به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از مشهد، حسن جعفری معاون بهبود تولیدات دامی جهاد کشاورزی خراسان رضوی گفت: با توجه به تولید روزانه ۲۲۰ تن گوشت مرغ در استان مشکلی در تأمین و تولید آن نداریم و معضل اصلی در مرحله بعد از کشتار است.
او افزود: کنترل و مدیریت فرایند تولید مرغ از ابتدا تا زمان رسیدن مرغ به کشتارگاه بر عهده سازمان جهاد کشاورزی است و از این مرحله به بعد با توجه به ورود به مرحله توزیع، مدیریت و کنترل بر عهده سازمان صنعت، معدن و تجارت استان است.
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی ادامه داد: با توجه به اینکه مرغداران دارای امکانات حمل و نقل نیستند در مرحله انتقال مرغ به کشتارگاه افرادی با عنوان "کشتارکن" وارد میشوند که شبکه حمل و نقل مرغ را در اختیار دارند و از در مرغداری، مرغ را خریده و به کشتارگاه انتقال میدهند.
جعفری بیان کرد: گاهی حتی با توجه به نیاز مرغدار پیش خرید مرغ زنده از سوی کشتارکنها انجام میشود.
او با بیان اینکه تامین و تولید مرغ زنده تا زمان رسیدن به کشتارگاه بر عهده جهاد کشاورزی و تحت نظارت ما انجام میشود تصریح کرد: مرحله تحویل مرغ به کشتارکنها و پس از کشتار نیازمند کنترل و نظارت است که باید از سوی متولی اصلی یعنی سازمان صنعت، معدن و تجارت انجام شود و مشخص شود مرغ کشتار روز توسط این افراد به کجا برده میشود و چرا به بازار انتقال نمییابد.
معاون جهاد کشاورزی خراسان رضوی تأکید کرد: در شرایطی که وظیفه سازمان جهاد کشاورزی نیست، اما با هدف تامین نیاز مردم به شکل مطلوب در هماهنگی انجام شده با سه زنجیره تولید مرغ در استان قرار شده است روزانه ۱۵۰ تن مرغ گرم توسط ۱۵۰ واحد صنفی معرفی شده توزیع شود.
بیشتر بخوانید
جعفری اظهار کرد: تاکنون ۸۰ واحد صنفی برای این منظور به جهاد کشاورزی اعلام شده و همکاری اتاق اصناف نیز در این زمینه مطلوب است.
او تصریح کرد: تفاوت قیمت در بازار استان با سایر استانها از جمله تهران موجب ترغیب افراد به انتقال و فروش مرغ در بازار تهران شده است.
هزار و ۴۰۰ واحد تولیدکننده مرغ گوشتی با ظرفیت تولید هر دوره ۲۶ میلیون قطعه در استان ۶ میلیون و ۴۰۰ هزار نفری خراسان رضوی فعالیت دارند.
منبع: ایرنا
انتهای پیام//م.م