به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، با وجود نشانههایی از خیز موج چهارم کرونا در بسیاری از نقاط کشور همچون لرستان و عادی انگاری افرادی از وضعیت انتشار ویروس کرونا و بیم افزایش تعداد بستری شدگان و فوتیهای ناشی از شیوع کرونای انگلیسی، اما حال خوش دریافت کنندگان واکسن کرونا نوید بخش روزهای خوش قطع زنجیره ابتلا به کرونا است.
در حالی که شلوغی بازار شب عید و رفت و آمدهای غیرضروری برخی افراد بر بیم جدی شدن موج چهار کرونا دامن زده است، اما تلاش مسوولان برای همگانی شدن واکسن کرونا پایان روزهای سخت زندگی در هراس از کرونا ادامه دارد و روند تزریق واکسن کرونا برای کادر درمان لرستان ادامه دارد.
آنچه که باعث خوشحالی و امید به روزهای غلبه بر ویروس کرونا است حال خوب و مساعد تمام دریافت کنندگان واکسن کرونا در لرستان است که همگی در ضرورت تدوام واکسن کرونا تا زمان غلبه بر این ویروس ویرانگر اتفاق نظر دارند.
جمعی از کادر درمان دریافت کننده واکسن کرونا معتقدند استفاده از واکسن کرونا در شرایط کنونی بهترین روش مقابله با این ویروس البته در کنار رعایت شیوه نامههای بهداشتی است تا هر چه سریعتر در کنار وضعیت مساعد کادر درمان بستری شدگان مبتلا به کرونا روانه خانه و کاشانه خود شوند.
رئیس بخش ICU بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد گفت: ۲ هفته گذشته واکسن کرونا را دریافت کردم و غیر از علائم ضعیف و طبیعی دریافت واکسن از جمله بدن درد خفیف و سرگیجه هیچ گونه عارضهای نداشتم.
نیما محمدی با بیان اینکه چند نفری از اعضای خانواده او نیز که جز کادر درمان هستند، در روزهای گذشته این واکسن را دریافت کردند، افزود: تاکنون هیچ گونه عارضهای برای همکاران و بستگان و آشنایانی که این واکسن را تزریق کردند پیش نیامده است.
محمدی با اشاره به تبلغیات منفی که در روزهای قبل از تزریق واکسن کرونا شده بود، اظهار کرد: این گونه تبلیغات اغلب به دلیل منصرف کردن افراد از واکسن یک شرکت و جذب مخاطب بیشتر برای شرکت مورد نظر است وگرنه تاکنون هیچ مشکلی برای دریافت کنندگان واکسن کرونا در پیش نیامده است.
او با تاکید بر اینکه دریافت واکسن به مراتب بهتر از واکسن نزدن است، ادامه داد: ویروس کرونا ناشناخته است و هر روز به شکلهای و جهش متفاوت جامعه بشری را درگیر خود میکند پس چه بهتراست که در مقابل این شیر درنده ایمنی در جامعه ایجاد شود.
محمدی با اشاره به فوت یک خانم ۳۳ ساله با درگیری بالای ریه به ویروس کرونا در روزهای گذشته عنوان کرد: در شرایط کنونی تزریق واکسن کرونا بسیار مهم وتاثیر گذار است و میتواند گام مهمی در قطع زنجیره ابتلا باشد.
او با بیان اینکه به دلیل تبلیغات منفی درروز نخست برخی به دریافت واکسن مشکوک بودند، افزود: حال خوب دریافت کنندگان واکسن باعث شد تعداد بیشتری راغب به دریافت هر چه سریعتر واکسن شوند.
محمدی تزریق واکسن را برای عموم مردم امری لازم برشمرد و گفت: در صورت عمومی شدن تزریق واکسن توصیه میکنم که عموم مردم از واکسن کرونا استقبال کنند تا کمتر شاهد صحنههای دلخراش داغدار شدن خانودههای ایرانی باشیم.
او با اشاره به روند روز به افزایش تعداد بستری شدگان و عادی انگاری برخی افراد در رعایت شیوه نامههای بهداشتی گفت: رعایت شیوه نامههای بهداشتی و دوری از تجمعات را همچنان مردم باید مدنظ داشته باشند.
نخستین دریافت کننده واکسن کرونا در لرستان گفت: پس از بررسی و مطالعات در خصوص واکسن کرونا تصمیم قطعی برای دریافت این واکسن را گرفتم و روزی که واکسن کرونا در لرستان تزریق شد بدون هرگونه تردید نخستین داوطلب تزریق این واکسن در استان شدم.
میلاد همتی افزود: شب اول تزریق واکسن تب ضعیف و بدن درد داشتم و روز بعد مختصر کسالتی را احساس میکردم و خوشبختانه تاکنون هیچگونه عارضه و مشکلی نداشته ام.
او اظهار کرد: در روز نخست برخی همکاران برای تزریق واکسن تردید داشتند، اما اکنون تقریبا همه رغبتی به تزریق واکسن کرونا دارند چراکه هیچ کدام از دریافت کنندگان واکسن کرونا در استان مشکل یا عارضهای نداشته اند.
همتی با بیان اینکه افرادی که در روز نخست تمایل به تزریق واکسن نداشتند به دلیل تبلغیات منفی بر علیه واکسن روسی بود ادامه داد: اینگونه تبلیغات برای پیش برد اهداف خودشان و آنچه که ضرورت اکنون جامعه بشریت است قطع زنجیره ابتلای ویروس کرونا است.
فریده طاهری سرپرستار بخش ICU بیمارستان شهدای عشایر خرم آباد دیگر دریافت کننده واکسن کرونا است گفت: روز بعد از تزریق واکسن کرونا تب و لرز خفیف و بدن درد داشتم، اما به سرعت خوب شدم و مشکل و عارضه خاصی را تجربه نکردم.
او با بیان اینکه واکسن کرونا نیز مانند دیگر واکسنها دارای علائم مختصری است و تاکنون برای دریافت کندگان واکسن در استان مشکل خاصی پیش نیامده است افزود: تزریق واکسن کرونا برای افراد به ویژه کادر درمان یک ضرورت بسیار مهم در راستای غلبه بر ویروس کشنده کرونا است.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تاکنون طی ۲ محموله واکسن کرونا به لرستان وارد شده است که در محموله نخست ۲۶۰ دوز و در محموله دوم ۷۸۰ دوز واکسن در اختیار کادر درمان لرستان قرار گرفت.
" مریم کوشکی"افزود: محموله نخست برای تمام افراد واجد الشرایط تزریق شد و محموله دوم نیز طی هفته جاری برای کادر درمان در بخشهای کرونا و مراکز غربالگری استان تزریق خواهد شد.
او با بیان اینکه این واکسن در ۲ نوبت تزریق میشود اظهار داشت: دوز دوم آن به فاصله سه هفته بعد از دوز اول تزریق میشود و بر این اساس کادر درمانی بخشهای مذکور که تاکنون به کرونا مبتلا نشده باشند این واکسن را دریافت میکنند.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان اظهارکرد: واکسن کرونا که برای کادر درمان تزریق شده است از نوع روسی و با نام تجاری "اسپوتنیک ۵" است که درحال حاضر مجوز تزریق را برای افراد زیر ۱۸ سال ندارد.
کوشکی ادامه داد: فاز اول تزریق برای افرادی است که بیشترین خطر ابتلا را دارند و شامل کادر بهداشتی درمانی در معرض بیماران کرونایی، افراد دارای بیماری زمینهای و پرخطر و مراکز نگهداری عمومی میباشد.
او عنوان کرد: فاز دوم برای افراد دارای محرومیت و آسیب پذیری بالا است و با فاصله سنی ۱۰ سال تعیین میشود.
دبیر ستاد مبارزه با کرونا دانشگاه علوم پزشکی لرستان افزود: بر این اساس از افراد سالمند تا ۷۵ سال شروع شده و ترتیب ۶۵ تا ۷۵و ۵۵ تا ۶۵ ساله را در بر میگیرد.
کوشکی تصریح کرد: تلاش میشود تا پایان سال بخشی از جمعیت عمومی شامل گروههای پرخطر مردم نیز واکسن کرونا را دریافت کنند، اما در حال حاضر تزریق واکسن برای مادران باردار و مادرانی که فرزند شیرخوار دارند، در برنامه نیست.
او همچنین از افزایش آمار مبتلایان به کرونا در استان طی هفته گذشته و تغییر رنگ برخی شهرستانها خبر داد و گفت: مردم نباید از رعایت شیوه نامههای بهداشتی غافل شوند چراکه ویروس کرونا همچنان قربانی میگیرد.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی لرستان گفت: تعداد مبتلایان به کرونا در این استان تا ششم اسفندماه به ۶۷ هزار و ۱۶۰ نفر رسیده و تاکنون یک هزار و ۳۴۷ نفر از مردم این استان به دلیل ابتلا به کرونا جان خود را از دست داده اند.
براساس اعلام معاونت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی و ستاد استانی شهرستانهای خرم آباد، بروجرد، الیگودرز، کوهدشت، پلدختر، دلفان و سلسله در وضعیت زرد و شهرستانهای دورود، ازنا، رومشکان و چگنی در وضعیت آبی شیوع کرونا قرار دارند.
منبع:ایرنا
انتهای پیام/ب