اظهارات رئیس دفتر رئیس جمهور و واکنش رئیس کل بانک مرکزی در خصوص نرخ ارز جای تامل دارد.

به گزارش خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، نرخ دلار بار دیگر هم به  موضوعی برای بحث سیاسیونی تبدیل شده است که هر یک بهانه ای برای رشد نرخ ارزها و از دست رفتن ارزش پول ملی دارند. همین جمعه ای که گذشت رئیس دفتر رئیس جمهور در نشست با صادرکنندگان نمونه استان اصفهان، گریزی به اداره کشور در دوران سخت تحریم زده و صحبت هایی نیز از تعیین نرخ دلار زده بود که البته بعد از جنجالی شدن این موضوع، تیتر رسانه ها را نوعی برداشت بد و ناقص خواند.
 
او در این همایش، به بالا نگه داشتن نرخ ارز برای نگهداشتن اقتصاد کشور در دوران تحریم اشاره کرده و این طور گفته بود که" از نظر اقتصادی نرخ ارز ایران ۲۵ یا ۲۷ هزار تومان نیست، ما این کار را کردیم تا بتوانیم اقتصاد کشور را اداره کنیم تا امروز دشمنان بگویند که فشار حداکثری شکست خورده. دولت نرخ ارز را واقعی نمی‌داند و همواره برای کاهش نرخ ارز تلاش کرده است."

واعظی: نگفتم ارز را گران کردیم!

این جملات بعد از بازتاب رسانه ای توسط واعظی تغییراتی به خود دید و وی در این باره در صفحه مجازی خود اینچنین نوشت: بی تردید گرانی ارز در آن مقطع، نتیجه فشار‌های تاریخی و کم‌سابقه بر اقتصاد ایران بوده و مقصود بنده نیز این بود که دولت علی‌رغم اینکه معتقد بود قیمت واقعی ارز هرگز و هرگز ۲۵ تا ۲۷ هزار تومان نیست، اما با مقاومت و تحمل تبعات تحمیلی و ظالمانه‌ی تحریم‌ها، کشور را اداره کرده و در برابر اراده‌ی دولت ترامپ برای فروپاشی اقتصاد ایران، ایستاده است.

واعظی

افزایش قیمت ارز در دولت رویداد تلخی بود

وی بیان کرد: بنده مجددا به صراحت تاکید می‌کنم که دولت هیچگاه به دنبال گران کردن ارز نبوده و قیمت بالای ارز و نرخ غیرواقعی آن را یکی از موانع مهم اداره کشور و یکی از رخداد‌های تلخ در دوران مسؤولیتش می‌داند و همواره در پی کنترل آن و کاستن از فشار برشهروندان بوده است؛ آنچنانکه در آینده‌ نزدیک نیز هیچ فرصتی را برای کنترل نرخ ارز از دست نخواهد داد.

همین چند جمله جوی روانی در فضای رسانه و بازارها به راه انداخت تا حدودی که بسیاری از کارشناسان اقتصادی نسبت به این موضوع واکنش های متعددی را نشان دادند و علت افزایش های پی در پی نرخ ارز در دو سال گذشته را هم بیش از موارد اقتصادی و  تحریم ها، بر گردن بازی های سیاسی افراد صاحب نام در دولت انداختند.

اظهار نظر سیاسیون راجع نرخ ارز، قدرتنمایی های زود گذر است

شاه ولی زاده، کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تعیین نرخ ارز در بازار بیان کرد: متاسفانه فرمول های تعیین نرخ ارز در کشور ما با جو روانی که از جانب سیاست مدارها به راه افتاده است، از استاندارد جهانی خارج شده است.
 
وی افزود: بازار ارز همیشه ارزهای موجود در معاملات خود را بر اساس نسبت قیمت کالاهای یک کشور نسبت به کشور مورد معامله می سنجد، یعنی تفاوت نرخ یک قلم جنس در ایران با همان کالا در آمریکا را می سنجیم و بر آن اساس نرخ دلار را بدست می آوریم. در ایران هم تا حدودی همین روال پیش می رود و در ادامه حباب و دلال بازار را به دست می گیرند.
 
این کارشناس اقتصادی در پاسخ به این سوال که آیا امروز بازار ارز به اتفاقات روزهای اخیر واکنش نشان خواهد داد؟ گفت: باید اتفاقات را دسته بندی کرد، اخبار زیادی در این روزها برای ارز رد و بدل می شود. آزاد شدن یک میلیارد دلار ارز بلوکه شده از دارایی های ایران یک خبر بین المللی است که بر بازار قطعا تاثیر مثبت خود را خواهد گذاشت. اظهار نظرهای سیاستمدارهای داخلی بازه کوتاه مدتی بازار را متشنج می کند اما قطعا زور آزادی منابع مالی ایران بر بازار ایران بیشتر از اظهار نظرهای داخلی که بیشتر جنبه قدرتنمایی اشخاص را دارد، خواهد داشت.

طاقت رئیس کل بانک مرکزی طاق شد؛ فقط من از نرخ ارز سخن بگویم!

