به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از کرمان، در پی حذف دفترچه های تامین اجتماعی به سراغ تنی چند از دست اندرکاران این عرصه رفتیم تا نحوه خدمات این طرح و میزان رضایت مندی آن ها را از این طرح جویا شویم.
پزشکان از جمله افرادی هستند که نقشی موثر برای جایگزینی دفترچه های الکترونیکی به جای دفترچه های کاغذی ایفا می کنند،دکتر درمانگاه تامین اجتماعی استان کرمان در مورد چگونگی روند حذف دفترچههای کاغذی و نسخههای الکترونیک گفت: دفترچهها یک بی نظمی را در کادر درمان پیش میآوردند و در سیستم الکترونیکی کارها خیلی سریع انجام و سرعت عمل بیشتر و خطا خیلی کمتر است.
او با اشاره به و پیشرفت خوبی در زمینه نسخه های الکترونیک افزود: گرچه مقداری زمان می برد تا سیستم بتواند متعادل شود؛ ولی قطعا یک تحول و یک پیشرفت در کار درمان هست و همه ما پزشکان و کادر درمان از این شیوه حمایت میکنیم.
بی شک خبر حذف دفترچه های کاغذی برای داروخانه ها، آن هم در شرایط سخت این روزها که کرونا از هر طریقی به خصوص برخی از دفترچه های آلوده منتقل می شود، مژده خوبی بود. مسئول داروخانه درمانگاه تامین اجتماعی استان کرمان نیز با بیان اینکه یکی از اصلیترین هدف این طرح این است که ایمنی بیمار، افزایش پیدا کند و داروخانه دارویی که تحویل بیمار میدهد، کمترین عوارض جانبی را برای بیمار داشته باشد، گفت: در نسخه الکترونیک سرعت کار ما خیلی بالاتر رفته است.
او افزود:در نسخههای سنتی و دستی که تکنسین دارویی یا داروساز دارو را مینوشت، شاید خوانایی کافی نداشت؛ ولی در نسخههای الکترونیکی لیبلهایی (برچسب هایی) که روی دارو چسبانده میشود، به صورت تایپی است.
این مسئول داروخانه درمانگاه تامین اجتماعی استان کرمان بیان داشت: حذف دفترچههای بیمه مخصوصا در شرایط کرونایی خودش باعث کاهش انتقال آلودگی افراد و تکنسینهای داروخانه نیز میشود.
او تصریح کرد: در نسخه الکترونیک به همه سوابق بیمار دسترسی داریم تا تبعاتی از لحاظ تداخل دارای اتفاق نیفتد و اگر نیاز به مشاوره دارویی باشد با آن مشاوره به موقع بدهیم.
این مسئول داروخانه با بیان اینکه در نسخه الکترونیک هم ما با مشکلاتی روبرو هستیم؛ ولی هر فرآیند و هر تغییری خارج از مشکل نیست و این مسیر انتهای خوبی خواهد داشت.
اما مردم به عنوان زنجیره اصلی در حذف دفترچه های الکترونیکی هستند و بی شک آن ها هستند که با دفترچه های الکترونیکی این روزها به مطب پزشکان، درمانگاه ها و داروخانه ها مراجعه می کنند.
یکی از مراجعه کننده به درمانگاه تامین اجتماعی که از ایرانشهر به کرمان آمده بود، گفت: چند روز اینجا هستم و دفترچه ام تمام شده است و برای تعویض دفترچه به تامین اجتماعی مراجعه کرده ام که گفتند: از اول اسفند دیگر عوض نمیشود.
او افزود: زمانی که به پزشک مراجعه کردم، دکتر گفت: هنوز سیستمها وصل نشده و سونوگرافی و آزمایش هایم را آزاد می نویسند.
این بیمار با حالتی سردرگم بیان کرد: الان نمیدانم چه کنم؟ از اول اسفند هیچ گونه خدماتی به ما نرسیده است و الان دفترچههای ما تمام شده و آزاد محاسبه میشود و ناراضی هستیم.
مراجعه کننده دیگری به مرکز درمانی تامین اجتماعی استان کرمان گفت: این روش الکترونیکی خوب است؛ اگر زیر ساخت های آن انجام و فرهنگ سازی شود.
او افزود: مردم که به بعضی از پزشکان مراجعه میکنند و آن ها با سیستم تامین اجتماعی قرارداد ندارند، پزشک روی چه چیزی نسخه را میخواهد بنویسد؟ و بیمار به کجا باید مراجعه کند دارویش را بگیرد؟
این مراجعه کننده به بیمارستان تامین اجتماعی تصریح کرد: اگر پیرمرد و پیرزنی که کد ملی را به یاد ندارد به داروخانهها مراجعهکنند باید آزاد هزینه را پرداخت کند؟
او با بیان اینکه بیمار از نسخههایی که به صورت الکترونیکی نوشته میشود، هیچ اطلاعی پیدا نمیکند و کاغذی هم در دستش نیست، گفت: برخی از پزشکان متاسفانه روی خوش نشان نمیدهند و توضیحاتی در مورد دارو به بیمار نمیدهند.
گرچه هر طرح جدیدی راه اندازی می شود، نیاز به زمان دارد تا نحوه استفاده از آن برای همه عملیاتی شود؛ به خصوص حذف دفترچه های کاغذی که علاوه بر همه مزایایی که دارد نوید بخش قطع درختان کمتر است؛ اما توجه به برخی انتقادهای مردمی و دست اندرکاران این حوزه در بهتر عملیاتی شدن آن موثر خواهد بود.
گزارش از صدیقه حاتمی
انتهای پیام/ م