به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، چغاله بادام جزو میوههای نارس طبقهبندی میشود و در واقع، یک مرحله قبل از تبدیل شدن به بادام است. پوست سبز و نسبتا سفت آن همراه غشای سفید و سخت داخل آن، همان پوستهای سفت بادام رسیده هستند. در ادامه به بررسی خواص و مضرات چغاله بادام میپردازیم.
چغاله بادام یا میوه کال بادام از میوههای خوشمزهای است که هر سال تنها برای مدت کوتاهی در اوایل فصل بهار قابل برداشت است.
چغاله بادام پوست سبز و پرز دار، بافت نرم و طعم ترش دارد و هسته آن سفید و ژلهای میباشد که به مرور و با رسیدن میوه محکم شده و پوست سبز بیرونی آن از بین میرود.
طبع چغاله بادام سرد است.
خواص چغاله بادام
از جمله خواص چغاله بادام میتوان به کاهش قند خون، سلامت قلب، لاغری، تقویت استخوان و دندان، بهبود عملکرد مغز و درمان یبوست و بواسیر اشاره کرد.
گونه دیگری از چغاله به نام چغاله زردآلو و چغاله هلو نیز وجود دارد که از نظر بافت محکمتر از چغاله بادام بوده و میزان تردی آنها کمتر است و از سوی دیگر طعم تلخ تری نیز دارند.
فواید دارویی و درمانی چغاله بادام
هشدار: قبل از مصرف چغاله بادام آن را خوب بشویید، زیرا در بسیاری موارد فروشندگان و دست فروشها با پاشیدن آب _ که گاهی آلوده است _ روی میوه سعی میکنند آن را تازه نگه دارند.
۱. چغاله بادام دارای آنتی اکسیدان قوی
چغاله بادام دارای خاصیت آنتی اکسیدانی قوی است که به دفع سموم و ضایعات ناشی از تجمع آلودگیها در بدن کمک کرده و ویتامین E موجود در آن با رادیکالهای آزاد مقابله میکند.
۲. چغاله بادام باعث عملکرد بهتر ذهن
چغاله بادام سطح فکری و ذهنی فرد را بهبود بخشیده و به دلیل دارا بودن کارنیتین و ریبوفلاوین به سلامت و تقویت عملکرد مغز و اعصاب کمک میکند.
۳. مصرف چغاله بادام و لاغری و کاهش وزن
چغاله بادام حاوی چربیهای سالم میباشد که به کاهش چربیهای ناخواسته و افزایش چربی سوزی در بدن کمک کرده و به عنوان میان وعده مفید برای افرادی محسوب میشود که به دنبال لاغری هستند.
۴. خواص چغاله بادام در بارداری
چغاله بادام سرشار از مواد مغذی همچون آهن، کلسیم، اسید فولیک و فیبر است که همگی برای سلامت زنان باردار و جنین ضروری میباشند.
آهن از کم خونی دوران بارداری پیشگیری کرده و اسید فولیک خطر نقایص بارداری را کاهش میدهد.
کلسیم برای رشد استخوانهای جنین حیاتی میباشد و فیبر از یبوست شایع بارداری جلوگیری میکند.
۵. تعادل PH با خوردن چغاله بادام
ترشح آبهای گوارشی و معده باعث اسیدی شدن بدن انسان و برهم خوردن تعادل PH میشود، در حالی که چغاله بادام به دلیل دارا بودن پروتئینی به نام آلکالین اثر ترشحات اسیدی را خنثی کرده و به حفظ تعادل PH بدن کمک میکند.
۶. تنظیم قند خون با مصرف چغاله بادام
چغاله بادام به افزایش ترشح هورمون انسولین در بدن کمک کرده و برای کنترل قند خون مفید است.
۷. تقویت استخوانها با خوردن چغاله بادام
چغاله بادام حاوی مقادیر زیادی فسفر است و مصرف منظم آن به تقویت استخوانها و دندانها کمک کرده و سیستم اسکلتی بدن را بهبود میبخشد.
۸. جلوگیری از بیماریهای قلبی با مصرف چغاله بادام
پوست چغاله بادام حاوی فلاونوئیدها است که به همراه ویتامین E برای عملکرد شریانها ضروری بوده و از پارگی یا آسیب رگهای خونی جلوگیری میکند.
مصرف چغاله بادام به دلیل دارا بودن چربیهای سالم به حفظ سلامت قلب کمک کرده، کلسترول بد خون را کاهش میدهد و خطر ابتلا به بیماریهای قلبی و حمله قلبی را کاهش میدهد.
۹. هضم و گوارش عالی با خوردن چغاله بادام
چغاله بادام منبع غنی فیبر است که به بهبود عمل هضم کمک کرده و با تنظیم حرکات روده از بروز یبوست جلوگیری میکند.
