به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از قم،آیت الله نوری همدانی مرجع تقلید شیعیان دوشنبه شب در دیدار مسئولین برگزاری همایش حضرت ابوطالب (ع) با تجلیل از اقدامات صورت گرفته برای معرفی شخصیت برجسته حضرت ابوطالب گفت: در طول تاریخ، دشمنان علیه شیعه در سه جبهه تاریخ، تفسیر و احادیث موضعگیری داشتند و علیه حقانیت شیعه کار کردند. لازم است در این سه جبهه برای اثبات بی اساس بودن و مغرضانه بودن آن اعمال، ما نیز اقدامات مناسبی را داشته باشیم. در جبهه مربوط به فقه، ما در میدان عمل کتابهای با ارزشی توسط فقهای شیعه داریم که با فقه مقارن، حقانیت شیعه را اثبات کردهاند؛ اما در تفسیر مقارن اقدامات چشمگیری انجام نگرفته است و باید پژوهشگران و فضلای حوزه مطالعات تفسیر مقارن را پایه گذاری کنند.
مرجع تقلید شیعیان با اشاره به سفر خود به جامعه الازهر مصر و خالی بودن کرسی فقه مقارن امام صادق علیه السلام در بین کرسی دروس گفت: خلفای بنیامیه و بنی عباس کارهای ریشه دار عجیبی انجام دادند. علامه امینی (ره) بیش از ۴۵۰ هزار حدیث مجعول را در کتب مختلف شناسایی نموده است. چرا که بنیامیه و بنی عباس افراد فاسدی را اجیر میکردند تا مفاخر و مناقب اهل بیت علیهم السلام را برای عدهای معلوم الحال جعل کنند.
استاد درس خارج حوزه علمیه قم با اشاره به سیره الهی خداوند در قرآن که علتها را بیشتر ذکر میکند، گفت: در امور تاریخی، توجه به علل و اسباب لازم است نه تنها توجه به معلول و مسبّبات، در جریان کربلای اباعبدالله الحسین (ع) حرکت حضرت در روز عرفه به سمت کوفه ذکر میشود، اما علت این حرکت گفته نمیشود. توجه دادن به علل و اسباب خیلی مهم است.
آیت الله نوری همدانی افزود: شیعیان تحت تربیت اهل بیت علیهم السلام هرگز ساکت و بی تفاوت نماندند و دائماً زندگی توأم با رنج و شهادت داشتهاند،امیرالمومنین علی علیه السلام در خطبه ۳۲ نهجالبلاغه نمونهای از اصحاب تربیت شده خود را معرفی مینماید که نشانگر این است که هیچگاه خود اهل بیت (ع) هم در برابر جریان انحراف ساکت نبودند و به ما درسآموزی کردهاند.
او عنوان کرد:ما وظیفه داریم تاریخ مقارن بنویسیم و بزرگانی همچون میرحامد حسین، علامه امینی، علامه سید مرتضی عسکری و سید شرفالدین در این زمینه اقدامات بسیار خوبی انجام دادهاند. علامه امینی در بیش از ۱۰۰ صفحه مطالبی را در مورد حضرت ابوطالب مینویسد و عالمانه از ایشان دفاع میکند و حرفهای باطل را میکوبد.
استاد درس خارج حوزه علمیه با اشاره به اهمیت زیاد جریان حضرت ابوطالب (ع) و حق کشیهایی که علیه شیعه صورت گرفته است افزود: بعد از حضرت عبدالمطّلب (ع) بالاترین حد از حمایت را حضرت ابوطالب (ع) از پیامبر (ص) به عمل آورد. حضرت ابوطالب (ع) هنر شاعری داشت که عظمت و شهامت او در همین اشعار نمایان است. محافظت از جان پیامبر (ص) در جریان شعب ابیطالب از بزرگترین اقدامات حضرت ابوطالب است.
او افزود: از امام سجاد (ع) و امام صادق (ع) نقل شده است که بعد از رحلت حضرت ابوطالب (ع) و حضرت خدیجه (س) به علت غم بسیار پیامبر (ص)، خداوند متعال امر به بیرون رفتن از مکهای که اهلش ظالم بودند، نمود و پیغمبر به مدینه هجرت کرد. علامه مجلسی در جلد ۳۵ بحارالانوار مطالب زیادی را در مورد حضرت ابوطالب (ع) دارد. در کتاب کافی مَثَل حضرت ابوطالب به اصحاب کهف تشبیه شده است؛ چرا که حضرت ابوطالب در لباس تقیّه، بسیاری از امور را پیش میبردند و نزد خدا دو برابر اجر داشتند.
آیت الله نوری همدانی این همایش را باعظمت دانست و تاکید کرد: مراقب باشیم که موجب اختلاف و سو استفاده دشمن قرار نگیریم؛ اهل بیت (ع) خودشان در تقیّه به سر میبردند، اما مناظره را برای امثال هشام بن حکم تجویز میکردند و او را مورد حمایت و تشویق خود قرار میدادند. مطالب استدلالی و مورد پذیرش عقلا و آزادی خواهان در معارف شیعه وجود دارد که باید از باب مناظره و تقریب مذاهب اسلامی و حفظ وحدت، این امور صورت بگیرد.
انتهای پیام/ح