به گزارش حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران و حسن الفباش وزیر بهداشت سوریه دیدار کردند.
ستاری در این دیدار با اشاره به اینکه زیست بوم فناوری و نوآوری در ایران طی این سالها با فعالیت بازیگران و نقش آفرینان آن گسترش قابل توجهی را تجربه کرده است، گفت: بازیگرانی همچون شرکتهای دانش بنیان و خلاق که اکنون ما را به نقطهای رساندهاند که در بسیاری از حوزهها مانند دارو، تجهیزات پزشکی و بیو تکنولوژی حرفهای زیادی برای گفتن داریم.
ستاری همچنین با اشاره به تامین نیازهای فناورانه در دوران شیوع کرونا، بیان کرد: ونتیلاتور و تجهیزات مورد نیاز دیگری در این زمان، توسط همین زیست بوم به سرعت در ایران تولید شد که برخی از این تجهیزات به سوریه صادر شد که دارای استانداردهای اروپایی بود.
معاون علمی و فناوری رییس جمهوری ادامه داد: ایران آماده همکاری با کشور سوریه در حوزههای همچون تامین دارو و تجهیزات پزشکی و ارائه آموزشهای لازم هستیم. مثلا در ایران شبیه سازهایی منطبق با استانداردها در پزشکی طراحی و تولید شده است که کاربردهای زیادی در این حوزه دارد. آمادگی داریم این دستگاهها را نیز در اختیار سوریه قرار دهیم.
رییس بنیاد ملی نخبگان در بخش دیگری از سخنان خود، گفت: دو هفته پیش بود که صادرات فاکتور ۷ را به سوریه آغاز کردیم. همچنین با توجه به توانمندیهایی که در زیست بوم فناوری و نوآوری پزشکی وجود دارد میتوانیم هر داروی پیشرفتهای را تولید داخل کنیم. همچنین در حوزه غذا نیز اتفاقات فناورانه بزرگی در کشورمان رخ داده که با آنها میتوان سلامت غذا را تشخیص دهیم.
استفاده از داروهای زیستی ایرانی یکی از اولویتهای نظام درمانی سوریه است
در ادامه این دیدار، حسن الفباش وزیر بهداشت سوریه نیز گفت: اگر این امکان ایجاد شود که برخی پزشکان سوری برای گذراندان دورههای کوتاه مدت به ایران سفر کنند، اتفاق خوبی است. زیرا کشور ما تحت محاصره است و امکاناتی که از کشورهای خارجی وارد میشود بسیار ناچیز است.
او همچنین افزود: ما در سوریه پایبند ضوابط هستیم. واردات دارو از ایران برای سوریه بسیار مهم است و هیچ پزشکی مجاز به واردات داروی غیراستاندارد نیست. زیرا باید از کانالهای رسمی شناخته شده داروی باکیفیت به کشورمان وارد شود.
وزیر بهداشت سوریه در ادامه با بیان اینکه داروهای زیست فناوری ایرانی برای درمان بیماریهای صعب الاعلاج نقش پررنگی دارند، گفت: روی این داروها تاکید زیادی داریم. تیمهای کارشناس خبرهای را به ایران اعزام میکنیم تا از کارخانههای داروسازی ایران را بازدید کنند.
سورنا ستاری معاون علمی و فناوری رییس جمهوری اسلامی ایران به همراه ۴۰ شرکت داشن بنیان و خلاق به سوریه سفر کرده است. در نخستین بخش از این سفر، ستاری با بسام ابراهیم وزیر تحقیقات و آموزش عالی سوریه دیدار کرد. همچنین دومین نشست تجاری شرکتهای دانش بنیان ایرانی و فناورانه سوری نیز در این سفر برگزار شد. ستاری همچنین دیدارهایی با محمدحسان قطنا وزیر کشاورزی و اصلاحات ارضی دولت سوریه و زیاد صباغ وزیر صنعت روسیه نیز داشت.
انتهای پیام/