به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بجنورد ، علی اکبر صابری معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی گفت : پیش از این، جابه جایی بخشی از این روستا مطرح بود، اما بررسیها نشان میدهد مشکل حادثه طبیعی سنگ افتان حل ناشدنی است، حتی اگر اعتبار باشد، نمیتوان اقدام مناسب برای تامین ایمنی منازل در روستا انجام داد از این رو تمام روستا باید بتدریج به مکان جدید منتقل شود.
بیشتر بخوانید
او گفت : در سال ۹۸ که مطالعه مشکلات و حادثههای روستای اسپیدان، مورد مطالعه پژوهشکده سوانح ایران قرار گرفت، کارشناسان اعلام کردند که اجرای طرحهای مربوط به ایمن سازی و تثبیت سنگها نمیتواند ایمنی روستا را به طور کامل تضمین کند.
صابری با بیان اینکه بیش از ۳۵۰ خانوار در روستای اسپیدان سکونت دارند گفت: تمام پهنه روستا در معرض خطر سنگ افتان است، اما خطر برای ۷۰ واحد مسکونی بحرانی است و باید با اولویت، جابه جا شود.
او افزود: در حادثه سنگ افتان روز شنبه هفته جاری هم ۱۵ واحد مسکونی که در فاصله نزدیک از سنگ غلطان هستند به شمار منازل پرخطر افزوده شده است که باید هر چه زودتر تخلیه شود.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی گفت: در این زمینه با فرمانداری بجنورد مکاتبه و هماهنگی لازم انجام شده و به اهالی هم اخطار داده شده است که این واحدهای مسکونی در معرض خطر است.
صابری ادامه داد : جابه جایی بخشی از پهنه روستای اسپیدان و جابه جایی بخشی از روستا از بیش از ۲ دهه پیش مطرح است در سال ۷۵، بنیاد مسکن انقلاب اسلامی ۱۳ هکتار زمین در ۲ کیلومتر روستای اسپیدان تملک کرده است.
صابری گفت: آماده سازی زمین انجام شده و واگذاری این زمینها برای ساخت وساز جدید روستاییان در حال انجام است، اکنون بیش از ۲۰ واحد مسکونی در مکان جدید به مراحل پایانی ساخت رسیده است.
او افزود: یک مشکل برای جابه جایی روستاییان این است که شرکتهای خدمات رسان هنوز خدمات خود را به این شهرک نیاورده اند از این شرکتها انتظار میرود به خدمات رسانی به این شهرک سرعت دهند.
معاون عمران روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی خراسان شمالی افزود : تا زمانی که خدمات شرکتهای خدمات رسان نباشد، روستاییان تمایلی برای جابه جایی به مکان جدید ندارند.
براساس این گزارش روستای اسپیدان بیش از ۳۵۰ خانوار جمعیت دارد.
حادثه سنگ افتان روستای اسپیدان شهرستان بجنورد سبب وارد شدن خسارت به باغها و یک واحد دامداری شد، اما خسارت جانی نداشت.
تهدید پدیده سنگ افتان به عنوان پدیدهای طبیعی منازل روستایی استان را در معرض خطر قرار داده است که تثبیت سنگها و حل مشکل آن امری بسیار هزینه بر و نیازمند اعتبار از محل مدیریت بحران است.
حدود ۴۴ درصد از جمعیت ۸۶۳ هزار نفری خراسان شمالی در روستاها ساکن هستند.
رانش زمین، سنگ غلتان، سیل، زلزله از جمله مشکلات و چالشهای ساخت و ساز در روستاهای خراسان شمالی است.
بیش از ۱۰۰ هزار خانوار در روستاهای خراسان شمالی سکونت دارند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام/ه