به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم، آیین مجازی بزرگداشت اولین سالگرد درگذشت مرحوم سیدمحمد میرمحمدی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، مشاور و دستیار ویژه دفتر مقام معظم رهبری، نماینده مردم قم در مجلس ششم و هفتم شورای اسلامی و استاد فقید دانشگاه علامه طباطبایی شامگاه سه شنبه برگزار شد.
در این آیین محمدباقر نوبخت،رئیس سازمان برنامه و بودجه،محمدجواد ایروانی عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام، علی لاریجانی مشاور رهبر معظم انقلاب، حجت الاسلام سیدمحمدحسن ابوترابی فرد امام جمعه موقت تهران و حجت الاسلام مسیح مهاجری در بیان صفات و خصوصیات اخلاقی و مدیریتی مرحوم میرمحمدی به سخنرانی پرداختند.
محمدباقر نوبخت ،رئیس سازمان برنامه و بودجه در این آیین گفت: باید گفت که شیوع ویروس کرونا یکی از نخستین انسانهای شریفی که از ما گرفت، مرحوم میرمحمدی بود، زیرا احساس میکردیم که کشور هنوز به تجارب ایشان نیاز دارد.
او با بیان این که ریشه آشنایی اش با آن مرحوم به دهه ۱۳۴۰ خورشیدی و زمان تحصیل برادرش در مدرسه دین و دانش با مدیریت شهید بهشتی باز میگردد، افزود: این آشنایی بعد از پیروزی انقلاب اسلامی نیز ادامه یافت و در مجلس سوم که نماینده مجلس بودم، ایشان در دو دوره رئیس دفتر آیت الله مرحوم هاشمی رئیس جمهوری وقت بود.
نوبخت ادامه داد: بعدها مرحوم میرمحمدی به عنوان معاون رئیس جمهور و رئیس سازمان اداری استخدامی فعالیت داشت و من به واسطه حضور در کمیسیون برنامه و بودجه مجلس ارتباط کاری بسیاری با ایشان داشتم و همواره از نظرات کارشناسی ایشان استفاده میکردیم.
معاون رئیس جمهوری به حضور خود و مرحوم میرمحمدی در مجلس شششم اشاره کرد و افزود: مجلس ششم از نظر ترکیب سیاسی آن زمان جریان اصلاح طلب و اصولگرا فعال بودند و مرحوم میرمحمدی به دلیل آن که از شخصیتهای متدین و با اصل و نسب دینی و علمی بود، از نظر مشی سیاسی فراجناحی عمل کرد.
او با یادآوری این که مجلس ششم، مجلس پرفراز و فرودی بود، اظهار کرد: با وجود فضای حاکم بر این مجلس، مرحوم میرمحمدی برای نایب رئیسی مجلس نامزد شد و توانست رای بالایی هم کسب کند هرچند نایب رئیس نشد، اما همین رای نشان دهنده مقبولیت بالای ایشان بود.
نوبخت ادامه داد: در همان مجلس و در اوج تنازعات سیاسی که جز لطمه به کشور وارد نمیشد، ایشان و جمعی از دوستان یک تشکل فراجناحی برای رسیدگی به مسایل اساسی کشور شکل دادند و در آن مجلس بود که توانست با وجود جریانهای شناسنامه داری که فعال بودند، به عنوان فرد فراتر از جناحی عمل کند.
معاون رئیس جمهوری گفت: ارادت من به ایشان وقتی افزون شد که بعد از دولت نهم و دهم که در آن دوره سازمان مدیریت و برنامه ریزی منحل شده بود و بنای احیای آن را داشتیم بسیاری از صاحب نظران بر احیای مجدد این سازمان تاکید داشتند، اما مرحوم میرمحمدی از کسانی بود که با تشکیل مجدد این سازمان موافق نبودند.
نوبخت افزود: مثالی که ایشان به عنوان یک صاحب نظر در علوم اداری میزدند، این بود که میگفتند این کار «مثل دستی است که قطع شده است و به جای پیوند میخواهید با یک پارچه به بدن ببندید»؛ استدلال ایشان این بود که امور برنامه و بودجه باید از مسایل اداری و استخدامی منفک باشد و تشکیل سازمان واحد تعارض ایجاد میکند.
او ادامه داد: ما آن زمان بیشتر خواستار پاسخگویی به افکار عمومی برای احیای سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور بودیم و به همین جهت این سازمان در ابتدای دولت یازدهم شکل گرفت، اما حدود یک سال و نیم زمان را از دست دادیم، زیرا به این نتیجه رسیدیم که آن چه مرحوم میرمحمدی تاکید داشتند، درست است و بنابراین دوباره این سازمان به دو سازمان جدید تفکیک شد.
رئیس سازمان برنامه و بودجه با بیان این که در دولت تدبیر و امید همواره در این سازمان از مشاوره مرحوم میرمحمدی و تجارب وی استفاده کرده است،گفت: یکی از ویژگیهای آن مرحوم این بود که مسایل را بسیار خوب تحلیل میکرد و نظراتش بسیار نافع بود.
رئیس سازمان برنامه و بودجه گفت: مرحوم میرمحمدی عضو فقید مجمع تشخیص مصلحت نظام هیچگاه هدف خود را که احیای تمدن اسلامی بود، از یاد نبرد و از این رو حزب تمدن اسلامی را شکل داد.
محمدباقر نوبخت از آن مرحوم به عنوان یکی از سرمایههای انسانی یاد کرد و افزود: ایشان از نظر علم و دانش فردی عالم و مسلط به علوم اداری بود و از نظر دینی و مذهبی هم انسان متخلق و با ادب اسلامی بودند.
سید محمد میرمحمدی، زاده ۱۲ اسفند در قم سیاستمدار ایرانی و عضو حقیقی مجمع تشخیص مصلحت نظام بود.
سید محمد میرمحمدی فرزند سید ابوالفضل میرمحمدی عضو مجلس خبرگان رهبری و خواهرزاده آیت الله سید موسی شبیری زنجانی مرجع تقلید شیعه بود.
او دوازدهم اسفندماه پارسال براثر ابتلا به کرونا درگذشت.
انتهای پیام/ش