یک کارشناس مسائل بین‌الملل گفت:در دوره بایدن هم آمریکا سیاست گذشته خود را مجدد پیگیری کرده و به دنبال تجزیه غرب آسیا به دولت‌های کوچک هستند.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، حسن عابدینی با بیان اینکه راهبرد دولت جدید دموکرات بایدن در قبال منطقه غرب آسیا به ویژه عراق با راهبردی که دولت ترامپ در پیش گرفته بود متفاوت است گفت: جو بایدن زمانی هم که معاون رئیس جمهور آمریکا (اوباما) بود در زمره شخصیت‌های آمریکایی قرار داشت که بیش از ۲۹ – ۳۰ بار به عراق سفر کرده و خودش را به گونه‌ای متخصص در موضوعات عراق می‌داند؛ بنابراین راهبردی که بایدن در آن زمان دنبال می‌کرد بیشتر تلاش برای تجزیه عراق بود.

وی تصریح کرد: به نظر می‌رسد در حال حاضر نیز دولت بایدن همین سیاست را مجددا در دستور کار پیگیری قرار دهد؛ چرا که سیاست راهبردی برای آمریکا از قبل بوده تا کشور‌های غرب آسیا را تجزیه کرده و به دولت‌های کوچک تبدیل کند.

این کارشناس مسائل بین الملل همچنین بیان کرد: علت این مسئله این است که اگر چنین اتفاقی بیفتد به راحتی امنیت اسرائیل هم از سوی جمهوری خواه‌ها و هم دموکرات‌ها که خودشان را مسئول می‌دانند تامین می‌شود. البته در مقطعی تلاش کردند تا اقلیم کردستان عراق را در چارچوب همه پرسی قرار داده و زمینه جدایی را فراهم کنند که ممکن نشد، در یک زمان دیگری هم تلاش کردند تا زمینه برای ایجاد ناامنی در کشور‌های غرب آسیا فراهم شود. از شکل گیری اختلافات طائفه‌ای و مذهبی گرفته تا متبلور شدن داعش در منطقه که در آن مقطع به سبب همکاری گسترده‌ای که بین ایران، عراق و سوریه و همچنین برخی متحدین از جمله حزب الله و پس از آن روسیه به وجود آمد امکان پذیر نشد.

عابدینی خاطرنشان کرد:، اما به نظر می‌رسد هم اکنون آمریکا در صدد فعال کردن هسته‌های خفته گروه‌های تکفیری – تروریستی است؛ چرا که طی این مدت شاهد عملیات‌های نظامی هسته‌های تکفیری و حتی بقایای حزب بعث در عراق بودیم که با پول و حمایت ارتجاع عرب به سرکردگی سعودی‌ها و همکاری اطلاعاتی غرب به رهبری ایالات متحده در حال تحقق است.

وی ادامه داد: مسئله دیگر مربوط به تحت فشار قرار دادن گروهی که در خط مقدم مبارزه با گروه‌های تکفیری – تروریستی بودند یعنی حشد شعبی است، نیرو‌های آمریکا به مقر حشد الشعبی حمله کرده و فشار‌هایی را وارد کرده اند و از سوی دیگر به گروه‌های تکفیری – تروریستی کمک کرده اند. این موضوع نشان می‌دهد آن‌ها برنامه‌ای برای فعال کردن هسته‌های خفته تروریست‌ها در منطقه دارند.


بیشتر بخوانید

این کارشناس مسائل منطقه همچنین با اشاره به سفر وزیر خارجه عراق به تهران گفت: ایران و عراق و ملت‌های دو کشور به سبب در هم تنیدگی روابط فرهنگی، مذهبی، سیاسی و امنیتی که دارند و این روابط گسترده‌تر هم می‌شود با یکدیگر آمد و شد‌های دیپلماتیک دارند. البته اقدامات آمریکا مانند سال‌های ۲۰۱۲ به بعد که با شکست مواجه شد اکنون نیز همین گونه خواهد بود.

عابدینی تصریح کرد: تبعا کشور‌های منطقه و به ویژه کشور‌های همجوار و همسایه روابط گسترده‌ای با هم دارند و این در هم تنیدگی روابط سیاسی، اقتصادی، مذهبی و گردشگری که ایران و عراق با هم دارند از جایگاه کانونی برخوردار است و رفت و آمد‌ها نیز نشان می‌دهد که برای این موضوعات اهمیت قائل هستند. پیش از این نیز رئیس قوه قضائیه کشورمان به عراق سفر کرده و ضمن ملاقات با مقامات عراقی با برخی احزاب سیاسی و مردم هم دیدار داشته است.

منبع:ایسنا

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.