معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان گفت: به دلیل جلوگیری از شیوع ویروس کرونا و حفاظت مراتع از کوچ پیاده عشایر جلوگیری خواهد شد.

به گزارش  گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان  از لرستان، محمود ثمینی معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان در نشست ساماندهی کوچ عشایر استان اظهار داشت: عشایر کوچ رو می‌بایست در موعد مقرر و پانزدهم اردیبهشت ماه سال آینده کوچ خود را آغاز کنند ضمن آنکه پیشگیری‌های لازم در زمینه کوچ زودهنگام عشایر جلوگیری به عمل خواهد آمد

ثمینی افزود: حمل و نقل دام‌ها نیز صرفاً باید با وسایل نقلیه انجام شود و عشایر نیز به این موضوع تمکین کنند همچنین باید تدابیری اندیشیده شود تا کوچ عشایر در امنیت کامل انجام شده و در عین حال آسیبی به منابع طبیعی استان نیز وارد نشود.

او گفت: ورود عشایر به مراتع استان از پانزدهم اردیبهشت ماه سال آینده می‌باشد و از مدیران کل امور عشایر استان‌های همدان، کرمانشاه و اصفهان تقاضا دارم که از ورود عشایر به مراتع استان‌های لرستان جلوگیری کرده چرا که ظرفیت مراتع استان جوابگوی حجم بالای دام‌ها نیست.

معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استانداری لرستان افزود: فرمانداران شهرستان‌های استان باید همکاری لازم با ادارات منابع طبیعی و آبخیزداری شهرستان‌های استان را در راستای جلوگیری از ورود دام‌های غیرمجاز به مراتع داشته باشند.

نجفی با بیان اینکه قطعا با تشکیل اکیپ‌های حفاظتی از ورود عشایر به مراتع استان جلوگیری بعمل خواهد آمد، اضافه کرد: کوچ عشایر بایستی با خودرو انجام شود و ادارات راهداری نیز بایستی تا پانزدهم اردیبهشت اجازه تردد به خودرو‌های عشایر را ندهند.

او افزود: جریمه هر واحد دامی ۴۰۰ هزار تومان می‌باشد و قطعا با دامداران متخلف و چرای غیرمجاز برخورد قانونی بعمل خواهد آمد.

عشایر لرستان با جمعیت ۱۴ هزار و ۶۳۸ خانوار و بیش از ۸۳ و ۶۹۰ نفر، ۴.۸ درصد جمعیت استان را تشکیل می‌دهند.

هم اکنون جامعه عشایری استان در ۱۴ ایل و ۱۵ طایفه مستقل سازمان یافته هستند این جامعه با داشتن یک میلیون و ۵۰۰ هزار راس واحد دامی سالانه ۲۵ درصد از پروتئین مورد نیاز استان را تامین می‌کنند.

تولیدات سالانه عشایر استان شامل ۱۲ هزار تن گوشت قرمز، ۲۹ هزارتن شیر، یک هزار و ۳۲ تن پشم، ۱۸ تن عسل، ۱۷ تن روغن حیوانی، ۶۳۰ تن پرورش ماهیان سردآبی، ۱۵ هزار و ۵۵۷ تن گندم، ۱۵ هزار و ۵۲۳ تن جو، پنج هزار و ۳۲ تن حبوبات، هفت هزار و ۴۶۰ تن صیفی جات و همچنین پنج درصد صنایع دستی استان است.

این جامعه مالکیت ۸۵ هزار هکتار از اراضی استان و یک هزار و ۳۰۰ هکتار از باغات استان را دارند.

استان لرستان از نظر جمعیت عشایری رتبه ۶ و از نظر خانوار حائز رتبه هفتم کشور را دارد.

 

انتهای پیام/ر

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.