لشکر بلوکی رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان در گفتگو با خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از گرگان، گفت: ویتامین D یک ویتامین محلول در چربی است که به شکل طبیعی در غذاهای حیوانی و گیاهی یافت میشود، اما رژیم غذایی انسانها حاوی مقادیر کمی از این ویتامین است.
او ادامه داد: منبع اصلی برای تامین ویتامین D نور خورشید است و از منابع غذایی این ویتامین میتوان روغن کبد ماهی، ماهی سالمون، تن ماهی، جگر، زرده تخم مرغ و لبنیات را نام برد.
او در مورد مزیت این ویتامین گفت: ویتامین D خطر عفونتهای مجاری تنفسی را از طریق ۳ مکانیسم کاهش میدهد و همچنین میتواند در حفظ یکپارچگی استخوانها رشد و بلوغ سلولهای ایمنی نقش داشته باشد.
رییس گروه بهبود تغذیه معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی گلستان افزود: کمبود ویتامین D در زمستان منجر به اپیدمی ویروسی میشود.
لشکر بلوکی گفت: با توجه به تغییر سبک زندگی دریافت ناکافی و شیوع کمبود، نیاز به دریافت از طریق مکمل، امری ضروری به نظر میرسد.
انتهای پیام/م