با توجه به دوره جدید مدیریت سهام عدالت، سهام شرکت‌ها به جزئی از سبد دارایی بخش بزرگی از مردم تبدیل شده است.

به گزارش گروه وبگردی باشگاه خبرنگاران جوان، اوایل امسال بود که اوج کرونا با رکوردشکنی‌های بورس و عرضه‌های اولیه پر مشتری همراه شد. در آن زمان خیلی‌ها به این فکر افتادند که با ورود به بازار سرمایه، پس انداز خود را از خطر تورم دور نگه دارند.

ثبت نام در بورس در آن زمان نسبت به سابق در حال تغییر بود. به طوری که افراد باید ابتدا در یک سامانه ثبت نام و سپس برای احراز هویت به کارگزاری‌ها یا دفاتر پیشخوان دولت مراجعه می‌کردند. با این حال، صف‌های طولانی جلوی مراکز پیشخوان و نگرانی به جا از همه گیری کرونا، خیلی‌ها را از تکمیل فرایند بورسی شدن منصرف کرد.

در ادامه و همزمان با شروع روند نزولی شاخص بورس، مسئله تصمیم گیری بر سر نحوه مدیریت مستقیم یا غیر مستقیم سهام عدالت پیش آمد که باز خیلی‌ها به دلایل مختلف از قبیل آشنا نبودن با مفهوم مستقیم و غیر مستقیم یا بی اطلاعی از آن یا یادآوری ماجرای پر ابهام و چالش دریافت کد بورسی و ...، به سمت بازار سرمایه نرفتند و ترجیح دادند که فعلاً صبر کنند.

مسئولان تعداد این افراد را از جمع ۴۹ میلیون سهامدار عدالت، ۱۳ میلیون نفر اعلام کرده اند که رقم قابل توجهی است. با این حال، هم اینک، اهمیت تکمیل فرایند بورسی شدن برای جامانده ها، بیشتر آشکار می‌شود و اگر شما هم جزو این افراد هستید توصیه می‌کنیم که این موضوع را با توجه به مطالبی که در ادامه می‌آید، جدی بگیرید.

سهام جزئی از سبد دارایی مردم شده است
هم اکنون، با توجه به دوره جدید مدیریت سهام عدالت (چه به روش مستقیم و چه به روش غیر مستقیم) سهام شرکت‌ها به جزئی از سبد دارایی بخش بزرگی از مردم (۴۹ میلیون نفر) تبدیل شده است. بماند که شواهد بنیادین نشان می‌دهد بازار سهام، به رغم روز‌های تیره و تار کنونی، بدین منوال باقی نخواهد ماند؛ بنابراین و برای این که از فرصت‌های آینده بازار سرمایه نظیر خرید یا فروش سهام یا شرکت در خرید سهام‌های عرضه اولیه استفاده کنید، شرط لازم، آماده بودن کد بورسی شماست.

قابل توجه آن‌هایی که سهام قدیمی دارند
کم نیستند آن‌هایی که سهامی مانند سهام برخی بانک‌ها یا شرکت‌ها را آن زمان که اسمی از بورس در بین مردم نبود، به صورت برگه‌های گواهی خریدند و بعد، این شرکت‌ها وارد بورس شدند. در شرایط کنونی، این افراد اگر شرکت مربوط به سهام شان، بورسی شده باشد، می‌توانند ارزش روز آن را مشاهده کنند. اما اگر روزی بخواهند این سهام را معامله کنند، به احتمال زیاد، راه آسان‌تر حتماً داشتن کد معاملات بورسی و تکمیل فرایند ثبت نام در بورس است.

آپشن‌های جدیدی که به سهامداران تعلق می‌گیرد
اگر چه اوج گیری بورس در تابستان امسال، به گونه‌ای بود که حتی مسئولان اقتصادی کشور هم از پیش بینی تحولات و تاثیر سیاست‌های مقطعی بر آن جاماندند، اما هم اینک اهمیت حفظ و صیانت از سرمایه‌های مردم در این بازار برای آن‌ها بیشتر آشکار شده است و به نظر می‌رسد به همین دلیل هم در پی ارائه راه حل‌هایی برای افزایش دوره ماندگاری سرمایه‌ها در بورس و جذب سرمایه‌ها در این بازار هستند. به عنوان مثال، در هفته‌ای که گذشت، خبرگزاری ایرنا به نقل از مدیر عامل شرکت سپرده گذاری اوراق بهادار و تسویه وجوه (سمات) از فراهم شدن امکان وثیقه گذاری سهام برای دریافت کارت اعتباری و تسهیلات بانکی خبر داد. تسهیلاتی که پیشتر تنها برای مشمولان سهام عدالت فراهم شده بود. بدین ترتیب امکان گرفتن وام از بانک‌ها بدون ضامن و به اتکای درصدی از ارزش سهام، فراهم می‌شود. هر چند به نظر می‌رسد این مسیر هنوز برای سهامداران یا حتی بانک‌ها جا نیفتاده باشد، اما در هر حال، نشان می‌دهد که در آینده نزدیک بدون نقد کردن سهام، از اعتبار آن می‌توان استفاده کرد. این موضوع برای دارندگان سهام عدالت یا خریداران سهام ارزنده در شرایط کنونی می‌تواند بسیار مطلوب و قابل توجه باشد.