۱۰. خواص چغاله بادام برای پوست و مو
استفاده از چغاله بادام چه به صورت یک ماده غذایی خوشمزه و یا ماسک چغاله بادام برای روشنی و پاکسازی پوست مفید است و ماساژ پوست با روغن چغاله بادام به تغذیه و درخشندگی پوست کمک میکند.
توجه داشته باشید:
قبل از اعمال موضعی هر گونه ماسک یا ضماد روی پوست صورت و سایر نقاط حساس بدن، حتما اندکی از آن را روی بخش کوچکی از پوست دست تست کرده و ۲۰ دقیقه منتظر بمانید تا از عدم حساسیت پوست خود مطمئن شوید.
۱۱. درمان جوش و آکنه با چغاله بادام
چغاله بادام یک سم زدای طبیعی است که سیستم بدن را از سموم مختلف پاک کرده و برای درمان مشکلات پوستی همچون آکنه و جوشهای سر سیاه و سرسفید بسیار مفید است.
چغاله بادام به عنوان “غذای پوست” به شهرت رسیده و مصرف منظم آن به تغذیه سلولهای پوستی کمک میکند.
۱۲. خواص ضد پیری چغاله بادام
چغاله بادام دارای خاصیت ضد پیری است که به کاهش چین و چروک، خطوط ناخوشایند و لکههای تیره کمک میکند.
۱۳. چغاله بادام یک ضد آفتاب طبیعی
مصرف منظم چغاله بادام پوست را نرم و درخشان کرده و از پوست در برابر اشعههای مضر خورشید محافظت میکند.
۱۴. جلوگیری از ریزش مو با خوردن چغاله بادام
چغاله بادام منبع غنی ویتامینها و مواد مغذی ضروری است که برای سلامت موها حیاتی بوده و مصرف منظم آن با تغذیه ریشههای مو به تقویت موها و جلوگیری از ریزش مو کمک میکند.
۱۵. افزایش رشد مو با چغاله بادام
چغاله بادام به دلیل محتوای پروتئین، آهن و ویتامین E برای افزایش رشد موها مفید میباشد.
برای داشتن موهای بلند و ضخیم توصیه میشود هر شب ۱۰ عدد چغاله بادام را در آب خیسانده و روز بعد میل کنید.
۱۶. درخشندگی موها با مصرف چغاله بادام
چغاله بادام به دلیل دارا بودن پروتئین و ویتامین E به بهبود گردش خون در پوست سر کمک میکند و موها را براق و درخشنده میکند.
۱۷. بهبود گرفتگی عضلات از خواص چغاله بادام
یکی از خواص چغاله بادام در طب سنتی اینست که دارای مقدار زیادی کلروفیل میباشد.
کلروفیل رنگدانهای سبزرنگ است که در مسیر گوارشی به جذب منیزیم کمک خواهد کرد.
این منیزیم به انقباض و انبساط عضلات و رفع اسپاسم کمک میکند.
در نتیجه چغاله میتواند تا حدی سبب بهبود گرفتگی عضلات شود.
روش استفاده از چغاله بادام
چغاله بادام از میان وعدههای خوشمزه است که میتوان آن را به همراه نمک یا شکر میل کرد.
این میوه را میتوان به سالاد یا سوپ اضافه کرد یا برای تهیه خورش و ترشی چغاله بادام از آن استفاده کرد.
خمیر چغاله بادام در برخی نواحی اروپا به عنوان خمیر رنگ دهنده روی شیرینی جات استفاده میشود.
به دلیل ویتامین E فراوان موجود در چغاله بادام، از آن در صابونهای گلیسیرینه گیاهی استفاده میشود.
چغاله بادام را اغلب در آب نمک یا شیر خیس میکنند تا نرمتر شده و خوردن آن راحتتر شود.
نکته بسیار مهم شستن چغاله بادام قبل از مصرف میباشد، توصیه میشود چغالهها را داخل ظرف پر از آب ریخته و با دست خوب مالش دهید تا همه آلودگی و پرزهای آن جدا شود، سپس آبکشی کنید.
برای اطمینان بیشتر بهتر است چغالهها را در آب نمک خیس کرده و سپس دوباره آبکشی کنید.
چغاله بادام را میتوان تا چند روز پس از چیدن در هوای سرد اتاق نگهداری کرد.
برای طولانیتر کردن عمر این میوه میتوانید آنها را در نایلونهای پلاستیکی در یخچال قرار قرار دهید.
ارزش غذایی چغاله بادام
مواد مغذی موجود در ۱۰۰ گرم چغاله بادام به صورت زیر است:
کالری: ۵۷۳
پروتئین: ۲۱ گرم
چربی: ۴۹.۴ گرم
کربوهیدرات: ۲۱.۱ گرم
فیبر: ۱۰ گرم
عوارض و مضرات چغاله بادام
۱. چغاله بادام به اندازه بخورید
فیبرهای میوههای نارس به دلیل نوع رژیم غذایی که داریم قابلیت هضم شدن در بدن را ندارند و به همین دلیل است که خوردن زیاد آنها معمولا بدون ضرر نیست.
