به گزارش گروه بین الملل باشگاه خبرنگاران جوان به نقل از پایگاه اخبار الخلیج، گزارش برنامه محیط زیست سازمان ملل متحد نشان داد که بحرینیها بیشترین هدر رفت مواد غذایی را در میان کشورهای عربی دارند و به طور متوسط هر فرد سالانه ۱۳۲ کیلوگرم غذا اسراف میکند.
بر اساس این گزارش، کل دورریز غذایی در کشور بحرین طی سال گذشته به ۱۴۶ هزار تن رسید که حدود ۹۵ میلیون دینار ارزش مادی داشته است.
برنامه محیط زیست سازمان ملل اعلام کرد: سالانه ۹۳۱ میلیون تن مواد غذایی در سراسر جهان دور ریخته میشود که ۶۴ درصد آن از خانهها هدر میرود و میانگین دور ریز سالانه مواد غذایی در سراسر جهان برای هر فرد حدود ۷۴ کیلوگرم است. در شاخص مواد غذایی هدر رفته آمده است که ۱۷ درصد از غذاهای مصرفی در فروشگاه ها، خانهها و رستورانها به سطلهای زباله میرود و ۶۴ درصد از این مواد غذایی هدر رفته از خانهها بوده است.
بر اساس این گزارش، عراق با میانگین ۱۲۰ کیلوگرم دور ریز غذایی در سال در جایگاه دوم قرار گرفت و پس از آن عربستان سعودی با ۱۰۵ کیلوگرم در رتبه سوم است. پس از آن لبنان با ۱۰۵ کیلوگرم، سودان با ۹۷، کویت، عمان، قطر و امارات با ۹۵، اردن با ۹۳ و الجزایر، مصر، مراکش و تونس با هر یک ۹۱ کیلوگرم در رتبههای بعدی کشورهای عربی قرار دارند.
طبق گفته انجمن «حفظ نعمت» بحرین، کل زبالههای غذایی روزانه در این کشور به بیش از ۴۰۰ هزار کیلوگرم رسیده است، در حالی که بیش از ۶۰۰ هزار کیلوگرم غذا فقط در ماه مبارک رمضان در زبالهها ریخته میشود!
این انجمن نشان داد که در فعالیتهای خود قادر به صرفه جویی در ۱۳۹۰۰۰۰ وعده غذایی بوده که بیش از ۱۰۰۰ خانواده از آن بهرهمند شدند. غذاهایی که حفظ میشدند بین اقلام متفاوت بود که به ۶۰۴.۲۸۶ وعده غذایی خشک، ۱۵۹.۶۱۰ وعده غذای پخته شده، ۵۰.۶۹۸ آب و ۵.۶۳۸ آب میوه بوده است.
انجمن حفظ نعمت بحرین افزود از آغاز همه گیری کرونا این انجمن برای تأمین امنیت غذایی نزدیک به ۴۰۰۰ نفر، ۵۰۰ خانواده و ۲۰۰۰ فرد خارجی در این کشور تلاش کرده است.
این انجمن با رعایت استانداردهای بهداشتی مصوب در بحرین غذای اضافی را از هتل ها، رستوران ها، بازارهای مصرف و موارد خاص جمع آوری و بسته بندی میکند و سپس آنها را توزیع میکند.
از جمله پیامدهای تعطیلی تحمیل شده ناشی از قرنطینه کرونایی این است که حداقل در انگلیس منجر به کاهش مقدار مواد غذایی هدر رفته در خانه شده است، زیرا افراد در این تعطیلات در خرید و تهیه وعدههای غذایی منظمتر شده اند.
به منظور ایجاد این عادتهای مثبت، تعدادی از سرآشپزهای ارشد جهان مردم را به کاهش مقادیر هدر رفته مواد غذایی تشویق و تاکید کردند که این باور غالب وجود دارد که این مسئله مربوط به کشورهای ثروتمندی است که مصرف کننده در آن بیش از آنچه میخورد، خرید میکند، اما این مطالعه نشان داد که هدر رفت غذایی در همه جای جهان یافت میشود.
«اینجر اندرسون» مدیر برنامه محیط زیست سازمان ملل، در پایان مردم جهان را به حفظ محیط زیست فراخواند و اعلام کرد: اگر ما در مواجهه با تغییرات آب و هوایی، تخریب طبیعت و تنوع زیستی، آلودگی و زبالهها جدی هستیم بنابراین شرکت ها، دولتها و مردم در سراسر جهان باید در کاهش ضایعات مواد غذایی کمک کنند.
انتهای پیام/
دور ریز مواد غذایی در کشور ما ،
۳۵ میلیون تن در سال یعنی برآورد شده !
یعنی هر ایرانی حدودا 450 کیلوگرم در سال !
کارمندا دارن وبگردی میکنن
ارباب رجوع 5 ساعت منتظر امضا
منظورشون از دور ریز غذا، غذای سالم هست یا آشغال؟