ایران در صدر فهرست پرداخت‌کنندگان یارانه انرژی دنیا قرار گرفته است که البته پرداخت این یارانه تبعاتی برای اقتصاد کشور به دنبال دارد.

به گزارش خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  طبق آمار‌های اعلام شده از سوی مراکز بین المللی، کشورمان  در فهرست پرداخت‌کنندگان یارانه انرژی، با اختلاف زیاد نسبت به دومین کشور، در صدر قرار گرفته است، این در حالی است که بر اساس آخرین آمار ارائه شده در ترازنامه منابع هیدروکربوری ایران در سال ۹۶،   در کشور سالانه ۵۱.۲ میلیارد دلار، یارانه انرژی پرداخت می‌شود.

همچنین طبق گزارشات آژانس بین‌المللی انرژی، کشورمان در سال ۲۰۱۹ میلادی، ۸۶ میلیارد دلار به عنوان یارانه انرژی «نفت، گاز، برق» پرداخت کرده در حالی که چین با جمعیت ۱.۴ میلیارد نفر در مقام دوم قرار گرفته و ۳۲ میلیارد دلار یارانه انرژی داده‌ است.  در حالی که بیشتر کشور‌های جهان تمرکزشان برای کاهش مصرف انرژی است، شاخص پرداخت یارانه انرژی در کشور ما در صدر جدول قرار دارد.

در سال ۹۸، ایران نهمین مصرف‌کننده انرژی در دنیا شناخته شد و این مصرف انرژی معادل ۳.۴ میلیون بشکه نفت خام است.  مطالعات نشان می‌دهد که مصرف انرژی در دنیا طی این سال‌ها دو برابر شده است.

در حال حاضر ایران، بزرگ‌ترین دارنده ذخایر هیدروکروبوری دنیا (مجموع ذخایر نفت و گاز) به حساب می‌آید. مطابق آمار رسمی و تأیید شده مراجع معتبر بین‌المللی، ایران حدود ۱۵۸ میلیارد بشکه نفت (۹.۳ درصد از کل منابع نفتی دنیا) و حدود ۳۳ هزار میلیارد مترمکعب گاز (۱۸ درصد از منابع گاز دنیا) در اختیار دارد.

به طور کلی، ۲.۴ درصد انرژی کل دنیا در ایران تولید می‌شود که در بین کشور‌های دنیا رده نهم از حیث تولید انرژی را داراست. این تولید انرژی معادل ۳.۶ میلیون بشکه نفت خام است. همچنین ۱.۸ درصد انرژی کل دنیا در ایران مصرف می‌شود که این میزان مصرف سبب شده که ایران در بین کشور‌های دنیای جایگاه نهم از نظر مصرف انرژی را داشته باشد.

رتبه انرژی در ایران نسبت به سایر کشورهای جهان مطلوب نیست

در این باره هادی مدقق مدیر کل دفتر هوشمندسازی و  فناوری‌های نوین توانیر در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان،  با اشاره به شدت مصرف انرژی در کشور گفت: متاسفانه رتبه انرژی در کشورمان نسبت به  سایر کشورهای جهان مطلوب نیست.

او ادامه داد:  شدت مصرف انرژی مهم‌ترین شاخصی است که بر اساس آن جایگاه کشور‌ها در بحث بهره وری انرژی مشخص می‌شود، منظور از شدت انرژی مقدار مصرف انرژی به تولید ناخالص داخلی است. این شاخص بیانگر این است که به ازای تولید مقدار معینی از کالا و خدمات که بر حسب واحد پول مشخص می‌شود، چه مقدار انرژی مصرف می‌شود.


بیشتر بخوانید

نوسانات نرخ ارز بر توسعه انرژی‌های نو تأثیر گذاشته است



مدیر کل دفتر هوشمندسازی و  فناوری‌های نوین توانیر تصریح کرد: متاسفانه جایگاه خوبی از نظر انرژی نداریم زمانی که انرژی ارزان است، الگوی مصرف در بخش خانگی و تجاری کمتر مورد توجه قرار می‌گیرد.

مدقق تصریح کرد: کشورمان از نظر انرژی متاسفانه همیشه در انتهای فهرست یا در یکی مانده به آخر قرار دارد، این در حالی است که شدت مصرف انرژی در کل دنیا به خصوص در کشور‌های اروپایی رو به بهبود است.

او اضافه کرد: کشور‌هایی که بحث انرژی و بهره‌وری انرژی برایشان اهمیت دارد و منابع فسیلی ندارند، روی بحث بهره وری کار می‌کنند.

مدیر کل دفتر هوشمندسازی و  فناوری‌های نوین توانیر  اضافه کرد: در حال حاضر تقریبا بیش از ۵۰ درصد انرژی کشور در بخش  خانگی،   اداری،   تجاری و  صنعت مصرف می‌شود.  

