به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی روز سه شنبه در دیدار با فعالان اقتصادی و کولبران بانه با بیان اینکه تبادلات مرزی برای مرز نشینان است، اظهار داشت: معیشت مرزنشینان و جامعه مرزنشینی از راه مرز تامین میشود و باید تعریف شده و ضابطهمند شود و نباید هر کسی از هرجای کشور برای منفعت بیشتر خود کالا را به صورت غیرقانونی وارد یا خارج کند و نفع آن به جای مرزنشین به افراد دیگر برسد که نیازمند نبوده یا ساکن مرز نیستند.
او یادآور شد: باید کاری کنیم که مرزنشینان منفعت اقتصادی این اقدامات را کسب کنند و همانطور که رهبری فرمودند ما هم موضوع کولبران برای مرز نشیینان را قاچاق نمیدانیم لذا با رسمی کردن بازارچهها و ایجاد منطقه اقتصادی این مشکل حل میشود.
رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه تجارت مرزی که توسط مرزنشینان وارد میشود قاچاق محسوب نمیشود و به اقتصاد کشور ضربه وارد نمیکند و وقتی حرف از قاچاق میزنیم در واقع قاچاقی است که با دور زدن قانون وارد میشود که باید برای آن چارهای اندیشیده شود.
اوادامه داد: استان کردستان ظرفیتهای خوبی در حوزه کشاورزی، توریستی، گردشگری و صنایع فرآوری شده دارد و برای توسعه بیشتر در حوزه صنعت و تولید باید از واردات کالاهای غیر ضروری جلوگیری کنیم و مواد اولیه صنایع را وارد کنیم.
سفر رییس مجلس به استان کردستان با هدف بازدید و نظارت میدانی بر حوزههای انتخابیه استان کردستان، بررسی مشکلات این مناطق و پیگیری مطالبات مردم انجام میشود.
در این بازدید میدانی نمایندگان مجمع استان کردستان و مسوولان اجرایی استان، رییس مجلس شورای اسلامی را همراهی میکنند.
در این سفر ۲ روزه رییس مجلس شورای اسلامی به برخی از شهرهای کردستان همچون سقز، مریوان، بیجار، قروه و سنندج میرود و ضمن بازدید از این شهرستانها در جریان آخرین وضعیت پروژههای این استان قرار میگیرد و همچنین قرار است دیداری با فعالان فرهنگی و اجتماعی کردستان داشته باشد.
رییس مجلس شورای اسلامی در روز دوم سفر خود به استان کردستان در جلسه شورای اداری استان نیز شرکت میکند و تا مسایل و مشکلات کردستان با حضور وی مورد بررسی قرار گیرد.
مردم این استان در مجلس شورای اسلامی دارای ۶ نماینده در پنج حوزه انتخابیه هستند که این حوزهها شامل سنندج، کامیاران و دیواندره با ۲ نماینده، مریوان و سروآباد با یک نماینده، سقز و بانه با یک نماینده، قروه و دهگلان با یک نماینده و بیجار با یک نماینده است.
براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ جمعیت کردستان یک میلیون و ۶۰۳ هزار و ۱۱ نفر است که از این تعداد ۷۰.۸ درصد در مناطق شهری و ۲۹.۲ درصد هم در مناطق روستایی استان ساکن هستند.
انتهای پیام/ع