این ماجرا به این جا ختم نشد و رئیس کل بانک مرکزی به صورت غیر مستقیم، به این اظهار نظر واکنش نشان می دهد. انتشار متن در صفحه کاربری منتسب به بانک مرکزی در توئیتر، از نارضایتی سیستم بانکی و مدیر آن بر این نوع سخنان بود. در صورتی که خود همتی، در گفتگویی تلویزیونی چیزی شبیه به همین جمله را عنوان می کند و می گوید" اگر ما نبودیم نرخ ارز 50 هزار تومان و تورم 150 درصد می شد."
بانک مرکزی
و این اظهارنظر غیر مستقیم، طاقت نیاورد و ساعاتی بعد از طریق صفحه رسمی، رئیس کل بانک مرکزی به این موضوع واکنشی جدی و قابل تامل نشان داده  شد و همتی اینطور در اینستاگرام خود نوشت" بازار ارز، یک بازار حساس و تخصصی است. در اولین جلسه حضور در هیئت دولت قبل از انتصاب ودر اولین جملات خود از آقای رئیس جمهور و اعضای محترم دولت درخواست کردم که، اگر به انتصاب اینجانب رأی میدهند، با این شرط همراه باشد که در خصوص مسائل ارزی، اعلام سیاست‌ها را به بانک مرکزی واگذار کنند و قطعاً این بهترین کمک مسؤلین محترم به بانک مرکزی و نیز ثبات در بازار‌های پول وارز است.
 
همتی
 
به نوعی این جملات حساسیت رئیس کل بانک مرکزی را نسبت به هرگونه اظهار نظر در خصوص مدیریت پولی و ارزی کشور نشان می دهد که تا حدودی هم از تک بُعدی نگریستن به مدیریت ارز در کشور نیز بازمی گردد.
 
البته که او بارها گفته است که هرگونه اظهارنظر غیر کارشناسی، بازار را برهم می زند اما تنش های بعد از این اظهار نظرها نیز جای خود دارد. اما جای سوال اینجاست که چرا بازار ارز باید بیش از حد تحت تاثیر اخبار سیاسی و جوروانی قرار بگیرد و بیش از اینکه بر مبنای تحولات اقتصادی صعود و نزول نرخ ها رخ بدهد، سیاست بر این بازار حکم فرماست؟
 
همتی که به عنوان عالی رتبه ترین مقام پولی کشور دو سالی می شود  در مواجهه برای کنترل نرخ ارز تنها با جمله ای نظیر" نرخ ارز چیزی که در بازار رویت می شود نیست" به مقابله به بازار می رود.

دستکاری نرخ ارز تبعات سنگینی دارد

نسرین نامی، کارشناس اقتصادی در گفت و گو با خبرنگار بانک و بیمه  گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با اشاره به تحلیل های هیجانی درباره بازار ارز بیان کرد: سال های زیادی است که کشور دچار تحلیل های هیجانی است، اینکه تنها یک شخص درباره مسائل اقتصادی کشور نظر بدهد درست نیست. بازار ارز هم مانند بسیاری از بازارهای رشد و افول های داشته است اما نباید از این موضوع غافل شد که متاسفانه نرخ تورمی که خود را به 50 درصد هم رساند، منجر شد تا دلار و یورو تبدیل به کالا شده و خاصیت اسکناس و معاملاتی خود را از دست بدهد.
 
وی افزود: افزایش آربیتراژ در بازار ارز و عدم کنترل آن در بازه های حساسی مانند تاثیر جو روانی انتخابات آمریکا، حجوم نقدینگی از بازار بورس شکست خورده به بازار ارز، افزایش نرخ جهانی طلا و ریزش قیمت جهانی نفت، منجر شد تا بیش از اینکه مدیریت ها تخصصی باشد، هر کس راهکارهای کوتاه مدتی را برای مدیریت تورم و نرخ ارز ارائه کند.

نامی با اشاره به اینکه تنها اظهار نظرهای رئیس دفتر رئیس جمهور بر بازار ارز تاثیر ندارد، بیان کرد: سال های گذشته با چند نرخی شدن ارز بازار با تشنج هایی همراه شد، معتقد نیستم در چنین شرایطی باید ارز را تک نرخی کرد اما باید به نظرات کارشناسی و رصدهای دائمی بازار ارز بیش از واکنش در برابر اظهارات سیاسی اهمیت داد.
 
این کارشناس امور بانکی ادامه داد: تورم و کاهش ارزش پول ملی تنها مختص به ایران نبوده و نیست، کشورهای زیادی از جمله آلمان و اعضای مختلف اتحادیه اروپا در سال های مختلفی با کاهش ارزش پول ملی رو به رو شده و پس از جنگیدن با عوامل درونی و بیرونی به ثبات رسیده اند. آلمان که نمونه بارزی از یک شکست خورده اقتصادی به شمار می رفت حال با صنعتی شدن اقتصادش، به درجه قابل قبولی در اقتصاد رسیده است.

نامی در پایان با اشاره به اهداف دولت ها برای جا به جایی نرخ ارز گفت: تصمیمات کوتاه مدتی چون دستکاری نرخ ارز برای جبران کسری های پیامی بودجه، تبعات سهمگینی در آینده خواهد گذاشت که نمونه بارز آن تورم و از بین رفتن ارزش پول ملی است.
 
