به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از زاهدان ، نان یکی از نیازهای اساسی و مایحتاج ضروری خانوار به خصوص در قشر ضعیف جامعه است و اینکه همه مردم توانایی خرید و تهیه آن را داشته باشند بسیار ضروری و مهم است؛ در این راستا یکی از وظایف ذاتی و بااهمیت مسئولان این است که در مقابل هر مشکلی که در این زمینه به وجود میآید ایستادگی کنند.
با توجه به مصادف شدن این مشکل با شیوع بیماری کرونا این مشکل زوایای دیگری نیز پیدا کرده است و تجمع و ازدحام در مقابل و داخل نانواییها علاوه بر اینکه برای مردم زمانبر و دشوار است، سلامتی آنها را نیز تهدید میکند و شاید یکی از عوامل انتشار ویروس کرونا در همین صفوف نانواییها باشد. اما سوال اساسی اینجاست که چرا همه واحدهای نانوایی سراوان و سایر شهرهای بلوچستان همیشه شلوغ و پر مشتری است؟
یکی از شهروندان سراوانی ضمن گلایه از شلوغی نانواییها گفت: متاسفانه در این روزها برای خرید چند قرص نان باید زمان زیادی صرف کند، نگرانی بیشتر برای شیوع بیماری کرونا است که میتواند در این صفها از فردی به فرد دیگر منتقل شود با شرایط پیش آمده در جامعه و ویروس کرونا با ترس و دلهره در صف نانوایی به انتظار میایستیم.
او افزود: بیش از یک ساعت و نیم است که در صف طویل نانوایی ایستادم تا نوبت به من رسید، البته هر سال این مشکل را در شهرستان داریم و از مسیولین مربوطه خواستار ساماندهی و حل هرچه سریعتر این معضل بزرگ و روزانه هستم.
محمد نور ارباب رئیس اتحادیه نانوا داران سراوان در رابطه با صفهای طولانی نانواییهای سراوان گفت: موضوع شلوغی و ازدحام جمعیت مقابل خبازیها چندین علل دارد که میشود به این موارد اشاره کرد، در گذشته با توجه به این که آرد آزاد تفاوت چندانی با نرخ دولتی نداشته است، جهت رفع نیاز شهروندان آرد به صورت آزاد خریداری و پخت نان توسط نانوایی انجام میشد، ولی در حال حاضر قیمت هر کیسه آرد به صورت آزاد ۲۵۰ هزار تومان است و خیلی بالاست.
این مقام مسئول افزود: سهمیه آرد سراوان با توجه به آمار جمعیتی سال ۹۵ در حال تامین است که از سال ۹۵ به بعد جمعیت شهرستان افزایش پیدا کرده و با توجه به رشد جمعیت و مهاجرینی که در شهر سراوان گذران زندگی میکنند در هرماه ۴۵ تن آرد به سهمیه شهرستان اضافه شده، اما باز هم با این میزان نمیتوان نیاز شهروندان سراوان را رفع کنیم.
رئیس اتحادیه نانوا داران سراوان در پایان گفت: سازمان امور عشایری و تعاون روستایی نیز سهمیه آرد برای عشایر دارند که معتقدم این سهمیه آرد که تحویل عشایر داده میشود تبدیل به نان نمیشود، عشایر نیز به سمت نانواییها رجوع آورده اند که باید بررسیهایی در این زمینه نیز انجام شود.
منبع: تسنیم
انتهای پیام/گ