مدقق افزود: مهم‌ترین عامل مصرف زیاد انرژی، قیمت پایین آن است که سبب می‌شود به صورت ناخودآگاه صنایع انرژی‌بر با راندمان پایین در کشور زیاد شوند. از سوی دیگر بحث پرداخت یارانه‌های انرژی نیز در این اتفاق تاثیرگذار است.

این مقام مسئول  بیان کرد: در این حوزه به دلیل نبود زیرساخت، هدفمند سازی یارانه‌های انرژی محقق نشد و یارانه‌های انرژی به صورت عادلانه در بخش‌های مختلف برای بهره‌وری انرژی هزینه نشده است.

بر اساس این گزارش با وجود اینکه یارانه انرژی در تمامی بخش‌های انرژی  شامل گاز، نفت و برق وجود دارد، ولی بخش برق بیشترین  یارانه انرژی را پرداخت می‌کند که این امر تبعات منفی برای اقتصاد و تولید به همراه دارد.

باید از اتلاف منابع انرژی جلوگیری کنیم

محمدرضا خطاطی مدیر بخش صنعت شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت در این خصوص گفت: بر اساس آخرین گزارش‌های مراجع بین‌المللی، کشور ما در فهرست پرداخت‌کنندگان یارانه انرژی، با اختلاف زیاد نسبت به دومین کشور، در صدر قرار دارد. براساس آخرین آمار ارائه‌شده در ترازنامه منابع هیدروکربوری کشور در سال ۹۶، ایران سالانه ۵۱.۲ میلیارد دلار یارانه انرژی پرداخت می‌کند.

او با بیان اینکه بخش زیادی از یارانه انرژی، در بخش صنعت پرداخت می‌شود، افزود: ۳۴ درصد این یارانه، در حوزه نیروگاهی پرداخت می‌شود.

خطاطی اضافه کرد: حوزه‌های پالایشگاهی، پتروشیمی، و صنایع انرژی بر، مانند سیمان و فولاد، بیشترین سهم یارانه انرژی را دریافت می‌کنند و بخش خانگی، تجاری و حمل و نقل در رتبه‌های بعدی قرار دارند.

مدیر بخش صنعت شرکت بهینه‌سازی مصرف سوخت، با تاکید بر اینکه باید از اتلاف منابع انرژی جلوگیری کنیم، گفت: در همین راستا، اقدامات اساسی در حال انجام است.

به طور کلی بیش از نیمی از یارانه پنهان سوخت در ایران به بخش‌های نیروگاهی و صنایع اختصاص می‌یابد، اما کشور‌های جهان سیاست‌های متفاوتی را در خصوص یارانه انرژی دنبال می‌کنند.

برخی کارشناسان حوزه انرژی براین باورند که یارانه انرژی متعلق به تمامی مردم است، اما این موضوع از جیب عامه مردم خارج و به جیب پرمصرف‌ها می‌رود.

یارانه برق در ایران طی سال گذشته چیزی بالغ بر ۶۰ درصد کل یارانه‌های انرژی پنهان  کشور بوده است، این در حالی است که کشورمان بیشترین یارانه انرژی را می‌دهد و تقریبا سهم ۱۹ درصدی از کل یارانه انرژی را در جهان دارد.

کشورمان وارد کننده انرژی نیست بدین گونه که اگر دولت این انرژی را به جای داخل در بازار‌های جهانی می‌فروخت ۸۶ میلیارد دلار بیشتر درآمد کسب می‌کرد.

پرداخت یارانه انرژی در کشور تبعاتی دارد

ابوذر صالحی مدیر کل امور بین الملل توانیر در گفت‌وگو با  خبرنگار اقتصاد و انرژی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، تصریح کرد: در کل نظام پرداخت یارانه ناشی از سبک نظام اداره اقتصاد یک کشور است که اقتصاد انرژی ایران از جهان مجزا نیست و این در یک ساختار شناور و همراستا با تصمیمات کلان کشور است. متاسفانه کشورمان بیشترین یارانه انرژی را در جهان پرداخت می‌کند .

او افزود: پرداخت یارانه انرژی در کشور تبعاتی دارد که نخست توجه و حساسیت مصرف کنندگان انرژی را نسبت به مصرف کاهش می‌دهد و همیشه قیمت گذاری عاملی برای  تعیین سمت تقاضا خواهد بود.

این مقام مسئول گفت: زمانی که یارانه انرژی پرداخت شود، منابع مالی برای توسعه بخش‌های دیگر با کمبود مواجه خواهد شد، چون بخش زیادی از منابعی که  باید برای توسعه نیروگاه‌ها و شبکه‌های برق  مصرف ‌شود ، صرف پرداخت یارانه انرژی می‌شود .

صالحی بیان کرد: این موضوع پرداخت انرژی اثرات بسیار بدتری هم دارد و باعث اثر گذاری نامطلوبی در بخش صنایع می شود چراکه یارانه انرژی باعث می‌شود بهای محصول شرکت‌های تولید کننده کالای انرژی برق کاهش پیدا کند و این می‌تواند در سالیان بعد مشکل ساز شود.