گفته های این کارشناس اقتصادی، بیانگر این است که هر چقدر فضای اقتصاد به اظهارات سیاسی و قدرت طلبی ها در به رخ کشیدن مدیریت برتر برای کشور، آلوده می شود نتیجه ای عکس در فضای واقعی بازار را خواهد داشت. چرا که اگر نگاهی به نمودار بازار ارز در 6 ماه گذشته بیاندازیم متوجه می شویم که هرگاه بازار گرفتار سیاست شد، با تنش های زیادی همراه بود.
 
نرخ دلار در شش ماه گذشته
مکان مشخص شده در نمودار، درست در بازه از زمان قرار دارد که کشور، موضوع fatf را به بازار ارز و تاثیر آن برای واردات واکسن کرونا متصل می کردند و تنها راه برای واردات این کالا را پذیرش این لایحه می دانستند. البته هرچند که این موضوع جای خود بحث و مواردی درباره لزوم قبول این لایحه از جانب رئیس کل بانک مرکزی برای مجمع تشخیص مصلحت نظام مطرح شد.
 
هر چند فنری کنترل کردن بازار ارز هم، حکم یک سونامی تورمی در پی خواهد داشت. فنری یا فشردگی نرخ ارز در بازار گویا تقصیر دولت ها نیست و تنها فشار ناشی از تحریم و بازی برخی دلال ها در بازار ارز مسبب آن هستند.
 
موضوعی که رئیس کل بانک مرکزی بارها در صحبت هایش به آن تاکید کرده بود عدم دخالت بانک مرکزی در بازار ارز است اما گویا آنچنان هم بدون دخالت دولت بازار مدیریت نشده است و حالا او از این اظهار نظرها از جانب برخی از سیاسیون گله مند است. 
 
اما خبرهای ریز و درشت بازار ارز هم آنقدر ها نقش بانک مرکزی در بازار ارز را کمرنگ نمی دانند. چرا که عده زیادی از صرافی ها نرخ ها روی تابلوی خود را با اعلام بانک مرکزی ثبت می کنند و این خود جای تامل دارد!
 
از طرفی هم صحبت های اخیر رئیس جمهور مبنی بر این که " دلار در بازار آزاد ۱۵ هزار تومان می شود اگر ۷ میلیارد بلوکه شده در کره جنوبی آزاد شود" نقض عدم دخالت دولت در بازار آزاد است!

نوسانات نرخ ارز، از مدیریت غیر متمرکز نشات گرفته است

علی‌اصغر سمیعی زفرقندی رئیس هیأت مؤسس کانون صرافان و تحلیلگر مسائل مالی با اشاره به نوسانات ایجاد شده در بازار ارز  گفت: نوسان بخش طبیعی از هر بازار، از جمله بازار ارز است. اما مطابق عرفی که در بازارهای جهانی پذیرفته شده، اگر این نوسانات از سطح یک یا دو درصد افزایش پیدا کند، در این صورت باید نسبت به سلامت بازار نگران شد، چرا که نوسان بالا نشان دهنده امکان ایجاد و رشد بیشتر فساد است.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: روند کاهشی که در هفته های اخیر شاهد هستیم، عللی هیجانی و روانی دارد، اما نباید فراموش کنیم که در چنین بزنگاه‌هایی، این بانک‌های مرکزی هستند که باید با مداخلات خود در بازار، از آثار سوء واکنش‌های هیجانی جلوگیری کرده و آن‌ها را تعدیل کنند.

سمیعی زفرقندی ادامه داد: سیاست‌های آسیب‌زایی مانند وجود ارز چند نرخی در بازار و مشکلات اقتصادی و سیاسی که کشور درگیر آنها است، از جمله مسائلی است که در تضعیف بانک مرکزی نقش ایفا کرده‌اند، البته اگر عملکرد سامانه نیما را در مقایسه با بازار آزاد بررسی کنیم، مشاهده می‌کنیم که امکان کنترل هیجانات در بازار وجود داشته است.

وی افزود: در سال‌های اخیر با ایجاد سامانه نیما، خریداران و فروشندگان عمده ارز باید اسکناس مورد نیاز خود را از طریق این سامانه تهیه کنند. این افراد هم به دلیل این که مراودات تجاری و بازرگانی خود را در برنامه‌هایی بلندمدت ترتیب می‌دهند، امکان واکنش سریع به هیجانات بازار را ندارند. به همین دلیل در این سامانه که از یک سو حجم تقاضا سر جای خود است و تغییر چندانی متناسب با هیجانات بازار نمی‌تواند داشته باشد و از سوی دیگر میزان عرضه بانک مرکزی در آن هم محدودیت‌هایی دارد، شاهد هستیم که همواره دامنه نوسانات آن نسبت به بازار آزاد محدودتر است و شیب نمودارهای صعودی و نزولی ملایم‌تر حرکت می‌کند. این در حالی است در بازار آزاد که حجم معاملات نسبت به سامانه نیما بسیار کمتر است. وجود این پدیده نشانه عدم مدیریت درست بازار توسط بازیگر اصلی است.

