به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، آش کاردین، آش کارده یا آش حُره نوعی از انواع آشهای ایرانی است که در محدودهٔ جنوب غربی زاگرس پخته میشود. در طبخ این آش از گیاهی مخصوص بنام کاردین استفاده میشود.
این آش مانند نامش در مناطق مختلف روشهای پخت متفاوتی دارد، از روشهای تخمیری در مناطق بختیاری تا پخت همراه گوشت در اقلید.
این آش در مناطق چهارمحال و بختیاری، اصفهان و خوزستان به نام کاردین (یا کاردیم) شناخته میشود و در اقلید و استان فارس به نام کارده و در منطقهٔ بهبهان و هندیجان به نام حُره مشهور است. به این گیاه علف خرس نیز گفته میشود.
مواد لازم برای تهیه آش کارده:
سبزی کارده: نیم کیلو
آرد گندم: ۱۰۰ گرم
برنج نیم دانه: ۳۰۰ گرم
دوغ ترش: یک لیتر
نمک و فلفل: به میزان لازم
آب: به میزان لازم
طرز تهیه آش کارده:
برای پخت آش کارده ابتدا کاردهها را پاک کرده، بعد از شستن میگذاریم تا یک شب در آب خیس بخورند. سپس سبزیها را خرد نموده، آرد گندم، نمک و فلفل و دوغ را به آن اضافه کرده، خوب هم میزنیم و میگذاریم تا در یک جای گرم به مدت ۲۴ ساعت بماند.
سپس به همراه یکی دو لیوان آب بر روی حرارت ملایم میگذاریم تا بجوشد و مرتبا هم میزنیم تا ته نگیرد.
بعد از اینکه سبزیها پخته شد و آش کمی غلیظ گردید، برنج نیم دانه را اضافه کرده و بگذارید تا برنج نیز کاملا پخته و له گردد. سپس آش را سرو نمایید.
میتوانید در انتها از پیاز داغ و شنبلیله خشک شده نیز در آش استفاده نمایید. همچنین میتوانید گوشت نیز در این غذای محلی استفاده کنید و بعد از پخته شدن گوشتها آنها را از آش درآورده ریش ریش نمایید و سپس به آش اضافه نمایید.
نکاتی درمورد آش کارده:
آش کارده بدلیل کاهش چربی خون از عوارض قلبی نیز پیشگیری میکند. البته به افرادی که ناراحتی معده دارند توصیه میشود که در صورت تمایل به استفاده با پزشک خود مشورت نموده و از آنتی اسیدی که داده است استفاده کنند.
برای تهیهی آش کارده، نیاز به سبزی مخصوص کوهی یا کارده است که گرمسیری بوده و برگهای پهن دارد، آن را خرد میکنند و در آب و گندم و جو و برنج نیمکوب (و یا آبلیمو و نان خرده) خیس میکنند، تا کم کم ترش شود.
بعد از گذشت یکی دو روز داخلش آب میریزند و به آن گندم و جو نیمکوب و برنج نیمدانه اضافه میکنند و روی حرارت میجوشانند. این آش کارده یکی از غذاهای نوروزی شهر شیراز است و ترش مزه است.
منبع: دلگرم
انتهای پیام/
اتفاقا من امروز صبحانه این اشو خوردم بعدش اومدم نظراتو ک میخوندم کلی خندم گرفت چقد دعوا هست چه فرقی میکنه این اش برای شیراز یا یاسوج یا چارمحال باشه بخورید و فقط لذتشو ببرید
آش کارده اسالتش از استان کهگیلویه و بویراحمد است و متخص این استان است
میتونید تحقیق کنید
غذای کاملا سنتی مخصوص استان کهگیلویه و بویراحمد و استان چهارمحال و بختیاری هستش
و سبزی کارده هم در کوه های این استان ها پیدا میشه.
و طرز تهیه آن هم اصلا اینطوری نیست
هرچی مال ایلامه متاسفانه به اسم کرمانشاه تمام شده
نمونه بارزش روغن کرمانشاهی که اصلش و ریشه اش مال ایلامه و بهش میگیم رین دان ولی به اسم کرمانشاه همه میشناسنش
یا پشم شهرستان ابدانان مرغوب ترین پشم ایرانه که به اسم پشم کرمانشاه می شناسنش و موارد دیگه
حقیقتومیگن دیگه
اونا خسته تر از این حرفان که بخوان برن تو کوه سبزی کارده بچینن بعد آش کارده درست کنن یعنی از خواب بیدار نمیشن
لطفا بیشتر دقت کنید
مردان سخت کوش از بلندترین نقاط میچینند و زنان لرتبار به زیبایی آن را درست می کنند.
اصل آش کارده متعلق به کهگیلویه و بویراحمد است.
ولی اصلاً اسمی ازش نبردید
خود شیراز هم درست نمی کنند فقط سپیدان درست می کنند که نزدیک شهر یاسوج می باشد
لطفاً اطلاعات درست بدید