به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، سیدجواد رسولی رئیس تحقیقات هواشناسی خراسان رضوی گفت: وضعیت بارش در خراسان رضوی از اول مهرماه سال زراعی جاری تا دهم اسفند ماه، حاکی از این است که خراسان رضوی نسبت به دوره آماری ۴۹ درصد کاهش بارش داشته و مقدار بارندگی به طور متوسط در این استان ۸.۵۱ میلی متربوده که نسبت به سال گذشته شاهد کاهش ۵۴ درصدی بارش بودهایم.
او با بیان اینکه در کل استان وضعیت بارندگی نسبت به سال گذشته و نسبت به دوره آماری کاهش داشته است، افزود: بیشترین کاهش بارش در جغتای با ۲۶.۹ میلیمتر بارش بوده که نسبت به دوره آماری ۷۳ درصد کاهش بارندگی داشته است. رتبه بعدی را نیشابور با ۱/۳۴ میلیمتربارش دارد که ۷۲ درصد نسبت به دوره آماری کاهش بارش داشته است.
بیشتر بخوانید
رئیس تحقیقات هواشناسی خراسان رضوی ادامه داد: سبزوار با ۳.۳۱ میلیمتر بارش رتبه بعدی را دارد که این شهرستان، ۶۹ درصد نسبت به دوره آماری کاهش بارندگی داشته است. مشهد از اول مهرماه تا ۱۰ اسفند، ۲.۴۳ میلیمتر، بارندگی داشته که نسبت به دوره آماری ۴۳ درصد و نسبت به سال پیش ۵۱ درصد کاهش بارندگی در این شهرستان مشاهده میشود.
رسولی در توضیح دلیل زمستان گرم امسال بیان کرد: در تغییر اقلیم که به دنبال گرمایش زمین اتفاق میافتد، بحث ناهنجاریهای اقلیمی مطرح است. به گونهای که در اول سال زراعی یعنی در سه ماهه پائیز، شاهد سردی هوا بودیم و طی سه ماه پاییز، وضعیت متوسط دما در کل خراسان رضوی ۱.۷ درجه سانتیگراد نسبت به دوره آماری سردتر شده و متوسط دمای استان در فصل پاییز ۱۰.۷ درجه سانتی گراد بوده که نسبت به سال پیش ۱.۶درجه سانتیگراد سردتر شده است.
او تصریح کرد: وضعیت دما در ماههای مختلف حاکی از این است که در دوماه اخیر، دمای هوا به نحوی افزایش پیدا کرده که در ماههای مختلفی همچون، دی و بهمن روال افزایش دما تغییر پیدا کرده و در دی ماه وضعیت دما، حاکی از این بود که به طور متوسط، هرچند میانگین دما نسبت به دورهی آماری کاهشی بوده، اما دماهای حداکثری افزایشی بودهاند و نسبت به دوره آماری متوسط دمای حداکثر ۲.۸ سانتیگراد افزایش داشته است.
رئیس تحقیقات هواشناسی خراسان رضوی تاکید کرد: دمای حداقل در خراسان رضوی به طور متوسط کاهشی بوده است؛ بنابراین دمای حداکثر خراسان رضوی در دی ماه افزایش، و دماهای حداقل این استان تقریبا حدود ۰.۹ درجه کاهش داشته است.
رسولی اظهار کرد: در بهمنماه روال افزایش دما به نحوی بود که هم در حداقل وهم در حداکثر دما افزایش پیدا کرده و به طور متوسط دمای حداکثر در بهمنماه ۵.۲ درجه سانتیگراد دمای بهمن ماه، افزایش پیدا کرد و میانگین دمای بهمن ماه ۳.۱ درجه سانتی گراد افزایش پیدا کرده بود. میانگین دما در خراسان رضوی به ۷.۹ درجه سانتیگراد رسید که نسبت به دورهی طولانی مدت ۳.۱ درجه سانتی گراد افزایش پیدا کرد؛ در نتیجه افزایش دما در ماههای دی و بهمن و کاهش دما در فصل پاییز باعث شد که وضعیت ناهنجاریهای اقلیمی یا بیهنجاریهای اقلیمی را داشته باشیم.
او افزود: در تغییر اقلیم همیشه این گونه نیست که روند افزایش و کاهش بارندگی داشته باشیم. در بعضی از سالها مثل دوسال اخیر ممکن است، مقدار بارندگی افزایش پیدا کرده، ولی در سالهای دیگر مقدار بارندگیها کاهش پیدا کند. دلایل اصلی و عمده تغییرات دما و بارندگی، از افزایش گازهای گلخانهای وافزایش CO ۲ ناشی میشود؛ و گرمایش زمین را ایجاد میکند که تاثیرعمده گرمایش زمین تغییر اقلیم است؛ بنابراین تغیرات اقلیمی، ناهنجاریهای اقلیمی را به همراه میآورد و باعث میشود که ما پاییز سرد و زمستان گرمی داشته باشیم.
رئیس تحقیقات اداره کل هواشناسی خراسان رضوی ادامه داد: پیشبینی میشود که در ماههای اسفند، فروردین و اردیبهشت به طور متوسط بارندگیها نرمال تا بیشتراز نرمال خواهد بود که این بارندگیها در جنوب استان بیشتربه صورت بارندگیهای نرمال و در شمال و شمال غرب استان، بیشتراز نرمال خواهد بود.
منبع: ایسنا
انتهای پیام// م. ب