مدیرعامل یک شرکت دانش بنیان از تولید نمونه صنعتی دستگاه تصویر برداری نوری از مغز برای اولین بار در ایران خبر داد.

محمدصادق فیض، محقق پسادکترا دانشگاه شهید بهشتی در گفت‌وگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، در خصوص دستگاه تصویربرداری نوری از مغز اظهار کرد: دستگاه تصویر برداری نوری از مغز  نه تنها جنبه بالینی و درمانی ندارد بلکه در حوزه های علوم شناختی و زیستی  کاربرد داشته و برای فعالیت های تحقیقاتی مورد استفاده قرار می گیرد.

او با اشاره به این که این دستگاه از چند روش متفاوت برای تصویر برداری از مغز استفاده می کند افزود: روش اول، تصویربرداری با رنگ دانه‌های فلورسنت حساس به پتانسیل غشا است. در واقع برای نشان دادن عملکرد و فعالیت سطح مغز و همچنین تغییرات پتانسیل غشاء نورون‌های سطح مغز از روش اول استفاده می شود. نور های مرئی به کار رفته در این روش برای تصویربرداری قابلیت نفوذ به عمق مغز را ندارند اما با توجه به این که اکثر فعالیت های مغز در سطح مغز در حال انجام است از این روش صرفا برای کارهای تحقیقاتی استفاده می شود.

او افزود: در این روش ما به دنبال این هستیم که با اعمال یک محرک خارجی، مغز چگونه به فعالیت خود ادامه می‌دهد، همچنین در تمامی این روش‌ها لازم است جمجمه باز شده و سطح مغز اشکار شود.

او گفت: نکته مهم این است که این دستگاه هم برای نمونه زنده  وهم برای نمونه‌های کشت شده یا اسلایس بریده شده از مغز کاربرد دارد. البته روش‌های سیگنال ذاتی و تصویربرداری لیزری فقط برای نمونه‌های زنده قابل اعمال است.

او در خصوص نمونه های مشابه این دستگاه گفت: ما فقط یک نمونه تجاری خارجی از این محصول پیدا کردیم که بسیار ضعیف‌تر از این نمونه عمل می‌کندو اصولا این دستگاه به صورت چیدمان آزمایشگاهی ساخته می شود و به دلیل جدید بودن این روش، نمونه صنعتی رواج ندارد. ما نمونه ای صنعتی از این دستگاه ساخته ایم.

فیض در نهایت افزود: مهم ترین وجه تمایز محصول ما، قیمت مناسب آن است که با کمتر از یک سوم قیمت نمونه ی خارجی، این محصول را ارئه می دهیم.


بیشتربخوانید


انتهای پیام/
اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.