به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان، محسن رضایی دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام شامگاه یکشنبه ۱۷ اسفند در گفت و گو با شبکه افلاک گفت: باید نخبگان و کارآفرینان وارد عرصه شوند و با بزرگ کردن ظرف اداره کشور، به جوانان میدان کار و آفرینش بدهیم.
رضایی ادامه داد: برای تدوین سیاستهای کلی برنامه پنج ساله هفتم، از یک سال پیش گفتگو با مردم و نخبگان را شروع کرده ایم. بنا نیست تصمیم گیری درباره همه امور در تهران انجام شود. مردم و نخبگان لرستان هم باید در تدوین سیاستها به صحنه بیایند و نظر دهند و کمک کنند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام در خصوص سوال مجری برنامه در مورد منطقه ویژه آزاد در لرستان گفت: مسئولان استان در مجلس تلاش کرده اند که ۲۰۰ هکتار از اراضی پارسیلون در استان لرستان را به عنوان منطقه ویژه اقتصادی به تصویب برسانند. امروز هم در استانداری جلسهای با حضور استاندار و نماینده خرم آباد و مدیران کل استان داشتیم. طرح خوبی است که بنایش بر تولید است. باید در مجمع تشخیص حداکثر تلاشمان را داشته باشیم. البته در میان اعضای مجمع تشخیص، دید خوبی نسبت به عملکرد اقتصادی مناطق آزاد وجود ندارد و این طرح دو سوم آرا را میخواهد. هر خدمتی که بتوانیم انجام میدهیم. من نماینده شما هستم. نظرات شما را به اعضای مجمع تشخیص منتقل خواهم کرد و سعی میکنم تصمیمی که به نفع کشور و لرستان است گرفته شود.
رضایی در مورد بیانیه گام دوم انقلاب و جایگاه استان لرستان گفت: به نظر میرسد یک بی توجهی عمیق به لرستان صورت گرفته و باید این نگاه نسبت به یازده استان حاشیه زاگرس تغییر کند. این غفلت و فرصت سوزی در زمان جنگ و بعد از آن صورت گرفت و تا حدی نهادینه شد. در این استانها طرحهای اقتصادی متناسب با زندگی مردم وجود ندارد. باید ببینیم عمده مشاغل مردم اینجا چیست و صنایع مرتبط با آن را تاسیس کنیم. مثلاً اینکه ۸۰ درصد مردم استان لرستان، تحصیلات بالای دیپلم دارند، نشان میدهد که جاذبه تاسیس دانشگاه هم در آن وجود دارد. هر کاری میخواهد صورت بگیرد، باید با زندگی مردم مرتبط باشد. صنعتی که در لرستان قرار میگیرد، باید هدفمند متناسب با استعداد انسانی و طبیعی همین منطقه باشد.
او با اشاره به مشکلات معیشتی مردم افزود: الان برخی فرهنگیان به خاطر مشکلات معیشتی چند جا کار میکنند. کارگران هم تحت فشار هستند. مساله اصلی توجه به پیشرفت اقتصادی متوازن در کشور و رفع تبعیض نسبت به برخی استانهای کمتر برخوردار است. ایران باید به صورت پایتخت ِ فراگیر اداره شود؛ فرض مدیریت باید این باشد که همه شهرها به نوعی پایتخت هستند و محل زندگی مردمی هستند که عزیز و محترمند.
رضایی در خصوص اشکالات در اجرای سیاستهای اصل ۴۴ گفت: در لرستان و استانهای مشابه، دو اشتباه بزرگ در اجرای سیاستهای اصل ۴۴ صورت گرفته است. یکی اینکه در واگذاری صنایع به بخش خصوصی، اهلیت افراد سنجیده نشده است. برای شناخت اهلیت در بسیاری از کشورها، دفترچهای از سوالات را از فرد میپرسند و سپس راستی آزمایی میکنند. دوم اینکه قرار بود پول کارخانجاتی که در کل کشور به بخش خصوصی میدهند را در استانهای محروم سرمایه گذاری کنند. در این موضوع هم تخلف جدی صورت گرفته است. شرکت پارسیلون را به غلط واگذار کرده اند و وقت زیادی از استان و کشور در این موضوعات گرفته شده است. در شهرستان الیگودرز هم بسیاری از معادن، بدون صنعت فراوری مانده اند. در شهرستان دورود هم همین مشکل هست. در کشورهای مختلف جهان، خرده سنگهای معدنی را میخرند و محصول تولید میکنند. اینجا هم باید فراوری صنعتی و معدنی داشته باشیم.
او افزود: از آسیبهایی که در گام اول انقلاب داشته ایم، باید خارج شویم. یکی از این آسیبها جدایی سفره دولت و مردم است. الان دولت، اوراق قرضه چاپ میکند و از مشکلات آینده بی خبر است. برخی مدیران اجرایی و مسئولان نهادهای مختلف کشور، مردم را به سوی بورس سوق دادند و عده محدودی که بعضاً چترباز اقتصادی هستند، سود کردند و مردم ِ محروم، متضرر شدند و سیلی خوردند. نمیشود گرانی، بورس و بانک به صورت مردم سیلی بزند و دولت نوسانات اقتصادی را کنترل و مهار نکند. به مردمی که وارد بورس شده اند، پیشنهاد میکنم صبر کنند تا با فرمولهایی بورس به وضعیت مطلوب برگردد.
