به گزارش گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، منابع علمی تنها در خصوص قدرت سرایت این نوع ویروسِ جهش یافته سخن گفته و میزان کُشندگی آن را حداقل ۳۰ درصد نسبت به کرونای معمولی بیشتر دانسته اند و برخی معتقدند اظهار نظر در این رابطه نیازمند زمان است و با افزایش مبتلایان شناخت از این نوع ویروس و میزان کشندگی آن بیشتر میشود.
ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در این رابطه با بیان اینکه قدرت سرایت کرونای انگلیسی به مراتب بالاتر از کرونای معمولی است گفت: این نوع کرونا در کنار قدرت انتقال بالایی که دارد با شدت بیماری زایی بیشتری هم همراه است.
او افزود: طبق منابع علمی شدت بیماری زایی این بیماری حداقل ۳۰ درصد بیشتر بوده و در برخی منابع علمی حتی تا ۶۰ درصد هم این افزایش شدت بیماری اعلام شده است.
شکیبا گفت: آنچه مسلم و قطعی است این است که شدت بیماری زایی این ویروس حداقل ۳۰ درصد بیشتر بوده و متاسفانه میزان مرگ و میر آن هم حداقل ۳۰ درصد بیشتر است.
او در خصوص اینکه آیا قربانیان این ویروس سه روزه جان خود را از دست میدهند، گفت: این نوع ویروس هم مثل کرونای معمولی میتواند در برخی افراد بدون علامت و در برخی علامت دارد شود، اما در بیشتر افراد این بیماری وارد فاز علامت دار خواهد شد.
شکیبا گفت: بحث سه روزه در خصوص این بیماری مربوط به این مسئله است که اگر این ویروس وارد فاز علامت دار شود، ظرف دو تا سه روز ریهها را درگیر میکند.
او افزود: در کرونای معمولی ۱۰ تا یازده روز طول میکشید که ریهها کدورت پیدا کرده و درگیری ایجاد شود، اما متاسفانه در این نوع کرونا از زمانی که وارد فاز علامت دار شود تنها ظرف دو تا سه روز ریهها درگیری پیدا میکند.
معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه با اشاره به قدرت سرایت بالای این بیماری، از مردم خواست تا حتما با دقت و حساسیت بیشتری رعایت پروتکلهای بهداشتی را داشته باشند.
او افزود: این نوع کرونا پیر و جوان نمیشناسد و حتی کودکان را هم درگیر میکند، بنابراین لازم است تمام افراد جامعه حتما نسبت به زدن ماسک و رعایت فاصله اجتماعی و عدم تردد غیرضروری در سطح جامعه اهتمام داشته باشند.
شکیبا گفت: خوشبختانه تاکنون موردی از ابتلا به این بیماری در استان گزارش نشده و امیدواریم این روند ادامه داشته و این بیماری به استان نرسد.
انتهای پیام /ز