ذهن انسان ویژگی‌های خاص و جالبی دارد که با شناخت این ویژگی‌ها می‌توانیم به بهتر شدن زندگی خود کمک کنیم.

به گزارش خبرنگار حوزه ازدواج و خانواده گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، ذهن یک پدیده مرموز و دست نیافتنی است. مطلب زیر، عجیب‌ترین واقعیت‌های مربوط به ذهن شما را بیان می‌کند و همچنین به شما راه‌هایی را برای فهمیدن و برخورد با این واقعیات ارائه می‌دهد.

۱. هیچکس دقیقاً نمی‌داند ذهن چیست و مغز چگونه به وجود می‌آید؟

اینکه ذهن اصلا وجود خارجی دارد موضوعی تعجب آور است. چگونه چیز‌هایی مانند فکر و شعور متعالی توسط محدوده ژلاتینی که همان مغز درون جمجمه است، ساخته می‌شود. نکته اینجاست که هیچکس از این موضوع اطلاعی ندارد، زیرا ذهن توسط مغز ایجاد شده و می‌تواند مستقل از آن عمل کند، اما حقیقت این است که ذهن حتی می‌تواند مغز را تغییر دهد.پس, اصلا تعجب نکنید.

۲. "تفکر کردن" در واقع نوعی صحبت کردن با خود هم محسوب می‌شود

یک روش مفید برای تفکر، توصیف آن به عنوان روشی برای صحبت کردن با خود است که این نشان می‌دهد "تفکر" و "گفت و گو با خود" یک چیز هستند، از این رو کاری که می‌توانید انجام دهید این است که بفهمید چه چیزی در ذهن می‌گذرد و چه حرف‌هایی با خودتان می‌زنید.

۳. شما می‌توانید ذهن خود را در محل کار تماشا کنید

بدون هیچ گونه دستکاری در جمجمه خود، با استفاده از هوشیاری آگاهانه می‌توانید در تماشای ذهن مهارت پیدا کنید. "شما می‌توانید از دنیای بیرون نظاره گر ذهن خود باشید،به طوری که گویی شاهد اتفاقاتی هستید که برای شخص دیگری رخ می‌دهد و یا تجربه می‌کند.

ذهن و تجربه با یکدیگر تفاوت هایی دارند، به طوری که ذهن شما متوجه احساسات می‌شود و نسبت به آن‌ها واکنش‌های عاطفی دارد.

چرا این موضوع مهم است: توجه به عادت‌ها و فعالیت‌های ذهنی (تخیل ها، داستان ها، ایده ها) اولین قدم برای آرامش یا تغییر ذهن شماست. ایجاد یک "خود مشاهده کننده" نیز برای نظارت بر اقدامات شما حیاتی است.

کاری که می‌توانید انجام دهید: برای پرورش خود مشاهده کننده، به صحبت‌هایی که با خود می‌کنید توجه کنید. آیا شما بار‌ها و بار‌ها نگران یک چیز تکراری هستید؟ آیا شما با خود به روشی دلگرم کننده صحبت می‌کنید یا به صورت آسیب زا؟ به صحبت‌هایی که با خود می‌کنید گوش دهید و ذهن خود را در محل کار خواهید دید. در برهه‌ای از زمان، ممکن است تصمیم بگیرید و هر عادت فکری را که مانع پیشرفت شما می‌شود، تغییر دهید.

۴. ذهن یک چیز آزاد است که اگر دست آن را باز بگذاریم به سمت خواسته‌های خود می‌رود

آیا تا به حال توجه کرده اید که ذهن شما می‌تواند یک سیرک سه حلقه‌ای باشد؟ این موضوعی است که حتی توسط یک نویسنده بودایی مورد بررسی قرار گرفت به طوری که  او  موارد عجیب و غریبی را توصیف کرد که وقتی به ذهن خود نگاه می‌کنیم ممکن است آن ها را ببینیم.

 گاهی اوقات اتفاق افتاده است که با افکار ناگهانی و تکان دهنده ای  روبرو شده اید که حالتی دیوانه کننده را به شما منتقل کرده اند و در این میان,  ذهن شما همانند یک فرد دیوانه ای شده است که به راحتی جیغ می کشد؛ به طوری که کاملا از کنترل خارج و ناامید شده است اما مشکلی نیست. زیرا با تمامی این تفاسیر, شما دیوانه‌تر از دیروز نیستید و تا بوده همیشه این بوده است، اما ممکن است که هرگز متوجه آن نشوید.

شاید تا به حال دیده اید که برخی از افراد ذهنیتی مانند میمون دارند و فهمیدن این موضوع برای دیگران اطمینان بخش است، چرا که چنین ذهنیتی پر از تصورات, داستان ها, تخیلات وحشی و افکار مضحکی است که در وجود اغلب افراد مشاهده می شود اما همه این ها می توانند مفید هم باشند. زیرا خود ذهن هم دارای یک ذهن است و قابل کنترل نیست اما باز هم اشکالی ندارد و فقط حواستان باشد که آن را مدیریت کنید.

کاری که می‌توانید انجام دهید این است که وقتی متوجه شدید ذهن شما در حال داستان پردازی و پرورش  افکار و تخیلات است، با خود بگویید: این‌ها "فقط فکر" هستند و  این برچسب زدن ها هم به شما کمک می‌کنند تا گفت و گوی ذهنی خود را بهتر مشاهده کنید و آن را کمتر جدی بگیرید و در این میان, خود را آرام کنید که  این روش مدیتیشن ذن است و می‌توانید در تمام طول روز هم از آن استفاده کنید.