سمیعی زفرقندی در پایان به نقش تخریبی دشمنان کشور در بازار ارز هم پرداخت و توضیح داد: درست است که بازیگر اصلی بازار ارز ایران بانک مرکزی است، اما بازیگران دیگری هم وجود دارند که در مقاطعی و تحت شرایطی حتی می‌توانند توان و زور بیشتری هم نسبت به بانک مرکزی داشته باشند.

چه کسی دلار را گران کرد؟

هرچند عده ای معتقدند این اظهار نظرهای رئیس دفتر رئیس جمهور و واکنش رئیس کل بانک مرکزی به آن شاید نوعی به راه انداختن جنجال برای تاثیر بر بازار ارز بوده است تا از اثرات دیگری نظیر، آزادسازی یک میلیارد دلار ارز بلوکه شده در کره جنوبی گرفته شود. بازار که قرار نیست رنگ ارز به خود ببیند و تنها از مسیر مالی کشور سوئیس و خرید دارو، به ایران باز خواهد گشت، در صورتی که همتی در چهارشنبه و حاشیه جلسه هیئت دولت گفته بود" فقط پول نقد"!

تکانه های که در اقتصاد رخ داده بیش از عوامل اقتصادی، حاصل تنش های سیاسی داخلی و خارجی است. بحث دولت ها بر سر توافقات و همچنین بحث اشخاص سیاسی بر سر ابراز مدیریت صحیح در بازارها از جمله این موارد است.

ناگفته نماند که رسمیت اظهار نظر درخصوص سیاست های پولی و بانکی قانونا بر عهده بانک مرکزی به عنوان مرجع رسمی است!