رضایی گفت: باید چرخ زندگی مردم بچرخد. بسیاری از مردم میگویند چرخ زندگی ما به خوبی نمیچرخد. برخی نان خانواده خود را قرضی تهیه میکنند. بسیاری از کارمندان و کارگران و بازنشستگان، حقوق کافی نمیگیرند. قدرت خرید مردم کم شده و قیمتها هفتگی افزایش پیدا میکند. این وضعیت اقتصادی شایسته مردم ما نیست. باید نخبگان و کارآفرینان وارد عرصه شوند و با بزرگ کردن ظرف اداره کشور، به جوانان میدان کار و آفرینش بدهیم. ما این کار را در دفاع مقدس انجام دادیم. بچههای لرستان غیر از تیپ ۸۴ خرم آباد، لشکر خود را ساختند و سرزمین هامان را از دست دشمن آزاد کردیم. باید در اقتصاد هم شبیه همان لشکرها، جبهه بزرگ اقتصادی را شکل دهیم؛ کارگاههای کوچک و مشاغل خانگی در پویایی اقتصاد، تاثیر فراوانی دارند.
او افزود: باید مدیریت و الگوی حکمروایی کشور را تغییر بدهیم. باید توان جوانان و نخبگان را شناسایی و آزاد کنیم تا اقتصادمان پیشرفت کند و شکوفا شود.
رضایی درباره موضوع آب لرستان گفت: استانهای زاگرسی، سرچشمه بزرگترین رودخانههای کشور هستند و کمترین بهره برداری از آبها را دارند. سد بختیاری در استان لرستان هنوز ساخته نشده است و طرحها نیمه تمام مانده اند. باید برای این استان ها، حق آبه تعیین کرد و وزارت نیرو با اعتقاد باید پای کار بایستد و کار را به نتیجه برساند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام ادامه داد: الان سیاست بیش از حد وارد تاثیرگذاری و جهت دهی به طرحهای اقتصادی شده است. سیاست زدگی و منیّت، باعث شده تا چهارده پانزده هزار طرح نیمه تمام در کشور داشته باشیم.
او درخصوص تحریمهای ظالمانه آمریکا علیه ملت ایران گفت: مشاهده کردید که دولت امریکا در زمان اوباما و ترامپ، ما را تحریم کرد. بحثهایی در مورد برداشتن تحریمها هست. من عرض کردم که آمریکاییها باید همه تحریمها را کامل و فوری بردارند. باید از اقدامات غرب راستی آزمایی شود. بعد از آن حتی میتوانیم خسارتی که به خاطر نقض عهد امریکا به اقتصاد ما وارد شد را هم از آمریکا بگیریم. دولتها باید به مسائل اساسی توجه کنند. الان در دیپلماسی اقتصادی هم دچار ضعف هستیم. وزارت خارجه ما اولویتش اقتصاد نیست. در سوریه و عراق، تجارت ایران را باید توسعه بدهیم تا ترکیه جای ما را نگیرد. اگر اقتصاد ایران و عراق و سوریه و لبنان و کل کشورهای آسیای جنوب غربی با همدیگر پیوند بخورد، همه کشورهای منطقه سود میبرند.
دبیر مجمع تشخیص مصلحت نظام افزود: زمانی که ارتش صدام به ایران حمله کرد، تصورش، پیروزی ِ قطعی بود. برخلاف تصور تحلیلگران آمریکا و اروپا و سازمانهای جاسوسی، ایران پیروز شد. دلیل این پیروزی این بود که جوانان ما خودشان را پیدا کرده بودند و فرمول جنگیدن را یافته بودند. آنها با تعقل و توکل، با خلاقیت و نوآوری و ایثار جبهه بزرگ دفاع را مدیریت کردند و پیروز شدند. یکی از این حماسه آفرین ها، آقای سعادت از فرماندهان لرستان بود که ترکش خمپاره به شکمش خورد و زخمش را با چفیه بست و به همرزمانش گفت جلو بروید. الان هم کسانی میخواهیم که به جوانان بگویند: جلو بیایید. باید دست دزدها و رانتخوارها را قطع کنیم. محیط را سالم کنیم و به جوانان روحیه دهیم که مسیر را باز کنند و جلو بروند.
رضایی در پایان گفت: باید مشکلات را بشناسیم و در عین حال امید به تحول مثبت داشته باشیم؛ کشور و ملت و نظام، ظرفیتهای بزرگی دارد و تمام مسائل با روی کار آمدن دولت قوی، کارآمد، مسئولیت پذیر و پاسخگو در چارچوب بیانیه گم دوم انقلاب حل خواهد شد.
منبع: rezaee.ir
انتهای پیام/