما حمایت نکردن دستگاه‌های اجرایی مانع موفقیت شده است.

او افزود: تولید پروفیل آلومینیوم سال‌ها برای ما آرزو بود، اما توانستیم به این مهم دست یابیم و محصولی با کیفیت بهتر و هزینه کمتر از نمونه‌های خارجی تولید کنیم.

این تولیدکننده پروفیل آلومینیوم خاطرنشان کرد: با افزایش تولید حتی می‌توانیم محصولمان را به کشور‌های عربی منطقه هم صادر کنیم، اما افزایش هزینه‌های تامین مواد اولیه و دستگاه‌های مورد نیاز سبب شده با خطر رکود مواجه شویم.

مصلحی اضافه کرد: از طرفی مسئولان هنوز برای واگذاری زمین به منظور راه اندازی واحد‌های جدید تولید آلومینیوم موافقت نکرده اند.

او گفت: با وجود سنگ اندازی‌ها امسال توانستیم اصفهان را به عنوان برترین تولیدکننده محصولات آلومینیومی ورزش کوهنوردی در کشور معرفی کنیم.

این تولیدکننده پروفیل آلومینیوم افزود: اما سرمایه گذاری نکردن روی این دستاوردبزرگ می‌تواند این فرصت اقتصادی را از بین ببرد.

پیشنهاد مجلس برای حل مشکل صنایع آلومینیوم چیست؟

مهدی طغیانی نماینده مردم اصفهان در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: موضوع کمبود منابع مالی و حمایت همه جانبه از تولیدکنندگان صنایع آلومینیوم پس از بررسی‌های اولیه با جدیت در دستور کار مجلس قرار خواهد گرفت.

او افزود: پیشنهاد ما برای کاهش مشکل تامین مواد اولیه در این حوزه، این است که خرید آلومینیوم خام به صورت عمده‌ای و واسط‌های حذف شود.

رونق صنعت آلومینیوم به عنوان تامین کننده نیز صنایع دیگر از جمله هواپیماسازی، خودروسازی، ساختمان، پتروشیمی و... می‌تواند به کاهش هزینه‌های تمام شده و بهبود کیفیت تولید بیانجامد. هدفی که رسیدن به آن نیازمند اقدام و عمل برای رفع موانع تولید است.

گزارش از عیسی صادقی

انتهای پیام/ش

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
علیرضا
۱۶:۲۱ ۱۴ اسفند ۱۳۹۹
درود بر اقای عیسی صادقی نویسنده و خبرنگار موفق
بنده گزارش های شمارا دنبال می کنم
همش عالی و بینظیر بوده
افرین بر شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۳۳ ۱۴ اسفند ۱۳۹۹
و این خیانتها همچنان ادامه دارد و تنها مربوط به صنعت آلومینیوم نبوده و تقریبا تمامی صنایع از این موضوع رنج می‌برند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۵ ۱۴ اسفند ۱۳۹۹
یه راهکار ساده و پر بازده
1.هر روستا،شهرستان،شهر هر منطقه، بیکارها یه جا ساماندهی و مشخص و توانایی هر فرد مشخص شود هر فرد بیکار 50 تا 100 میلیون آورده بیاورد یه تیم تشکیل شود و تولید یه محصول رو انجام دهند، تعاونی با مدیریت همون افراد نه دولت،قدم اول رو بردارید ترس ریخته خواهد شد
2.منتظر نباشید ،تکی کار نکنید، گروه تشکیل دهید، مردم فقط می تواند مملکت رو از رکود نجات دهد نه دولت
3.چشم داشت به دولت نداشته باشید
4.پایگاه جمع آوری بیکارها هر منطقه مساجد محله باشند
5.اموزش و کمک و جمع آوری و هدایت اولیه با بسیج و سپاه باشد و اساتید دانشگاه به عنوان مشاور البته بسیجی وار و جهادی نه پولی
6
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۱:۲۲ ۱۴ اسفند ۱۳۹۹
باشگاه خبرنگاران، جان من برگردین به همون نسخه‌ی قبلی وبسایتتون، این دیگه چیه....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۱۱ ۱۴ اسفند ۱۳۹۹
ای کاش میشد فهمید که این دلال‌ها چه کسانی هستند که اولا همه جا حضور دارند و ثانیا قدرتشون از دولت و مجلس و سایر نهادهای حکومتی بیشتره!!!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۱ ۱۴ اسفند ۱۳۹۹
یه جورایی مهرهای آقازاده ها هستن، و این آقازاده ها به دولت وصل هستن،مردم عادی نیست،
Iran (Islamic Republic of)
عیسی صادقی
۱۶:۱۷ ۱۴ اسفند ۱۳۹۹
سلام و عرض ادب بنده عیسی صادقی خبرنگار این گزارش هستم
عرض کنم خدمت شما که مافیای این جریان شناسایی شده و خبرهای خوبی در این حوزه به زودی به گوش می رسه.