دره کی معاون مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از بیرجند، با بیان اینکه سطح زیر کشت خارشتر در استان بالغ بر ۲۵هزار هکتار برآورد شده است، گفت: سطح زیر کشت زراعی این گیاه حدود ۷۰۰ هکتار است.
او افزود: تنها ۵۰۰ هکتار از اراضی زارعی خارشتر به صورت مکانیزه آبیاری میشوند و مابقی سطح زیر کشت در حاشیه باغات و مزارع به صورت آبی و دیم و نیز به صورت مرتعی است.
دره کی بیان کرد: دامداران از خارشتر در سطح وسیع برای تغذیه دام هایشان استفاده میکنند، اما چون کاشت و برداشت مکانیزه این گیاه در سطح استان کمتر کاربرد دارد دامداریهای صنعتی کمتر از آن بهره میبرند.
بیشتر بخوانید
معاون مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی ادامه داد: این گیاه از سال سوم کاشت به بعد باردهی اقتصادی دارد و از هر هکتار زمین خارشتر ۸ تا ۱۰ تن علوفهتر و ۴ تن علوفه کشت خشک برداشت میشود.
درآمد زایی ۸۰۰ میلیار ریالی خارشتر برای استان
دره کی معاون مدیریت امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسان جنوبی با اشاره به اینکه از خارشتر برای تولید علوفه، بذر و گیاه دارویی استفاده میشود، گفت: متاسفانه فرآوری و بهره برداری از خارشتر در استان برای چرای دام، برداشت علوفه خشک و تر و در برخی واحدهای عرقیات سنتی هم از آن عرق استحصال میشود.
او افزود: از ۴ سال گذشته تولید بذر در مجموعه کشت و صنعت پیوند خاوران استان شروع و به تمام کشور به صورت بذر لخت و بذر پلیت شده صادر شده همچنین برنامه ریزیهای وسیعی برای توسعه کشت خارشتر در پروژه هاب شتر در نظر گرفته شده است.
دره کی تصریح کرد: با توجه به سطح زیر کشت خارشتر در استان و میزان تولید علوفه خشک، ارزش برداشت و چرای علوفه برای دامداران استان بالغ بر ۸۰۰ میلیارد ریال خواهد بود.
انتهای پیام/ک