مسعود عتیقی مدیر انجمن نجوم آماتوری در گفتوگو با خبرنگار حوزه فناوری گروه علمی پزشکی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره رخدادهای نجومی که در سال ۹۹ روی داد، گفت: در سال ۱۳۹۹ شایعهای درباره برخورد سیارک «۱۹۹۸ او آر ۲» به زمین در اردیبهشت ماه مطرح بود که از اساس اشتباه بود. رخدادهای دیگری نیز در این سال رخ داد که از جمله میتوان به دو اَبَرماه در میانه ماههای فروردین و اردیبهشت اشاره کرد.
عتیقی ادامه داد: از بین خورشید گرفتگیها و ماه گرفتگیها در سالی که گذشت خورشید گرفتگی اول تیر ماه ۹۹ که در هنگام انقلاب تابستانی رخ داد، در کشورهای جنوبی خلیج فارس به صورت حلقوی بود و در جنوب شرق کشورمان تا ۹۹ درصد سطح خورشید پوشیده شد که این گرفت به عنوان آخرین کسوف قرن خورشیدی، به صورت جزیی در ایران قابل مشاهده بود. تمام گرفتهای ماه در سال ۹۹ نیز از نوع نیمسایه یا خسوف غیر مرئی بود که ارزش رصدی نداشت.
مدیر انجمن نجوم آماتوری توضیح داد: نزدیکی سیاره سرخ بهرام به زمین در مهر ۹۹ رویداد شاخصی بود که تا سال ۱۴۱۴ خورشیدی با این کیفیت تکرار نخواهد شد و این نزدیکی باعث شد که سه ماموریت برای اولین بار از کشورهای ایالات متحده، چین و امارات به مقصد سیاره سرخ در تابستان ۹۹ آغاز شود که هر سه این ماموریتها در بهمن ماه با موفقیت به انجام رسیدند.
او ادامه داد: بهترین بارش شهابی سال گذشته بارش شهابی جوزایی و یا دوپیکری بود که در بامداد دوشنبه ۲۴ آذر ۹۹ با حدود ۱۰۰ شهاب در ساعت به اوج رسید و پس از آن در دی ماه بارش ربعی (کوادرانتی) از بارشهای خوب سال جاری بود. یکی از مهمترین رویدادهای سال ۹۹ همنشینی بسیار نزدیک دو غول گازی سامانه خورشیدی یعنی برجیس و کیوان «مشتری و زحل» بود که در شامگاه اول زمستان سال گذشته قابل مشاهده شد. پس از ۳۹۷ سال این اجرام به نزدیکترین فاصله با یکدیگر رسیدند و با هم به اندازه ۶ دقیقه کمان جدایی داشتند که با چشم انسان قابل تفکیک نبود.
به گفته این مقام مسئول، کشف سه سیاهچاله در سال گذشته خبر بسیار جالبی بود که میتواند سیاهچالهها را از آن حالت مرموز و ناشناخته بیرون آورد. همچنین سقوط آنتن غول پیکر رصدخانه رادیویی آرسیبو در آذر ۹۹ خبر ناخوشایندی بود که به کار ۵۷ ساله این رصد خانه پایان داد.
عتیقی توضیح داد: در بامداد جمعه ۱۵ اسفند ۹۹ همنشینی بسیار نزدیک سیاره تیر به عنوان کوچکترین عضو منظومه خورشیدی با سیاره غول پیکر برجیس که بزرگترین غول گازی خانواده خورشید است رخ داد و این اجرام به اندازه سه دهم درجه، بسیار به یکدیگر نزدیک شدند.
بیشتر بخوانید
انتهای پیام/