به گزارش خبرنگار حوزه رفاه و تعاون گروه اجتماعی باشگاه خبرنگاران جوان، بر پایه ماده ۱۲ قانون ثبت احوال کشور، ولادت هر طفل در ایران اعم از اینکه پدر و مادر طفل ایرانی یا خارجی باشند باید به نماینده یا مامور ثبت احوال اعلام شود.
ماده ۱۳ همان قانون بیان میکند ثبت رویداد ولادت رخ داده در ایران در دفتر ثبت کل وقایع به عهده نماینده یا مامور ثبت احوال است. پس از ثبت ولادت در صورت ایرانی بودن برای فرزند شناسنامه صادر میشود و اعلامیه ولادت برای ثبت در سند ثبت کل وقایع پدر و مادر به اداره ثبتاحوال محل صدور شناسنامه آنها ارسال میشود.
مطابق بند ۴ ماده ۹۷۶ قانون مدنی ایران، کسانی که در ایران از پدر و مادر خارجی که یکی از آنها در ایران متولد شده، به دنیا آیند، میتوانند تابعیت ایرانی داشته باشند.
همچنین براساس بند ۵ ماده ۹۷۶ قانون مدنی ایران، کسانی که در ایران از پدری که تبعه خارجی است متولد میشوند، بلافاصله پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی در صورتی که در ایران زندگی کرده باشند میتوانند تابعیت ایرانی دریافت کنند.
جالب است بدانید کودکان متولد از نمایندگان سیاسی و کنسول خارجی در ایران نمیتوانند تابعیت ایرانی دریافت کنند. کودک یا نوجوان تحت سرپرستی میتواند پس از رسیدن به سن ۱۸ سالگی، صدور شناسنامه جدیدی را برای خود با درج نام والدین واقعی در صورت معلوم بودن، یا نام خانوادگی مورد نظر وی، درصورت معلوم نبودن نام والدین واقعی، از اداره ثبت احوال درخواست کند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/
هی ببین کشور های دیگه به کجا دارن میرسن
نحوه دریافت صدور شناسنامه غبطه
نحوه صدور شناسنامه درسته
دریافت باید حذف بشود