حمید رضا نامی رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی در گفتوگو با خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، با بیان اینکه امسال توزیع تراکتور به صورت کامل انجام میشود، اظهار کرد: امسال تنها راه توزیع تراکتور سهمیه بندی، مرکز مکانیزاسیون جهاد کشاورزی بوده است.
او افزود: برای عرضه تراکتور طی ماههای اخیر آمار تراکتورسازی برمبنای خروج تراکتور از درب کارخانه، آمار مرکز توسعه مکانیزاسیون و میزان تسهیلات ارائه شده بانک کشاورزی باید مورد بررسی قرار گیرد.
نامی تصریح کرد: بنابر آمار تراکتورسازی ۲۲ هزار تراکتور از ابتدای سال توزیع شده که مرکز مکانیزاسیون وزارت جهاد هم همین آمار را اعلام کرده، اما آنچه مشخص است باید آمار بانک کشاورزی راست آزمایی شود چرا که هر تراکتوری که وارد شبکه شده تسهیلات بانک کشاورزی دریافت کرده است.
بیشتر بخوانید
این مقام مسئول با انتقاد از این مسئله که عرضه تراکتور در بازار سیاه بیش از تعداد تراکتورهای توزیعی از طریق شبکه است، بیان کرد: در منطقهای که ۵۰ تا ۱۰۰ تراکتور توزیع شده، باید منتظر ماند و دید که آیا تراکتور به دست کشاورزان واقعی رسیده است یا خیر؟ هم اکنون افراد کشاورز نما اقدام به عرضه تراکتور در بازار سیاه کردند چرا که قیمت تراکتور در بازار سیاه ۲ برابر قیمت تراکتور سهمیهای است.
او قیمت تراکتور ۶ سیلندر سهمیهای را ۲۲۰ تا ۲۳۰ میلیون تومان اعلام کرد و گفت: در حال حاضر تراکتور ۶ سیلندر با قیمت ۴۲۰ تا ۴۳۰ میلیون تومان با تحویل فوری در شبکه آزاد عرضه میشود که این امر اختلاف ۱۰۰ درصدی را نشان میدهد.
به گفته نامی، با توجه به آنکه طی سالهای اخیر کشاورزان نتوانستند محصولاتشان را به نرخ کارشناسی و بر مبنای قیمت واقعی عرضه کنند، قدرت اقتصادی آنها ضعیف شده است، از این رو ناچارند مدت زمان ۶ ماه تا یک سال در صف دریافت تراکتور پس از طی کردن فرایند طولانی منتظر بمانند.
رئیس هیئت مدیره انجمن تولیدکنندگان ماشین آلات کشاورزی در پایان با بیان اینکه سهمیه اعلامی ۱.۵ برابر سال گذشته است، تصریح کرد: در بازار واقعی با اختلاف چندبرابری قیمت کارخانه تا بازار آزاد روبهرو هستیم که این امر ناشی از اشکالات سیستم توزیع است.
انتهای پیام/