۲. طبع سرد چغاله بادام
مصرف بیش از حد چغاله بادام به دلیل طبع سرد آن ممکن است باعث سردرد، اسهال، دل درد، حالت تهوع و ترشح بیش از حد بزاق دهان شود.
۳. ایجاد مشکلات گوارشی با خوردن چغاله بادام
معمولا نارس بودن فیبر موجود در این میوهها میتواند مشکلات سوءهاضمه همچون دل درد، دل به هم خوردگی و نفخ بدنبال داشته باشد.
چغالهبادام دارای حجم بسیار بالایی از فیبرهای قابلهضم و غیرقابلهضم است.
از این رو، مصرف بیش از اندازه آن در یک نوبت یا در یک روز، میتواند باعث احساس پری بیش از اندازه نفخ شدید دلدرد سوءهاضمه شود.
به همین دلیل بهتر است این میوه نارس را تنها در حد رفع هوس میل کنید و در مصرف آن افراط نکنید.
۴. حتما چغاله بادام را بشویید
به هیچ عنوان چغاله بادام را بلافاصله پس از خریدن از دستفروشان، مصرف نکنید.
حتما آن را با آب شرب و پاکیزه بشویید تا انواع آلودگیهای محیطی را از این میوه نارس دور کنید.
برخی از چغالههایی که دستفروشان میفروشند، با آبهای آلوده شسته میشوند و میتوانند ناقل بیماریهایی مانند حصبه، وبا یا عوارض ناشی از آنها مانند اسهال، استفراغ و حالت تهوع شوند.
۵. مسمومیت با مصرف چغاله بادام
یکی از مضرات چغاله بادام اینست که چغاله بادام دارای مقداری اسید سیانیدریک و ترکیبی از سم خطرناک سیانور میباشد و مصرف بیش از حد آن باعث مسمومیت شود.
چغاله بادامهای تلخ هم مانند بادامهای تلخ حاوی مقدار محدودی از اسید سیانیدریک و ترکیبی از سم خطرناک سیانور هستند و به همین دلیل استفاده از چنین محصولاتی میتواند باعث ایجاد درجاتی از مسمومیت در فرد شود.
۶. هضم خورش چغاله بادام راحتتر است
یکی دیگر از مضرات چغاله بادام هضم سنگین آن است. پس بهتر است در مصرف آن زیاده روی نکنید و همچنین سالمندان خورش یا ترشی آن را میل کنند.
بهتر است افراد مبتلا به ناراحتیهای گوارشی مانند نفخ، سوءهاضمه و ریفلاکس یا سالمندان و کودکانی که توان جویدن ندارند و دستگاه گوارششان ضعیف است، چغاله بادام را با احتیاط و محدودیتهای بیشتری میل کنند.
۷. چغاله بادام کم نمک بخورید
معمولا افراد، چغاله بادام را میگیرند همان جا نمک میزنند و شروع به خوردن میکنند؛ که این، رفتاری کاملا اشتباه است، آن هم به این دلیل که این میوه هنوز ضد عفونی نشده است و دلیل بعدی اینکه همین نمک زیاد میتواند زمینه ساز عوارضی مثل فشار خون بالا و مشکلات قلبی در آنها شود.
ضرورت توجه به مقدار نمکی که با این خوراکیها خورده میشود در کودکان معمولا باید بیشتر از بزرگترها باشد.
بهتر است دقت کنید بچهها بدون نمک یا با حداقل نمک بخورند.
۸. چغاله بادام جایگزین بادام نیست
البته یک نکته مهم اینست که مواد مغذی میوه کال و نارس بادام کمتر از میوه رسیده آن است.
اما چغاله بادام، میوه نارس بادام است و بالطبع نمیتواند همه خواص بادام را داشته باشد.
چغاله بادام از نظر خواص نسبت به بادام رسیده در سطح پایین تری قرار دارد، بنابراین نمیتواند جایگزینی برای بادام به شمار برود.
۹. سرطان معده با خوردن چغاله بادام
این نوبرانه ترکیبات اسیدی دارد که وجود آنها در معده مانع آسیب رسیدن به بافت معده و بروز سرطان معده میشود.
۱۰. عوارض مصرف چغاله بادام در بارداری
به علت مشکلات گوارشی و احتمال نفخ و اسهال در اثر مصرف زیاد چغاله بادام توصیه میشود خانمهای باردار در صورت تمایل به استفاده از این میوه در مصرف آن احتیاط کنند.
چون دچار شدن به اسهال و مشکلات دستگاه گوارشی در دوران بارداری بیش از هر زمانی خطرناک است.
همین طور در مورد مصرف نمک نیز باید توجه داشته باشند که فشار خون خود را کنترل و از مصرف نمک زیاد بپرهیزند.
منبع: دلگرم
انتهای پیام/