به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از لرستان، کیارش بیرانوند مدیرکل شیلات لرستان گفت: طرح اولیه تولید تخم چشمزده قزلآلای رنگینکمان استان با ظرفیت سالانه ۲ میلیون قطعه بچه ماهی در شهرستان ازنا انجام شد.
کیارش بیرانوند با اشاره به اینکه ظرفیت تولید هشت میلیون قطعه تخم چشم زده در استان وجود دارد تصریح کرد: در این طرح قابلیت تعیین جنسیت ماهی و افزایش تعداد ماهیان ماده مولد وجود دارد.
او تصریح کرد: طرح تکثیر تخم چشم زده ماهیان قزل آلای رنگین کمان با همکاری سازمان شیلات ایران، دانشگاه صنعتی اصفهان و شیلات لرستان در شهرستان ازنا آغاز شده است که با توجه به ظرفیتهای موجود در استان با جدیت دنبال میشود.
مدیرکل شیلات لرستان با اشاره به تولید سالانه حدود ۲۸ هزار تن انواع آبزیان در لرستان ادامه داد: ۲۳ هزار تن از این میزان، تولید ماهیان سردآبی است که منجر به کسب رتبه نخست استان در سطح کشور شده است.
بیرانوند گفت: در حال حاضر ۵۸۰ مزرعه پرورش و تکثیر آبزیان به ویژه قزل آلای رنگین کمان در استان وجود دارد که اجرای طرح تکثیر تخم چشم زده، با هدف اصلی تولید تک جنس تماما ماده و حذف ماهی نر از ماهیان پرواری اجرا میشود.
او افزود: این طرح دانش بنیان است و ماهی تولیدی حاصل از آن از قابلیت رشد و لاشه برتری برخوردار و در مقابل گل و لای رودخانه و بیماریها مقاومتر است.
مدیرکل شیلات لرستان ادامه داد: با اجرای طرح تولید تخم چشم زده قزل آلای رنگین کمان ظرفیت تولید در مزارع سردآبی استان حدود ۳۰ درصد افزایش مییابد و میزان پرورش ماهیان سردآبی استان از ۲۳ هزار به ۳۰ هزار تن خواهد رسید بنابراین این طرح تا سال آینده در سایر مراکز پرورش ماهی سردآبی استان اجرا میشود.
بیرانوند با اشاره به اقدامات اخیر در حوزه مجتمع سازی جهت پرورش آبزیان سردآبی استان اظهار داشت: اکنون مجتمعهایی به ظرفیت ۱۰ هزار تن در حال آماده سازی و واگذاری به بخش خصوصی است.
او ادامه داد: دامپزشکان و آبزی پزشکان خوبی در لرستان فعالیت دارند و تلاش میشود یک کلینیک آبزیان با حضور بخش خصوصی در استان راه اندازی شود.
مدیرکل شیلات لرستان افزود: اکنون پنج مجتمع در استان با اعتبار بیش از ۵۰ میلیارد تومان و ظرفیت تولید بیش از ۱۰ هزار تن در حال بهره برداری هستند.
انتهای پیام/ر