انتهای پیام/
برچسب ها: نرخ دلار ، بانک مرکزی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۹۴
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
محمدتقی فرشباف قویفکر
۰۸:۵۳ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
خدا نبخشد کسانی را که باعث شدند بیشتر والدین شرمنده اهل و عیال خود شوند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۵۳ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
هرکس دلار را گران کرد یعنی پول ملی را بی ارزش و قدرت خرید را پایین آورد و مردم را در فشار و تنگنا قرار داد لعنت براو باد و خیر نبیند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناش
۲۱:۲۶ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
حسن جان
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۰۷ ۱۴ شهريور ۱۴۰۰
خدا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۵۵ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
دوست گرامی میشه تعریف اقتصاد فروپاشیده رو بفرمایید؟؟؟اصلا اقتصادی در کشور وجود داره؟؟؟از دید شما تعریف اقتصاد چیه؟؟؟
-
ناشناس
۰۷:۱۷ ۱۵ شهريور ۱۴۰۰
اینکه اقتصاد ایران فرو پاشیده است دروغ رسانه های غربی است که هالوهای داخلی آن را باور کرده اند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۱۲ ۰۵ فروردين ۱۴۰۰
پاسخش فقط یه کلمه است دولت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۲۶ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
قوه قضائیه باید وارد قضیه بشه و هر کسی که با بی علمی و بی عملی و سهل انگاری باعث بیچارگی مردم می شود را به مجازات برساند
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۰ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
هیچ دولتی تو دنیا اینجور با اعصاب و روان مردمش بازی نمی کنه ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
علی
۱۹:۰۳ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
چرا تو مملکت ما رئیس جمهور نباید پای میز محاکمه بیاد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۲۹ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
چرا خبری از بانکداری اسلامی نیست؟!
چاپ پول بدون پشتوانه یعنی دزدی و حروم خوری و البته تورم.
به نظرتون اگه مشخص باشه هر یه تومن معادل چقدر طلاست آیا ارزشش با گذشت زمان کم میشه یا زیاد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۸ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
وقتی به لطف خرد اعجاب برانگیز آقایون در این 43سال هنوز 80درصد بودجه به نفت وابسته هست، و باز به لطف سیاستهای آقایون که میگفتن عمرا نفت رو بتونن تحریم کنن میزان فروش نفت یشه یک دهم سابق، واضحه باید قیمت دلار بشه 10برابر که باهاش هزینه های داخلی و ریالی رو تامین کنن....علی برکت لله...شعار تو این 43 سال خروار خروار...عمل صفرررر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۳۲ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
دولت تدبیر امید دلار ارز را گران کرد ملت شک نکنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۴۸ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
خاک تو سرتون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۸:۱۹ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
یکمیلیون بار
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۳۷ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
مه لقا خانیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۶ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
درود بر شرفت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۰:۰۸ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
عذرهای بدتراز گناه و توجیه های مسخره
Iran (Islamic Republic of)
علی
۲۲:۳۶ ۰۳ فروردين ۱۴۰۰
اینها همه اراجیف و توجیهات صد من یه غازه ، واسه کلاهی که دولت سر ملت گذاشته دولت عمدا و از روی آگاهی کامل ارز را گران کردن و این همه تورم و گرانی به بار آورده یه مسئول کاربلد در بانک مرکزی که وجود نداره همه کاسه لیس و مامور اجرای دستورات دولتند
Iran (Islamic Republic of)
ش
۱۲:۵۰ ۰۳ فروردين ۱۴۰۰
هیچ حکومتی، ملت به خوبی ملت ایران نداره،ملتی که تا اتفاقی میفته،همیشه پای کاره اما هزاران افسوس که مسئولان قدر شناس نیستند وبا بی تدبیری زندگی رو به کام این ملت شریف و نجیب تلخ کرده اند.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۶:۱۹ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
دیگه پای کار نخاهد بود...خودشون مدیریت کنن همین 50هزارنفر قبیله..موفق باشن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۳:۴۹ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
خخخ
...بخند به روی دنیا....
Iran (Islamic Republic of)
دلسوز
۱۰:۱۵ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
سلام، خیلی پیچیده نیست، این کار فقط از دست دولت بر می آید، ولاغیر، مملکتی که اقتصادش بر پایه ی نفت است و دولتش در همه ی کارها دخالت دارد ولی نمیتواند ارز آوری کند، و فقط و فقط با جیب ملت بازی می کند، میشود همین وضع موجودی که مردم بیچاره در آن گرفتار شده اند، و این یعنی بی تدبیری، و قطعا و قطعا ارز را هم دولت گران کرده تا کم و کاستی مدیریت ضعیف خود را از جنبه مالی آن هم از جیب ملت، جبران نماید، هیج کشوری همانند ایران نیست که اینگونه افزایش قیمتها را به صورت ثانیه ایی تجربه کرده باشد، و اینگونه فشار بر دوش مردم بیفتد، دولت با گران کردن ارز، و بی اعتبار کردن واحد پول ایران، بدجور توان ملت را ضعیف، و اقتصاد را بیش از پیش، به قهقرا فرو برد، جای بسی تاسف دارد.
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۲:۲۲ ۱۲ اسفند ۱۳۹۹
چه کسی دلار را ۳۰ هزار تومان کرد!؟!!!
هر کی کرد بد کرد زیادی کرد بیش از اندازه ظرفیت و تحمل تورم در شکاف طبقاتی کرد داغون کرد نابود کرد بیجا کرد بی خود کرد اصلا چرا کرد ؟!!! نمی کرد حتما باید می کرد اونم اینقدر زیاد باید می کرد کمتر می کرد بازاریان رو آباد کرد و ملت بینوایان مظلوم رو ضعیفتر و درمانده تر و بیچاره تر کرد از بس که گران کرد و الان ارزش پولی کشورمان از تمامی کشورهای منطقه و همسایگانمان کمتر است و قدرت خرید ملت بینوایان زیر خط فقر به زیر زیر زیر خط فقر رسیده مثلا کشورمان ثروتمندترین کشور منطقه است بیشترین بینوایان و محرومان رو دارد البته همش بخاطر تحریمهای ظالمانه است نه بخاطر بی لیاقتی و ناشایستگی و عدم مدیریت صحیح تقسیم ثروت در دستان ملت همش بخاطر تحریمهاست اگر نه ایران کویت بود و همه مردمانش ثروتمند بودند ارواح ننه و عمه ترامپ ملعون که خیلییییییییییییییییییییییییییییییییی راست میگیم خیلیییییییییییییییییییییییییییی بالا رفتیم ماست بود قصه ما راست بود پایین اومدیم دوغ بود قصه ما دروغ بود . افتااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااد .
Iran (Islamic Republic of)
دلسوز
۰۹:۰۴ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
سلام قیمت دلار رو معلومه که دولت خودش بالا نگه میداره چون توانایی اداره ی اقتصادی با کشورهای دیگه رو نداره فقط میخواد از جیب مردم کشور رو اداره کنه، یعنی عملا مردم ناخواسته هزینه ی مملکت رو دارن میدن بدون اینکه چیزی برای خوشون داشته باشه بجز گرانی و تورم.
کشوری که بیس بودجه ش نفته بیش از سه چهارم ارز مملکت هم در دست خودشه، پس دنبال مقصر بیرونی نباشیم،که مقصر کسی است که ما خودمون انتخابش کردیم ، البته با شرمساریاز وجود مردم سرزمینم.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۹ ۱۰ اسفند ۱۳۹۹
احتیاج به اعتراف گران کردن ارز نیست حتی غضنفر میداند دست حکومت در جیب مردم است
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۲۲:۳۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
مردم باعث بالا رفتن قیمت دلار و خودرو و مسکن و هر چیز دیگری در هر جای دنیا هستند چراکه اگر هر چیز گران میشود مردم خرید آنرا تحریم کنند مطمئنا قیمت آن کالا برمیگردد به پایین تر از قیمت قبلی
پیامبر اسلام رحمة للعالمین فرمودند سزای گرانفروشی نخریدن است این دقیقا دین اسلام است
متاسفانه مردم ما دقیقا برعکس عمل میکنند
اما ما مردم از سر نادانی دقیقا برعکس عمل میکنیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۲ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
یه هفته غذا نخور تا بفهمی نخریدن یعنی چه؟کار از پایبست خرابه.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۰:۰۱ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
تقصیر امه من بوده نگران نباشید
امه من با ماهی 1 میلیون تومن مستمری بگیر مقصر همه این اتفاقات گرانی ها
گرانی گوشت موز خیار
گرانی بنزین
گرانی مسکن و خودرو
و باعث نوسانات دلار همین امه منه نگران نباشید
اصلا شما همه خوبین !!!
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۲۰:۳۰ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
عمه درسته
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۳۸ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
همتی که به عنوان عالی رتبه ترین مقام پولی کشور دو سالی می شود در مواجهه برای کنترل نرخ ارز تنها با جمله ای نظیر" نرخ ارز چیزی که در بازار رویت می شود نیست" به مقابله به بازار می رود. او گفت: اگر ما نبودیم نرخ ارز 50 هزار تومان و تورم 150 درصد می شد."عده زیادی از صرافی ها نرخ ها روی تابلوی خود را با اعلام بانک مرکزی ثبت می کنند و این خود جای تامل دارد!
Iran (Islamic Republic of)
علی اکبر
۱۷:۳۶ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
خوب معلومه کاردولت بوده قبل تحریم درآمد دولت nتومن بوده بعداز تحریم شده یک سوم پس دلار رو سه برابر میکنه تا همدن مقدار درآمد رو داشته باشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
قابل توجه آنانی که فکر میکردند با آمدن پرزیدنت هریک دلار هزار تومان میشود و در خیابانها پایکوبی میکردند ولی اگر کس دیگری می آمد دلار پنج هزااااار تومان میشد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۷:۲۵ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
ما مردم ایران
هر بلایی سرمون بیاد حقمونه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۵۱ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
فکر کنم ایشون فراموش کردند که افزایش قیمت ارز به مردم فشار اورد نه به دولت !!! مردم بیچاره شدند !!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۶ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
ریزش بورس کار کیه؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۱:۱۹ ۰۴ فروردين ۱۴۰۰
مه لقا خانوم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۴:۲۲ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
پول خودمان را بهمان نمیدهند !
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
اون که در درس خارج اقرار کرد از اقتصاد چیزی سرش نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۰۹ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
آقای واعظی بدون اجازه بالا دستی ها آب هم نمیخورد و اینحرفهااز خودش نیست بلکه دیکته شده بقیه است.
ایشان فقط واسطه است.
حداقل یه مطالعه میکردی متن از قبل تعیین شده رو که بعدا مجبور نشی حرفت رو عوض کنی جان دل برادر
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
وقتی آقای هاشمی اعلام می کنه من 700 دلار حقوق می گیرم یعنی حساب مسئولین با دلاره پول ملی مال مردمه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۶ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
ما مردم حق مون هست
Iran (Islamic Republic of)
سرباز
۱۱:۵۰ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
فعلا دوربین و رسانه دست شماست هرچه می خواهید بگویید
بعدا می فهمیم ای داد بی داد چه خطر ها و چه بلا ها که بود ...
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۱:۴۸ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
قیمت دلار رو از هفت تومان رساندید به بیست و هفت هزار تومان مردم همیشه گرفتار سیاستهای غلت شما هستند ایران رو به انزوا کشاندید قیمت مسکن خودرو و مواد غذایی و دارو رو به اوج رساندید مردم گرفتار شدن اخه چه دست اوردی داشتید جز بی ارزشی پول مملکت و حذف چهار صفر از پول یک مملکتی که پنجمین کشور سرمایه دار از لحاظ منابع و با هشتاد میلیون جمعیت دست اورد شما فقط کاخ نشینی خودتان بود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
سیاست دولت تدبیر ونا امیدی فقط وفقط خالی کردن جیب ملت بوده قیمت ارز سه هزار تومانی درهشت سال دولت شما به سی هزار تومان رساندین و مردم را به خاک سیا نشاندید راست میگید شما هم مثل ما با سه میلیون حقوق زندگی کنید .
United States of America
ناشناس
۱۳:۰۰ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
