سعید عیدی گماری رییس اداره محیط زیست اندیمشک در گفتوگو با خبرنگار گروه استانهای باشگاه خبرنگاران جوان از اهواز، گفت: در بازدید از سد بالارود اندیمشک مقرر شد آبگیری این سد به صورت تدریجی و ۳۰ تا ۱۰۰ سانتی متر در روز انجام شود. هدف از این روش حساب شده، فراهم شدن شرایط برای کوچ جانورانی است که احتمال دارد در مسیر آبگیری قرار گیرند.
او در خصوص آرامستان شهر حسینیه اندیمشک که درنزدیکی حوضه آبگیری سدبالارود قرار دارد، افزود: این آرامستان با وجود اینکه در تراز بالاتر این سد قرار گرفته، اما برای جلوگیری از مشکلات احتمالی نظیرسیلهای چندصدساله، بهتر است یک دیواره بتنی در مسیر حوضه آبی احداث شود تا احیانا آرامستان زیر آب نرود.
عیدی گماری ادامه داد: جهت جابه جایی گونههای گیاهی با ارزش و قدیس، مانند درخت کنار که در مسیر حوضه آبگیری سد بالارود قرار دارند، پیشنهاد شد به وسیله دستگاه جابه جا کننده درختان به مکان تراز آبی ۳۶۰ انتقال داده شوند.
رییس محیط زیست اندیمشک تصریح کرد:انجام خوداظهاری، پایش، مدیریت پسماند و اجرای سیستم تصفیه فاضلاب انسانی با توجه به ظرفیت نیروی بالای ۵۰ نفر از ملاحظات محیط زیستی دیگری بود که تاکید بر آنها به عمل آمد.
عیدی گماری بیان داشت: در تراز ۲۷۰متری در کف دریاچه سد بالارود یه خروجی تحت عنوان شیر حقابه زیست محیطی نصب شده که یک حرکت فوق العاده مثبت است چرا که باعث شده در هر شرایطی و خشکسالی، با باز کردن این شیر ملاحظه تامین حقابه زیستگاههای پایین دست فراهم شود.
رئیس اداره محیط زیست درپایان گفت: اجرای این ملاحظه محیط زیستی از موارد وجه تمایز ساخت سد بالارود با سایر سدهای ساخته شده دیگر است.
انتهای پیام/م