۵. ذهن شما می‌تواند مغزتان را تغییر دهد

 ذهن و افکار شما می‌توانند مغز شما را تغییر دهند! و شاید به نظر عجیب برسد. اما بدانید در حالی که الگو‌های فکری جدیدی ایجاد می‌کنید، در واقع مغز خود را دوباره سیم پیچی می‌کنید و هرچه بیشتر یک عادت فکری جدید را تمرین کنید، همان نورون‌ها بیشتر یاد می‌گیرند که با هم کار کنند و در حقیقت, با یکدیگر سیم پیچی می‌شوند. در واقع، فعالیت ذهنی اراده شده، می‌تواند عملکرد مغز را به وضوح و به طور سیستماتیک تغییر دهد.

کاری که می‌توانید انجام دهید: گفت و گوی با خود را عمداً تغییر دهید. به عنوان مثال، اگر وقتی اشتباه می‌کنید در ناامیدی و عصبانیت غرق می‌شوید، تمرین کنید که به خود بگویید:" اشتباهات فقط بخشی از زندگی است. من آگاهانه تلاش خواهم کرد تا از اشتباهاتم درس بگیرم. " یا صحبت‌هایی را که می‌خواهید در یک شرایط خاص با خود داشته باشید، بنویسید، سپس در صورت لزوم آن را برای خود بخوانید.


بیشتر بخوانید


۶. کلمات احساسی ساده می‌توانند ذهن شما را آرام کنند و مغز شما را تغییر دهند

غمگین، مشتاق، خشمگین. تحقیقات اخیر نشان می‌دهد که برچسب زدن به هر احساسی که باعث پریشانی شما می‌شود، می‌تواند احساس ناراحتی شما را کاهش دهد و به شما کمک کند کنترل بیشتری روی احساسات خود داشته باشید. اتصال یک برچسب به یک احساس، فعالیت مغز شما را از منطقه جنگیدن یا پرواز به منطقه تفکر منتقل می‌کند. کاری که تنها یک کلمه می‌تواند انجام دهد، حیرت انگیز است.

کاری که می‌توانید انجام دهید: به این فکر کنید که چه احساسی شما را اذیت می‌کند. کلمه‌ای را پیدا کنید که آن احساس را توصیف کند و سپس خواهید دید احساسات شما فروکش می‌کنند.

۷. مغز شما سوگیری منفی دارد، اما ذهن شما می‌تواند به او خوش بخت بودن را بیاموزد

اصطلاح "سوگیری منفی" به تمایل مغز برای واکنش شدیدتر نسبت به چیز‌های بد مانند خطرات، تهدیدها، اشتباهات یا مشکلات نسبت به چیز‌های خوب مانند لذت، فرصت و شادی اشاره دارد. گرچه سوگیری منفی با هشدار دادن به ما در مورد تهدید‌های احتمالی به بقای انسان کمک کرده است؛ اما آرامش، لذت بردن از زندگی و خوشبختی را برای ما دشوارتر کرده است.

خوشبختانه ذهن شما می‌تواند مغز شما را برای شادتر کردن تربیت کند. تمرکز بر جنبه‌های و تجربیات مثبت زندگی در واقع ساختار‌های عصبی جدیدی را در مغز ایجاد می‌کند. این یک واقعیت باور نکردنی دیگر است که ذهن شما می‌تواند مغزتان را به سمت بهتر شدن تغییر دهد.

کاری که می‌توانید انجام دهید: حواستان به تجربیات خوشایند یا خوش حال کننده باشد. آن‌ها را در پس زمینه ذهن خود داشته باشید. ۵ ثانیه یا بیشتر در این تجارب خود را غرق کنید. با این کار، مغز خود را اصطلاحا سیم کشی کرده و احتمال این را که در آینده موارد مثبت دیگری را در اطراف خود مشاهده کنید، افزایش می‌دهد.

۸. یادگیری چیز‌های جدید مغز شما را تغییر می‌دهد، حتی اگر پیر باشید

غنی سازی ذهن خود با یادگیری چیز‌های جدید، مغز شما را از نو می‌سازد. بر اساس تحقیقات، یادگیری باعث تغییراتی در "محوطه حافظه" شما، یا همان هیپوکامپ می‌شود که این اثر پیر و جوان نمی شناسد. همان طور که الیور ساکس، متخصص مغز و اعصاب می‌گوید:"هر بار که ما یک مهارت قدیمی را تمرین می‌کنیم یا مهارت جدیدی را یاد می‌گیریم، ارتباطات عصبی تقویت می‌شوند.

کاری که می‌توانید انجام دهید: چیز‌های جدید بیاموزید، مهارت‌های قدیمی و جدید را تمرین کنید و بدانید که کار شما نتیجه خواهد داد.

البته همه چیز دو رو دارد. می‌توانید ذهن خود را طوری شکل دهید تا منجر به بدبخت شدنتان شود؛ البته امیدواریم این کار را نکنید. اگر فکر کردن به روش‌های سازنده برای شما دشوار است، لطفاً به یک درمانگر مراجعه کنید.

انتهای پیام/

برچسب ها: ذهن ، روانشناسی
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۷:۰۴ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
منبع این مقاله کجاست ممنون میشم یگید
Netherlands
ناشناس
۰۶:۴۷ ۱۸ اسفند ۱۳۹۹
یه تم تیره برا این خراب شده بزارین
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۲۱ ۱۷ اسفند ۱۳۹۹
عالی بود
آخرین اخبار