به گزارش خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از کرمانشاه، ابراهیم شکیبا معاون بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه گفت : هر ساله۱۲ شهریور در تقویم رسمی کشور به پاس فعالیتهای ارزنده سربازان خط مقدم ارائه خدمات بهداشتی درمانی اولیه، به آحاد مردم شریف در مناطق روستایی کشور، به نام "روز بهورز"نامگذاری شده است که امسال به دلیل اپیدمی بیماری کرونا به اسفند موکول شد.
او گفت : در این روز از زحمات و تلاشهای بی وقفه بهورزان، مربیان و مراقبین سلامت به ویژه در برنامه کنترل قطع زنجیره انتقال کووید ۱۹ سپاسگزارم.
شکیبا افزود : بهبود شاخصهای بهداشتی و جمع آوری و ثبت منظم اطلاعات سلامت افراد در مناطق روستایی که از دستاوردهای ارزنده نظام سلامت محسوب میشود و مایه مباهات کشور حتی در مجامع بین المللی را فراهم کرده است، بیانگر نقش موثر و تعیین کننده بهورزان عزیز خانههای بهداشت در تامین، حفظ و ارتقای سلامت جمعیت تحت پوشش است.
او افزود : امروز شاهد ارتقای بهداشت و سلامت مردم، جامعه، کودکان و نوجوانان و ریشه کنی، حذف و کنترل بسیاری از بیماریها واگیر هستیم که بخش عمده آن حاصل تلاشهای شبانه روزی این عزیزان است که با هیچ چیز قابل قیاس و جبران نیست.
شکیبا ادامه داد : اما تغییر سیمای سلامت و افزایش میزان شیوع و بروز بیماریهای غیر واگیر و سوانح و حوادث، ضرورت تغییر رویکرد مراقبت و ارائه خدمات بهداشتی درمانی را با توجه به شاخصهای تعیین کننده سلامت بیش از پیش طلب میکند.
او افزود : در این راستا تقویت و توانمندی بیشتر بهورزان با توجه به نیازهای جدید از اولویتهای نظام سلامت کشور است.
شکیبا گفت : بهورزان در طرح مدیریت و کنترل کووید۱۹ به شیوه محله و خانواده محور مبتنی بر برنامه "هرخانه یک پایگاه سلامت" (طرح شهید قاسم سلیمانی) نقش بسیار فعالی داشته اند.
او گفت : بهورزان در خانههای بهداشت به عنوان یک پایگاه به منظور رهگیری موارد علامت دار ومثبت کووید۱۹ نقش بسزایی در کنترل وقطع زنجیره بیماری را ایفا میکنند.
شکیبا افزود : هم اکنون ۱۱۲۲ بهورز در ۶۳۵ خانه بهداشت استان به ۵۰۸۴۷۱ روستایی خدمات بهداشتی درمانی ارائه میدهند و تعداد ۸۴ نفر فراگیر دوره بهورزی در استان وجود دارد .
انتهای پیام/د