مصطفی کنارکوهی مدیرکل اداره دامپزشکی خوزستان در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: در حال حاضر تعداد قابل توجهی مرغداری در استان مشغول پرورش مرغ به روش بهداشتی هستند و مرغهای تولیدی خود را در پایان دوره پرورش، به منظور کشتار به کشتارگاههای طیور منتقل میکنند.
او با بیان اینکه در کشتارگاهها مرغها تحت نظارت ناظرین شرعی و بهداشتی دامپزشکی به روش اسلامی و شرعی طبق موازین و مقررات بهداشتی سازمان دامپزشکی به منظور تولید محصول سالم و حلال ذبح میشوند، افزود: نظارتهای صورت گرفته با تلاش کارشناسان بهداشتی دامپزشکی فقط با هدف توزیع محصولات سالم و بهداشتی بین مصرف کنندگان انجام میشود.
کنار کوهی بیان داشت: همچنین مرغهای تولیدی در کشتارگاههای صنعتی طیور به صورت گرم و کشتار روز) و بسته بندی شده و دارای تاریخ مصرف و انقضا و درج قیمت در اختیار مصرف کنندگان قرار میگیرد، افرادی بر خلاف قانون و مقررات و به شکل کاملا غیر بهداشتی و در شرایط محیطی بسیار آلوده، اقدام به عرضه مرغ به شکل زنده و ذبح آن در سطح معابر عمومی، مغازهها و یا منازل میکنند.
مدیرکل اداره دامپزشکی خوزستان تصریح کرد: افراد مذکور به منظور تأمین منافع خود از طریق عرضه مرغ زنده با به خطر انداختن سلامت عمومی جامعه، مشکلات زیست محیطی و بهداشتی فراوانی را برای جامعه به بار میآورند، این در حالی است که عرضه مرغ به شکل زنده و ذبح آن در اماکن عمومی و منازل خطراتی مانند انتقال بیماریهای مشترک بین انسان و دام از طریق پرنده زنده، لاشه، خون، پر و فضولات مرغ را به دنبال دارد که باعث ایجاد آلودگیهای زیست محیطی، تجمع حشرات و حیوانات موذی، رشد آلودگیهای ثانویه در لاشه و بقایای بجا مانده از ذبح مرغ و احتمال انتقال آلودگیهای مختلف را دربردارد.
او ادامه داد: به همه شهروندان توصیه میشود برای حفظ سلامتی و بهداشت خود و خانواده و همچنین به منظور کمک به بهداشت محیط زیست و همنوعان خود از خرید مرغ زنده خودداری کنند و گوشت مرغ مورد نیاز خود را از فروشگاههای معتبر و مجاز و به صورت بسته بندی شده با درج تاریخ تولید انقضا و قیمت تهیه کنند، ضمن اینکه با همه واحدها و افرادی که مبادرت به عرضه و فروش مرغ زنده کنند و بهداشت عمومی جامعه را به مخاطره میاندازند، برخورد قانونی بعمل میآورد.
انتهای پیام/گ