بیشتر بخوانید

برای دریافت سود باید سجامی شوید
خبر‌ها حاکی از تاکید مسئولان بورس بر ثبت نام سهامداران عدالت در سامانه ثبت نام بورس (سجام) و احراز هویت در آن است. در این باره اظهارات مسئولان بورس نشان می‌دهد که پرداخت سود سهام عدالت برای دارندگان سهام عدالت به روش غیر مستقیم نیز به ثبت نام بستگی دارد. پیش از این دریافت سود برای سهامدارانی که روش مستقیم را انتخاب کرده بودند، به ثبت نام در سجام بستگی داشت.

مجوز رای در مجامع الکترونیک صرفاً با تکمیل فرایند ثبت نام در بورس
برای شرکت در مجامع شرکت‌های سهام عدالت استانی (توسط دارندگان سهام عدالت به روش غیر مستقیم) ثبت نام در سجام ضروری است. گزارش خبرگزاری ایرنا در این زمینه نشان می‌دهد که تاکنون ۱۳ میلیون نفر یعنی بیش از یک سوم مجموع ۳۰ میلیون سهامدار غیر مستقیم سهام عدالت، ثبت نام نهایی در بورس را انجام نداده اند؛ بنابراین به نظر می‌رسد این افراد برای جلوگیری از پایمال شدن حق رای خود در این مجامع، حتماً باید فرایند ثبت نام را طی کنند.

حرف آخر؛ از مسیر نیم تا یک ساعته بورسی شدن غفلت نکنید
همه تاکیدات بالا برای ثبت نام در بورس در حالی است که کل این فرایند هم اینک به صورت صد در صد اینترنتی نیز طراحی شده و دیگر لزومی برای حضور در صف‌های دفاتر پیشخوان نیست. تنها لوازم این کار که در مجموع با صرف نیم تا یک ساعت انجام می‌شود، در درجه اول، دسترسی به اطلاعاتی نظیر اطلاعات کارت ملی هوشمند یا رسید آن، داشتن یک خط موبایل به نام خود، در دسترس داشتن اطلاعات حساب بانکی و اطلاعات ارتباطی مانند کد پستی است.

با چنین اطلاعاتی به طور خلاصه ابتدا در سامانه سجام (به نشانی https://www.sejam.ir) باید ثبت نام و کد پیگیری دریافت کنید. پس از آن باید از طریق لینک احراز هویت در نشانی فوق، وارد فرایند احراز هویت شوید. این مرحله به دو صورت حضوری (دفاتر پیشخوان) و کاملا اینترنتی قابل انجام است که البته با اندکی صبر و تمرکز و داشتن تلفن همراه مناسب به راحتی می‌توان آن را اینترنتی انجام داد.

بر این اساس از مسیر لینک یکی از کارگزاری‌ها و موسسات مجاز که در صفحه مد نظر نمایش داده می‌شود، باید وارد سامانه احراز هویت شوید. این سامانه در چند مرحله، اطلاعاتی نظیر کد پیگیری، شماره سریال پشت کارت ملی هوشمند، عکس مناسب (طبق شرایط ذکر شده در سامانه) از چهره، عکس مناسب از نمونه امضا، یک ویدئو از تصویر شما که در آن یک متن را باید بخوانید، به همراه کارمزد ۱۰ هزار تومانی دریافت می‌کند.

سپس به فاصله چند ساعت، نتیجه احراز هویت را به شما اعلام می‌کند که در صورت تایید، کد معاملاتی آنلاین خود را دریافت خواهید کرد. بدین ترتیب ثبت نام شما در بورس تکمیل می‌شود. پس از آن، در صورتی که تمایل داشتید وارد فضای معاملات بورس شوید، باید در یکی از کارگزاری‌های بورسی ثبت نام کنید که فرایند به مراتب ساده تری دارد. اطلاعات تکمیلی در این زمینه را می‌توانید با جست وجوی بیشتر از پایگاه‌های مربوط به سازمان بورس، به دست بیاورید.

منبع:روزنامه خراسان

انتهای پیام/

 

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
شهروند گمنام
۲۲:۲۶ ۲۶ اسفند ۱۳۹۹
بهترین مزیتش دریافت 10 هزارتومان پول زور از مردم است. برابر کدام خرد و قانون، مردم برای احراز هویت در هر بخش و دستگاه و فرایندی باید هزینه و کارمزد بپردازند؟ مگر هر ایرانی یک شناسنامه و یا کارت ملی ندارد؟ هر دستگاه و فرایندی برای خودش یک روند نام نویسی و استعلام هویت جداگانه ساخته است تا از مردم پول بگیرد. پس کارت ملی و شناسنامه که هرکدام نیز با هزینهء گران به مردم داده شده است، چه ارزش و جایگاهی دارند که هر نهادی برای خودش دوباره استعلام هویت و نام نویسی انجام می دهد؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۲۲:۱۵ ۱۶ اسفند ۱۳۹۹
مزیتش این هست :دروغ، دروغ، دروغ،دروغ،دروغ،دروغ
باز هم بگم