سه میلیون دو میلیون کارگران بدبخت میگیرن که خیلیها اخراج شدن
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۱۱:۴۰ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
لیت حقوق رئیس جمهور و وزرا
حقوق رئیس جمهور بی نهایت میلیارد تومن به همراه دسترسی کامل خانواده دوستان و آشنایان و اینوری ها و اونوری ها به دارایی های مردم و کلیه مجوزهای لازم جهت انواع و اقسام کلاه برداری از مردم فلک زده ایران.
حقوق وزرا خیلی میلیارد تومن به همراه اجازه استفاده از کلیه امکانات کشور در داخل و خارج از ایران برای فرزندانشون جهت خوشگذرانی و خندیدن به ریش مردم ایران.
امتیاز 8 ساله دولت روحانی منفی بینهایت
ویژگی های دولت روحانی : توانمد در ذلیل کردن مردم ایران-توانایی بالا در گرانی-اعجوبه در گرانی ارز و کاهش ارزش پول ملی-شگفت انگیز در وابستگی به غرب به خصوص انگلیس-خلاصه این دولت مثل پینوکیو هست که مدام گول گربه نره و روباه مکار رو میخوره.امیدوارم دوره کاری این دولت قبل از اینکه گنده دیگه ای بالا بیارن تموم بشه.یه مشت بی سواد پشت کوهی اومدن دولت تشکیل دادن.
نام دولت در شروع به کار : امید
نام دولت در پایان کار: خفت و فقر و فلاکت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
خیلی راحت صدها نفر را به عنوان سلطان ارز اعدام کردین ، اعدام های یک هفته ای !
Iran (Islamic Republic of)
رضا
۱۱:۱۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
حرف راست خودش میاد اره شما هم صبح جمعه فهمیدی دلار گرون شده تازه گفته بودی قیمتش رو هم به شما نگن
Canada
ناشناس
۱۱:۱۲ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
پدر بنده ارز رو 30 هزارتومان کرد با کلی زحمت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
یه ملت را بدبخت کردند فقط به خاطر لجبازی.حقوقهای سر به فلک باز کرده ی مدیران .ذیخت و پاشهای مراکز دولتی وووو..همه وهمه که خون کرد دل ملت را
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۵ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
ای داد وبیداد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
معلومه دولت و بانک مرکزی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۸ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
قیمت ارز حتی اگر دلارهای مسدود شده هم بر گردند فقط چند روزی پایین می اید و بعد دوباره بالا می رود دولت این کار را کرد ولی ارزش پول ملی را زمین زد الان جرات پایین اوردن ان ر ا نخواهد داشت چون بورس به هم میریزد
Iran (Islamic Republic of)
شهروند
۱۰:۳۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
امیدوارم قوه قضائیه ورود کنه و دزدهایی که دستشون توی جیب مردم هست صرفنظر از جایگاه سیاسی و قدرتان محاکمه کند و اشد مجازات را برای این افراد اعمال کند
در دولت آقای روحانی همیشه مردم عادی هستند که بیشترین صدمه رو می بینند، سرمایه داران براشون فرقی نداره دلار چقدر بشه چون در هر صورت از دلالی صود خودشان را می برند.
Iran (Islamic Republic of)
مسعود
۱۰:۲۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
بانک مرکزی اگر عرضه داشت ارزش پول ملی را افزایش میداد خالی نبندید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
من نبودم دستم بود تقصیر استینم بود استینم ماله کتم بود کتم ماله بابام بود بابا م ماله کتش بود. ای خدا کجا زندگی می‌کنیم.
Iran (Islamic Republic of)
بیکار
۱۰:۲۲ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
دلار رو کی گران کرد
Iran (Islamic Republic of)
محمدصالح
۱۰:۲۲ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
لعنت به دلار
Iran (Islamic Republic of)
ali
۱۰:۱۸ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
ما اینکار را کردیم تا .... نگاهی به جمله نامه دهخدا انداختم دیدم معنی این جمله گرانبهای واعظی این بوده ما اینکار را نکردیم...دمتون گرم .حد اقل اگر دو نفرتون با هم یکسان نیستید خودتون با خودتون حداقل مشکل نداشته باشید و یک حرفی که می زنید پاش بایستید.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
سئوال اینجاست که دلار از 3700 تومان ، شده 24000 تومان .آیا 1.5 برابر شده ویا اگر 50000تومان می شد 1.5 برابر می شد ؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Iran (Islamic Republic of)
فاطمی کیا
۱۰:۱۴ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
کاش اصلا وجود نداشتید و خدا خلقتان نمی کرد که به اسم دلار 4200 تومانی جیب هم پالودگی هایتان را پر کردید و مردم را به خاک سیاه کشانیدید آنهم به اسم تحریم
بلایی که شما بر سر ملت ایران آوردید آمریکا باهیروشیما و ناکازاکی هم نکرد
قیمت مسک و اجاره مسکن ....
قیمت خودرو.......
قیمت کالا های اساس ..........
اما حقوق کارگر فقط و فقط 120 دلار
بهتره بجای این اضهارات برید بمیرید
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۲۱:۲۱ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
حقوق کارگر ایرانی ماهی 120 دلار
حقوق کارگر آمریکایی روزی 120 دلار
بعد میان میگن اونا دچار آشوب اقتصادی هستن.
اون کشوری هم که روغن توش گیر نمیاد انگلیسه نه ایران
اون کشوری که مردمش توان خرید میوه ندارن آلمانه نه ایران
ولی اون کشوری که دولتش بی کفایت ایرانه
Iran (Islamic Republic of)
عمار
۱۰:۱۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
همه این دولت های که آمدن و میراث تورم ، کاهش ارزش پول ملی و فقر رو از خودشان بجا گذاشتن و خاطره دوره سیاه قاجار رو زنده نگهداشتن شورای نگهبان تعیدصلاحیت کرده .
بنظر شما این مرجع توان تعید صلاحیت صحیح را داشته؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۲۲ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
کلمه درست (تائید) می باشد
Iran (Islamic Republic of)
هموطن
۱۰:۰۲ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
متاسفانه دلار تبدیل به یک ابزار فشار بر اقتصاد کشور ایران شده است، بدین ترتیب دولت با افزایش نرخ دلار سعی می‌کند کسری بودجه خود را جبران کند، و این موضوع فشار بسیار زیادی را بر اقتصاد خانواده ها تحمیل کرده است. ایشان میخواهد بگوید که با انجام این کار تحریم ها علیه ایران هیچگونه اثری نداشته است؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۲۰ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
این آقایان باعث شده دلار ابزار فشار بشه بله وقتی امور مملکت راتعطیل میکنید که برجام سیب و گلابی بده
