هومن عمیدی کارشناس بازار سرمایه در رابطه با واگذاری بخشهای دولتی در گفتوگو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، بیان کرد: دولت برای امسال نیز ممکن است موفقیت چندانی نداشته باشد، درست است قیمت سهام افت پیدا کرده، اما هنوز خرید در دستور کار حقوقیها قرار ندارد، در چنین مواقعی به شکل خصولتی یعنی شرکتهای حقوقی که در حقیقت ساختار دولتی دارند، نسبت به ظرفیت و توان یک عددی را محقق خواهند کرد.
او در ادامه افزود: حال با یک نگاه بدبینانه و توطئه آمیز میتوانیم بگوییم که دلیل اصلی ریزش بازار این است که افراد از یک لابی خبر داشتند و برای اینکه بتوانند بازار را در کف قیمتی داشته باشند، قیمتها را پایین آوردند، پس دیگر افراد به خرید و فروش اقدام نمیکنند و اجازه میدهند که بازار پایین بیاید، به هر حال دستهای پشت پرده در بازار سرمایه ایران بسیار است و برآیندهای کشمش بین صنفهای مختلف جهت بازار را تعیین میکند.
بیشتر بخوانید
عمیدی اظهار کرد: منفیهای بازار از چندین جهت معنادار است، یکی از این موارد احتمال واگذاری سهام دولتی است و خریداران وقتی میخواهند بخرند تلاش میکنند تا با قیمت پایینتر سهام را بخرند، و همچنین، در بازار منفی معمولا اوراق، خریداری نمیکنند،. دلیل دیگر منفی بازار میتواند عرضه اوراق توسط دولت باشد، اگر نمودار فروش اوراق را تا همین بهمن ماه نگاه کنیم، کاملا صعودی است، این قضیه به این معنی است که حجم فروش اوراق دولتی بسیار بالا رفته است، پس منفی بودن بازار را میتوان تا حدودی نسبت به عواملی که گفته شد دستوری دید.
عمیدی در پاسخ به این پرسش که چه مقدار از این واگذاری محقق خواهد شد؟ و آیا مردم میتوانند به این موضوع اطمینان کنند؟ بیان کرد: باید دید تلاش حقوقیها برای خرید سهام به چه صورت خواهد بود، تا بفهمیم چه میزان از این واگذاری محقق میشود، در رابطه با این قضیه که مردم اعتماد کنند، میتوان گفت خرید هر کالایی با نوسان قیمت همراه است، برای مثال کسی که طلا میخرد، اگر قیمتش کاهش پیدا کند، شاید باز هم به خرید طلا اقدام کند، پس نوسان در همه چیز وجود دارد، در سرمایه گذاری افراد گاهی سود یا ضرر میکنند، پس سرمایه گذاری همیشه با افت و اصلاح قیمت همراه است.
کارشناس بازار سرمایه در پایان گفت: این ماجرا را که میگویند اعتماد از بازار سرمایه رفته است، قبول ندارم، چون یک مقدار سیاه نمایی میشود، تمام بازیهایی ک در کنار معاملات سهم شکل گرفته اعتماد را از بین برده و ترس ایجاد کرده، در این جا باید نهادهای ناظر بیشتر به این ماجرا بپردازند.
انتهای پیام/
چی داری میگی کارشناس؟؟ این تحلیل فقط به درد خودت میخوره، اعتماد مردم به شدت آسیب دیده
آمارهای اعلام شده و مستند نشان میدهد که طی ده سال گذشته، حدود ۱۰۰ میلیارد دلار سرمایه از کشور خارج شده است.
نمود این اتفاق را امروز در خرید و سرمایهگذاری در بخش مسکن کشورهای همسایه از سوی ایرانیان میبینیم.
یاحق
میز اقتصادی باید اخبار اقتصادی داشته باشد.بیشتر مردم دنبال خبر هستند.
چرا وسط خبرها بخش اخبار اقتصادی نمیگذارید.
اخبار بورس قیمت ارز سکه باید روزانه اعلام شوند.
اخبار صنعت و معدن و بانکه و تجارت و مسکن و کشاورزی و تولید را پوشش بدید.
تاکید میکنم کیفیت خبرهای اقتصادیتون ضعیفه.اونم با این حجم اخبار اقتصادی روز.
از رقبای خودتون عقب افتاده اید.خودتان را بروز کنید.
اخبار سیاسی را کمتر کنید.دنیا دنیای اقتصاد است.
حتی بیشتر عرضه اولیه های امسال گران عرضه شدن.عرضه اولیه هایی مثل بگیلان وسپهر آبادا امین ثامید بپیوند و حتی همین اپال و ..... و بعد از یک رشد کوتاه مدت چند ماهه به زیر قیمت عرضه اولیه رسیدن.آیا نباید سازمان بورس و نهادی نظارتی بر قیمت کارشناسی یک عرضه اولیه نظارت کنند؟اپال را چند هفته بعد زیر نظر بگیرید خواهید دید زیر قیمت عرضه اولیه می آید که غیر قانونی است و نشانه زد و بند بین ناظران بورس و شرکت های عرضه کننده در بورس هست که باعث عرضه شدن سهم ها 50 تا 100 درصد بالاتر از قیمت واقعی به مردم میشود..چرا اینها را در صدا و سیما و خبر سراسری پیگیری نمیشود؟
بخدا مردم نابود شدن تو بورس.سرمایه مردم رفته و صدا و سیما فقط تماشاچی هست.رسانه شما مگر ملی نیست؟مگر ما ملت نیستیم؟
یکبار شد یک برنامه انتقادی از وضع بورس و مدیریت ناکارآمد بورس آن در خبر سراسری نشان دهید؟
وضع بورس هر روز منفی است و صندوق های ثابت و حقوقی ها که 8 ماه پیش سهام های دولت را به مردم در اوج بورس فروختن و پولهاشون را از بورس خارج کردن.آیا نباید بخشی از اون پول را به بورس برگردانند؟