دارایی‌نژاد گفت: عرضه میوه از پانزدهم اسفند دو برابر شده است و با افزایش عرضه، قیمت میوه در بازار متعادل می شود.

به گزارش خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، برومندی معاون امور باغبانی وزارت جهاد کشاورزی در برنامه گفت و گوی ۱۸:۳۰ شبکه خبر در خصوص وضعیت بازار میوه و دلایل گرانی آن گفت: در حال حاضر کمبود میوه در کشور نداریم و علت گرانی کمبود تولید و عرضه نیست. امسال در اغلب میوه ها ۳ تا ۵ درصد افزایش تولید داشته ایم.

او افزود: مشکل گرانی میوه به چرخه توزیع و مصرف بر می گردد و کنترل قیمت میوه به عهده وزارت صمت و اصناف است نه وزارت جهاد کشاورزی.

برومندی بیان کرد:  ۶۰۸ هزار تن سیب و ۵۰۰ هزار تن پرتقال در سردخانه‌ها در حال توزیع شدن است. 

عرضه دو برابری  میوه در بازار 

دارایی‌نژاد رئیس اتحادیه میدان مرکزی میوه و تره‌بار در این خصوص تصریح کرد: با اجرای طرح تنظیم بازار از پانزدهم اسفند عرضه میوه در بازار دو برابر شده است و امروز هشت هزار تن پرتقال در میدان عرضه کردیم.

 رئیس اتحادیه میدان مرکزی میوه و تره‌بار با بیان اینکه کف قیمت پرتقال ۹ هزار تومان دربازار تره بار است، گفت: قیمت سیب روی درخت ۶ تا ۷ هزار تومان است و این سیب برای باغدار ۱۲ هزار تومان هزینه دارد.
 
او افزود: طبق قانون،  فروشندگان در میدان‌های تره بار ۱۵ درصد و خرده فروشان ۱۵ درصد به قیمت میوه اضافه می کنند.
 

 قیمت میوه بستگی به مولفه‌های تولید و عوامل موثر بر تهیه و توزیع آن دارد

در ادامه موسوی نماینده وزارت  صمت در خصوص دلایل کوتاهی وزارت صمت در بخش نظارت بر بازار گفت: میوه مشمول قیمت گذاری و تعیین نرخ مصوب نیست که ما بر اساس قیمت مصوب بر آن نظارت داشته باشیم.

او افزود: اینطور نیست که اختلاف قیمت سر باغ و مغازه اختلاف چند برابری باشد. هزینه چیدن میوه ، هزینه هدرفت و ضایعات و غیره به قیمت نهایی محصول اضافه می‌شود.

این مقام مسئول تصریح کرد: قیمت میوه بستگی به مولفه‌های تولید و عوامل موثر بر تهیه و توزیع آن دارد. نرخ میوه‌ سر درخت با قیمت تمام شده آن در دست مصرف کننده، تفاوت دارد و  این امر طبیعی است.

او با بیان اینکه سود مصوب خرده فروشی و کسبه ۳۵ درصد است، گفت: از اول تا پایان بهمن ماه ۱۵ هزار و ۴۹۵ مورد تخلف ثبت شده است. همه ملزم به رعایت قیمت‌های مصوب کالا‌ها هستند و در غیر اینصورت با آنها برخورد می شود.

موسوی گفت: باید از حلقه‌های که موجب افزایش قیمت اجناس در بازار می‌شوند جلوگیری کنیم. تکلیف همه مشخص است باید عرضه مستقیم انجام و واسطه های اضافه حذف شود.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار