یک متخصص تغذیه گفت: با رعایت یک رژیم غذایی می‌توان به کاهش وزن اصولی و پایدار دست پیدا کرد.

کوروش صمدپور متخصص تغذیه و رژیم درمانی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه کلینیک گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، گفت: اضافه وزن و چاقی یکی از مشکلات عمده کشور ما و کشور‌های دیگر است که از نظر اسکلتی، تبعات خاصی دارد و در طولانی مدت منجر به ایجاد مشکلات مفصلی برای زانو، کمر و ... می‌شود و شیوع بیماری‌های غیر واگیر مثل دیابت نوع۲، کبد چرب، بیماری‌های قلبی عروقی (در راس علل مرگ و میر در کشور است) را  نیز افزایش می‌دهد.

صمدپور افزود: علاوه بر این، گا‌ها در بین خانم‌ها شاهد مشکلات باروری به دلیل اضافه وزن هستیم.

برای یک که کاهش وزن اصولی، چکار باید کرد؟

او گفت : بحث کاهش و تناسب وزن، یک بازار گسترده است و شما هر روز در ماهواره‌ها یا در فضای مجازی شاهد تبلیغات گسترده دارویی یا روش‌های غیر معمول و سریع لاغری هستید که معمولا خیلی از این‌ها آسیب‌پذیر هستند. پس اگر می‌خواهید یک کاهش وزن معقول، مناسب و استاندارد داشته باشید لطفاً به این نکات توجه کنید:

او ادامه داد: برای یک کاهش وزن اصولی باید دقت داشت که بدن ما در طول روز به همه گروه‌های غذایی نیاز دارد و هیچ گروه غذایی را نباید حذف کرد. حذف یک گروه مثل لبنیات و غلات و پروتئین‌ شاید به صورت آنی مشکلی ایجاد نکند، اما در طولانی مدت، به بدن آسیب می‌رساند و روند کاهش وزن را کند کرده یا حتی متوقف می کند.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: اولین اصل در کاهش وزن، رعایت گروه‌های غذایی است به شکلی که در طول روز باید از همه گروه‌های سبزیجات میوه و غلات، پروتئین‌ها و لبنیات، به اندازه کافی استفاده شود.

او بیان کرد: افراط و تفریط نکنید یعنی یک برنامه و یا یک هدف خیلی دور از دسترس برای خود قرار ندهید که مثلا من باید در این ماه حتما ده کیلو کاهش وزن داشته باشم. زیرا شرایط بدنی هر فرد برای کاهش وزن متفاوت است، ولی به طور متوسط و استاندارد، یک فرد می‌تواند در هفته ۱ کیلو و در ماه ۴ کیلو، کاهش وزن داشته باشد.

او گفت : توصیه اکید بنده این است که حتما با یک متخصص تغذیه مشورت کنید، چون بعضی از افراد فقط بر اساس کالری، برنامه غذایی شان را تنظیم می‌کنند در حالی که کالری به تنهایی نمی‌تواند در کاهش وزن موثر باشد. به طور مثال ممکن است شما در طول روز به اندازه همان ۱۲۰۰ یا ۱۵۰۰ کالری دریافت کنید، اما مواد مغذی که بدن به آن احتیاج دارد، در آن حجم از کالری موجود نباشد. پس حتماً مشاوره با متخصص تغذیه را هم در نظر داشته باشید.

آیا در دوران رژیم نیاز به مصرف دارو هست؟

صمدپور بیان کرد: در واقع ۹۰ درصد برنامه کاهش وزن بدون دارو هم امکان پذیر است، ولی انجام یک فعالیت بدنی باید حتماً در کنار رژیم قرار بگیرد.گاه مشاهده می‌شود به افرادی که می‌خواهند رژیم غذایی بگیرند توصیه می‌شود که فعالیت بدنی نداشته باشند که این امر کاملاً اشتباه است و باید برنامه غذایی در کنار یک فعالیت بدنی حتی به صورت محدود باشد.

این متخصص تغذیه و رژیم درمانی گفت: به طور کلی دارو نقش مهم و اساسی در کاهش وزن ندارد. دارو‌ها در بازار چند دسته هستند.گاهی تحت نظر پزشک معالج تجویز می‌شوند و باید مصرف شوند که این دارو‌ها یا کاهش دهنده اشتها هستند یا افزایش دهنده سوخت و ساز و یا اینکه مانع جذب چربی بدن می‌شوند و  این چربی را از طریق مدفوع دفع می کنند.

او ادامه داد: پزشک متخصص، بسته به مشکلات فرد مثل پر اشتهایی، سوء تغذیه، مصرف بیش از حد مواد چرب و ...  دارو تجویز می‌کند. ولی در بسیاری از موارد هم این امکان وجود دارد که فرد به خوبی کاهش وزن داشته باشد.

او بیان کرد : در رژیم‌ها بعضی از افراد به سمت تک خوری می‌روند یعنی فقط یک نوع غذا مثل سالاد، بیسکوییت، سوپ و ... تغذیه می‌شوند که در این رژیم شاید در ابتدا، شاهد چند کیلو کاهش وزن باشیم، اما مسلماً بعد از مدتی این کاهش دچار توقف می شود.

صمدپور گفت: بشقاب غذا حتما باید به صورتی طراحی شود که نصف این بشقاب سالاد و سبزی باشد، یک چهارم پروتئین (گوشت یا مرغ یا ماهی و ترجیحا گوشت بدون چربی) و یک چهارم بشقاب نیز باید غلات باشد.


بیشتر بخوانید


او گفت : مقدار غذا باید کم و متنوع باشد و هر روز در کنار وعده‌های غذایی از لبنیات استفاده شود و در صورت بروز احساس ضعف، از ۷ عدد بادام استفاده شود و با انجام یک پیاده روی ملایم و صبر، بعد از یک مدت با مشاوره یک متخصص، می‌توان به یک کاهش وزن اصولی و پایدار دست پیدا کرد.

انتهای پیام / 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.