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۰۱ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
هردم از این باغ بری میرسد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۱ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
خیانت به ملت ، شاخ دوم نداره آقا مسئول
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۹ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
واعظی یه حرف راست زد
این مسئله رو همه میدونن که بعد از روی کار اومدن مجلس جدید در ابتدای امسال نرخ ارز شروع به افزایش کرد و با هر فعالیت مثبت مجلس دولت هم در مقابل نرخ ارز رو بالا برد تا همه ی فعالیت های مجلس به باد بره این دولت با کابینه ی پر از افراد با تجربه و مسن خوب کارشون رو انجام دادن و کمر مردم رو واقعا شکستند حتما تاریخایشان را قضاوت خواهد کرد
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۰۹:۴۶ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
توگفتی وماهم باورکردیم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۱ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
مردم راباگرانی های ظالمانه وکرونا، سرگرم کردیدتا مردم خیلی توی کاردولت که انجام میده، گیر ندهند!!؟ ؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۲۴ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
همش کار خودشونه!
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۰۹:۲۰ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
با بورس هم همین کار رو کردین کی میشه از دست شما راحت بشیم
United States of America
ارش
۰۹:۱۱ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
ممنون از لطفتون سپاسگزاریم که دلار رو گرون کردید وضع مالیمون بهتر شد فقط بنده کشاورز قبلاً یه لیتر سم ۱۸۰تومن بود الان باید بخرم ۷۰۰تومن
United States of America
ناشناس
۰۹:۱۰ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
دیگه قدرت خرید نان هم نداریم
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
فقط ما مردم بیچاره شدیم که باید پراید بخریم صد ملیون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۰۰ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
مردم بدبخت. گرسنه و بیکار. افسرده.
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۹:۰۰ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
دولتی که می گوید علت گرانی اجناس خداست احتمالا هم که نه یقینا گرانی دلار کار خداست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۵۵ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
کشور رییس ومسؤلی ندارد ومردم رابااین خبرها وگرانی ها، بدبخت کردید!؟!؟ هرروز گرانی گرانی وفساد ودزدیهای جدید ازمسؤلین وآقازاده ها!؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۴۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
مردمو بدبخت کردین یعنی واقعا از دوران ناصرالدین شاه بدتر شد
Iran (Islamic Republic of)
فریاد
۰۸:۳۹ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
مردم جز دروغ چیزی دیگر از شما نشنیدن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۸ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
مردما بیچاره کردید تا کشور را اداره کنید .خدا ازتون نگذره.
Iran (Islamic Republic of)
هادی
۰۸:۲۴ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
عجب رویی دارین شما
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۸:۲۱ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
روش جدید توجیه مدیریت اشتباه و کارنادانی؟
می گوید" اگر ما نبودیم.....
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۹ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
سوال: چه کسی نرخ دلار را 30 هزار تومان کرد؟ ..........
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۵۵ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
البته اینکه آقای واعظی و امثالهم بگویند یا نگویندو یا تایید کنند یا نکنند برای مردم و همه مثل روز روشن هست که دولت قیمت ارز را افزایش داد ولی ای کاش دولت میگذاشت تحریمها کمر ملت را بشکند و نرخ ارز را افزایش نمیداد چون فشاری که افزایش نرخ تحمیلی ارز برمردم آورد حتی از فشار 8سال جنگ تحمیلی نیز بیشتر و بدتر بود و این فشار همچنان ادامه دارد و عده ای آگاهانه ویا ناآگاهانه با افزایش نرخ ارز باعث ایجاد فساد بی حد واندازه در اقتصاد و نارضاینی شدید مردم را باعث شدند و البته اینگونه اظهار نظرها توهین به شعور مردم محسوب میشود به عبارت خیلی ساده تر دولت با اینکار با بی مسئولیتی هرچه تمامتر تمام مشکلات را از دوش خود برداشته و بر دوش مردم نهاد .
Iran (Islamic Republic of)
ایرانی
۰۷:۵۴ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
خدا نگذره باعث بانی شو 80 میلیون و گرفتار کردن
Iran (Islamic Republic of)
مردم
۰۷:۵۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
دیگه کسی نظر نمیده تو صفحه تون! خسته شدیم از بس دروغ شنیدیم و برا خودتون توجیح کردید
Germany
ناشناس
۰۷:۵۱ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
چه کسی دلار را ۳۰ هزار تومان کرد!؟
مرگ بر آمریکا
Iran (Islamic Republic of)
سعید
۰۷:۴۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
دولت دوست دارد دلار به بالاترین قیمت برسد ۳۰ هزار تومان کهپولی نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۳۷ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
مثلا میخوان بگن روحانی دلار رو 30 تومن! کرد یکی دیگه بیاد دلار میشه 1000 تومنن! بیایید رای بدید!!
نه خبری نیست
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۰۳ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
حتما برو رای بده اصلاحات که مشکلاتت حل میکنه
دمش گرم خوب گولتون زد حالا خوب به هچل فتادین آزادی و وات ساپ و سینما میخواستین و به حرف نهناز جون و باران جان بودین تحویل بگیرین
دمت گرم روحانی تا میتونی گرون کن
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۶:۵۲ ۰۹ اسفند ۱۳۹۹
دلار را گران کردید ارز 4200تومانی دادید که داروی تاریخ گذاشته ولوازم لوکس وارد کنند تا دو سر سود کنند واز گوشت مرغ گندم میوه تربار گرفته تابرنج را که جزو مصارف ضروری کشور است به صورت قاچاق غیر قاچاق صادر کردیدو مردم را در فقر غذایی فرو بردید
آخرین اخبار