به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، سمبوسه یکی از غذاهای مشهور جنوبی است که در آن از ادویههای مخصوص استفاده میشود. به همین خاطر طعم سمبوسههای جنوب با سمبوسههایی که در منزل تهیه میشود کاملا متفاوت است.
ادویه سمبوسه ترکیبی از چند ادویه است که میتواند عطر خاصی به آن داده و در طعم سمبوسه نیز اثرگذار باشد. معمولا این نوع ادویهها در منطق سیستان و بلوچستان، بوشهر، خوزستان، هرمزگان و کشورهایی، چون هند و پاکستان استفاده میشود.
ادویه سمبوسه به صورت آماده در بازار وجود دارد و شما میتوانید آن را تهیه کنید. اما اگر میخواهید آن را در منزل به شکل دست ساز آماده کنید، میتوانید به راحتی این کار را انجام دهید.
این ادویه نیاز به چند نوع ادویه دارد که از مخلوط کردن آن ها، ادویه سمبوسه به دست میآید. سمبوسه به شکلهای مختلفی تهیه میشود و ممکن است برخی آن را با گوشت و برخی دیگر آن را با سبزیجات درست کنند.
اما ادویهای که در انواع مختلف سمبوسه به کار میرود ربطی به نوع سمبوسه نداشته و شما میتوانید برای هر نوع سمبوسه از ادویه دلخواه خود استفاده کنید. در ادامه دو نمونه از پرطرفدارترین انواع ادویه سمبوسه را خواهید دید و با روش تهیه آن در منزل آشنا خواهید شد.
بیشتر بخوانید
مواد لازم جهت تهیه ادویه سمبوسه:
۱/۲ قاشق چایخوری زنجبیل رنده شده
۱/۲ قاشق چایخوری زردچوبه
۱/۲ قاشق چایخوری ادویه گاراماسالا
۱/۲ قاشق چایخوری دانه گشنیز آسیاب شده
۱ قاشق چایخوری پودر فلفل قرمز
مراحل تهیه ادویه سمبوسه:
قبل از هر چیز ذکر این نکته لازم است که شما عزیزان میتوانید مواد بالا را به شکل پودر شده از عطاری تهیه کنید و آنها را با هم ترکیب کنید. اما اگر میخواهید ادویه سمبوسه شما تازه باشد و عطر بیشتری داشته باشد، بهتر است تمامی مواد را به شکل تازه خریداری کرده و خودتان در منزل آسیاب کنید.
در مرحله اول طرز تهیه ادویه سمبوسه مقدار بسیار کمی روغن داخل یک ماهیتابه بریزید و آن را روی حرارت ملایم قرار دهید. حالا دانههای گشنیز را درون ماهیتابه ریخته و به مدت یک دقیقه تفت دهید تا عطر آن آزاد شود.
حالا تمامی مواد را درون آسیاب برقی ریخته و با هم آسیاب کنید تا به شکل پودر و یکنواخت درآیند. ادویه سمبوسه شما آماده است میتوانید از آن در پخت سمبوسههای خوشمزه استفاده کنید.
مواد لازم جهت تهیه ادویه سمبوسه آبادانی:
عصاره پوست لیمو ترش
پودر جوز هندی
نعنا خشک
پودر انبه
روش تهیه ادویه سمبوسه جنوبی:
برای تهیه این نوع ادویه سمبوسه، ابتدا مواد را درون یک ماهیتابه بریزید و کمی تفت دهید تا عطر آنها آزاد شود. حالا تمامی مواد را با هم مخلوط کنید تا ادویه شما بدست آید.
توجه داشته باشید که میتوانید مواد بالا را به شکل تازه از عطاری خریداری کرده و آنها را آسیاب کنید تا عطر آنها بیشتر باشد.
روش مصرف ادویه سمبوسه
حالا که با ترکیبات و روش تهیه ادویه سمبوسه آشنا شدید، نوبت به طریقه مصرف ادویه سمبوسه میرسد. این ادویه نیز مانند ادویه سایر غذاها به مواد اولیه غذا اضافه میشود. یعنی شما هنگامی که مواد سمبوسه را آماده میکنید، باید این ادویه را اضافه کنید.
البته همانطور که گفته شد، ادویه سمبوسه ربطی به نوع سمبوسه نداشته و شما در سمبوسه با گوشت یا سبزیجات میتوانید از این ادویهها استفاده کنید. اما چیزی که بسیار مهم است، میزان مصرف ادویه سمبوسه است.
باید حواستان باشد که ادویه بیش از حد موجب تلخ شدن غذا میشود. پس حدود ۱ الی ۲ قاشق چای خوری از این ادویه برای سمبوسه کافی است. میتوانید برای اطمینان بیشتر مقدار کمی ادویه اضافه کنید و یک سمبوسه کوچک درست کنید و پس از تست آن، اگر نیاز به ادویه بیشتری بود اضافه کنید.
کاربرد ادویه سمبوسه
برخی از ادویهها در میان غذاهای مختلف مشترک هستند و میتوان از آنها در پخت چند نوع غذا استفاده کرد. ادویه سمبوسه نیز به همین شکل بوده و میتوان از آن در تهیه انواع پاکورا، سمبوسه، پیراشکی یا فلافل استفاده کرد.
روش نگهداری ادویه سمبوسه
پس از اینکه ادویه سمبوسه درست شد، باید در جای مناسبی نگهداری شود. بهترین مکان برای نگهداری ادویه سمبوسه، جای خشک و خنک است که نور مستقیم خورشید آن جا نفوذ نمیکند.
همچنین باید ادویه سمبوسه را در یک ظرف دردار نگهداری کنید که درب آن محکم بسته شود و هیچ راه نفوذ هوا به آن وجود نداشته باشد. زیرا اگر درب ادویه باز باشد، به مرور زمان مرطوب میشود و عطر خود را از دست میدهد.
اما توجه داشته باشید که عمر مفید ادویهها برای حفظ عطر اولیه، یک سال است و بیش از این ادویه دیگر عطر اولیه خود را ندارد.
منبع: دلگرم
انتهای پیام/