رئیس معاونت اجتماعی پلیس فتا ناجا درباره کلاهبرداری اینترنتی از شهروندان با توجه به افزایش خرید‌های مجازی پایان سال، توضیحاتی داد.

سرهنگ مرتضی پاشایی رئیس معاونت اجتماعی پلیس فتا در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه حوادث و انتظامی گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره کلاهبرداری اینترنتی از شهروندان با توجه به افزایش خرید‌های مجازی پایان سال، اظهار کرد: با توجه به اینکه در شرایط کرونا هستیم و همواره توصیه‌های بهداشتی از سوی مسئولان مربوطه برای جلوگیری از تجمع در مراکز خرید انجام می‌شود، برخی از اجناس فروشگاه‌های اینترنتی به دلیل حذف واسطه‌ها قیمت کمتری نسبت به سایر فروشگاه‌ها دارند و مردم تمایل بیشتری به خرید اینترنتی دارند و متاسفانه شاهد افزایش کلاهبرداری‌های مجازی هستیم.

وی با اشاره به اینکه بیشترین کلاهبرداری‌ها در خرید‌های مجازی توسط پیک‌ها صورت می‌گیرد، ادامه داد: کانال‌هایی که در فضای مجازی اقدام به فروش کالا می‌کنند رتبه بالایی در کلاهبرداری‌های مجازی دارند، اما کلاهبرداری‌های مجازی و اینترنتی در سایت‌هایی که دارای نماد  معتبر هستند نسبت به سایر سایت‌ها و صفحه‌های فروش کالا در فضای مجازی کمتر است.

رئیس معاونت اجتماعی پلیس فتا  افزود: وقتی هموطنان از صفحاتی که در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی اقدام به فروش کالا می‌کنند و یا خرید انجام می‌دهند باید به آن‌ها بگوییم که در این صفحات به دلیل اینکه ساماندهی نشده‌اند و نظارتی بر آن‌ها نیست احتمال کلاهبرداری بیشتر است، چرا که هر شخص با راه اندازی یک صفحه در فضای مجازی و تبلیغات برای صفحه خود اقدام به فروش کالا می‌کند و عمده‌ترین کلاهبرداری‌ها در این حوزه است.

سرهنگ پاشایی با تأکید بر اینکه متأسفانه زنان بیشترین مورد طعمه کلاهبرداری‌های اینترنتی قرار می‌گیرند، گفت: صفحاتی که لباس زنانه، زیورآلات، محصولات آرایشی و بهداشتی و ... را به فروش می‌رسانند بیشترین نرخ فراوانی جرم را دارند. متأسفانه در کلاهبرداری‌های اینترنتی شاهد هستیم که وقتی خریداران کالاهای اینترنتی پول را به حساب فروشنده واریز می‌کنند، دیگر کسی پاسخگوی خریدار نیست و سودجویان این کار را با استفاده از شماره حساب‌های اجاره‌ای انجام می‌دهند.


بیشتر بخوانید


وی افزود: سودجویان گاهی اوقات جنس اصل را تبلیغ می‌کنند و بعد از آن کالای تقلبی را به مشتری تحویل می‌دهند و نوع بعدی که خوشبختانه کمتر شاهد آن هستیم، این است که افراد به درگاه‌های بانکی متصل می‌شوند و با اتصال افراد به درگاه‌های بانکی، حساب فرد حک شده و تمام موجودی حساب را برداشت می‌کنند. هموطنان به هیچ عنوان به صفحات مجازی که اقدام به فروش کالا می‌کنند اعتماد نکنند، چراکه این ها ساماندهی نشده اند.

رئیس معاونت اجتماعی پلیس فتا تصریح کرد: یک کارگروه ویژه برای کسب و کار‌های مجازی راه‌اندازی شده است، کسب و کار‌هایی که در فضای مجازی قابل اعتماد هستند و از شورای صنفی کسب و کار‌های مجازی مجوز دریافت کرده و نماد معتبر دارند. اما گاهی در سایت‌هایی که مجوز دریافت کردند و نماد معتبر دارند هم تخلفاتی صورت میگیرد و تخلفات آن‌ها به این صورت است که پول را از خریدار دریافت می‌کنند و به عنوان مثال تلفن همراهی را با قیمت پایین‌تر از بازار، به فروش می‌رسانند وقتی نقدینگی کامل شد کالا را به خریدار تحویل نمی‌دهند و بعد از ۱۵ روز که پول خریدار در حساب آن‌ها بلوکه شده اعلام می‌کنند که جنس را ندارند و کالای دیگری را به خریدار معرفی می‌کنند. متأسفانه در سایت‌های مجوز دار شاهد این نوع کلاهبرداری ها هستیم.

سرهنگ پاشایی به شهروندان توصیه کرد که به هنگام خرید از صفحات فروش کالا در شبکه‌های اجتماعی، باید به این نکته توجه کنند که صفحه اجازه انتشار و تماشای نظرات کاربران را داده است، برخی از صفحات بدون مشکل فعالیت خود را انجام می‌دهند و هیچ کلاهبرداری صورت نمی‌گیرد، اما در کل تمامی صفحات فروش کالا در فضای مجازی و شبکه‌های اجتماعی بدون مجوز هستند و باید ساماندهی شوند.

وی اضافه کرد: همچنین لوکیشن محل کسب و کار توسط فروشنده برای افراد ارسال شود و نکته‌ای که شهروندان باید به آن توجه کنند همزمانی ارائه کالا و خدمات است و از صفحه ای که به آن اعتمادی ندارند خرید نکنند. همچنین هنگام خرید از سایت‌ها از سایت‌هایی خرید شود که در میان مردم معتبر و شناخته شده هستند و قبل از خرید اساسنامه سایت را به طور کامل مطالعه کنند و اگر مشکلی پیش آمد حتما شکایت کنند.

رئیس معاونت اجتماعی پلیس فتا درباره نمادهای معتبر سایت‌ها، خاطرنشان کرد: نماد سایت هم باید معتبر باشد، گاهی افراد سودجو به راحتی با بالا آمدن سایت می‌توانند نماد اعتماد را جعل کنند و در پایین سایت قرار دهند، اما نماد رسمی به این صورت است که هنگامی بر روی آن کلیک می‌کنید، مشخص است که سایت مجوز را از چه زمانی دریافت کرده است و مشخصات مجوز را می‌توانید به طور کامل مشاهد کنید، گاهی اوقات نماد رسمی است، اما مجوز سایت به دلیل تخلف، باطل شده است.

بیشتر بخوانید



انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.