او افزود: این امر باعث کاهش قیمت برق می‌شود و همین موضوع سبب می‌شود که افراد توجه خاصی به مصرف برق نداشته باشند و این موضوع در مقیاس کلان ، مشکل ساز خواهد شد. بسیاری از ماشین آلات فرسوده با انرژی بالایی که در کشور‌های اروپایی دارند با قیمت پایین به بهانه تولید و اشتغال به کشور وارد می‌شود  در حالی که این دستگاه ها انرژی زیادی مصرف می‌کنند.

 مدیر کل امور بین الملل توانیر گفت: مردم باید توجه داشته باشند، هر ریالی که یارانه انرژی پرداخت می‌شود در واقع از جیب خود مردم پرداخت می‌شود .ما تصمیم جدی داریم که موضوع یارانه انرژی را صرف هدفمندی کنیم و با حمایت مجلس امسال افزایش قیمت صنایع بالای دو مگاوات مصرف به تصویب رسید که این باعث می‌شود صنایع توجه  بیشتری  در این خصوص داشته باشند.

او ادامه داد: یارانه‌های انرژی ایران در سال ۲۰۱۴ حدود ۸۸ میلیارد دلار بود، اما با افت قیمت نفت، یارانه‌ها نیز کاهش یافت. با این حال از سال ۲۰۱۶ به بعد با افزایش قیمت نفت، یارانه‌ها همواره سیر صعودی داشته است.

انتهای پیام/

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
نظرات کاربران
انتشار یافته: ۳۷
در انتظار بررسی: ۰
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۹:۳۵ ۱۸ فروردين ۱۴۰۰
حقوق ملت داده نمیشه
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۵:۳۴ ۲۳ اسفند ۱۳۹۹
ی مشت ادم نشستن سر گنج و هی حرفای تکراری میزنند بابا کارشناسان ما الان هیچی بلد نیستند مملکت داره از هم میپاشه اونوقت اومدن خودشون را با کشورهای قدرتمند اروپایی مقایسه میکنند بابا اینجا ایرانه .هرکسی که صبح زود از خواب بیدار میشه یه قانون واسه این مردم بدبخت میریزه که به فکر مردم است بعد اینکه طرحش اجرایی شد و میندازه به کردن ملت
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۳۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
روتون میشه 45 تومن میگید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۳:۱۵ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
یارانه دسته گل اقای احمدی نژاده ک بیچاره کرد ملتو الان اومده واسه من شده دلواپس مردم ..چرا اونموقع ک رییس جمهور بودی دلواپس مردم نبودی و چند نفر ک ب رای گیری اعتراص کردن
Iran (Islamic Republic of)
گرونی
۱۲:۲۸ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
گرونی الان ربطی به یارانه احمدی نژاد نداره، گرونی الان نتیجه بی روحانی بود ک قیمت دلار از ۴ هزارتومن رسید به ۲۵ هزار تومن!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۲:۱۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
?!
Iran (Islamic Republic of)
محمد
۱۲:۰۷ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
یارانه انرژی بی تاثیر نیست در گرانی. اما از طرفی این حقوقهای دریافتی کارگران و اوضاع نابسامان دخل و خرج را و گرانی های افسار گسیخته را مشاهده کنید اما این همه آقایان دو تابعیتی به اصطلاح خدمتگزار اما در اصل باعث این همه تورم در کشور هستند اگر شما بخواهید این یارانه ها را حذف کنید
Germany
ناشناس
۱۲:۰۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
سلام
سیاست دولت در پرداخت حقوق کارمندان و یارانه اشتباه است
اگه دولت ماهانه ۷۱۶ دلار حقوق بده
سالانه ۸۶۰۰ دلار حقوق کارمندان بده
به این حساب که ده میلیون حقوق کارمندی داریم
اول میشه بنزین و گازاییل و برق و سوخت رو به صورت نورمال حساب کرد
یا مثلا بنزین یک دلاری
برق ۶۰ دلاری
دوم مردم درآمد شون بالاتر میره و قدرت خرید دارند
الان هم دولت ضرر می کنه هم مردم
پول ها هم صرف انرژی میشه و هیچ کس نمی تونه کاری کنه !
به نظرم باید نسبت حقوق و یارانه دوباره بازنگری شه
با ۵۰۰ تا ۷۰۰ دلار حقوق ماهانه میشه یارانه ها رو حذف کرد و به جای استفاده از پول برای یارانه میشه به حقوق کارمندان دولت ریخته بشه و مردم بیست تا سی درصد درآمد شون رو به انرژی بدن و اقتصاد به حالت نورمال در بیاد !
اصلا حقوق بالای ۷۰۰ دلار دور از انتظار نیست اگه یارانه رو صرف حقوق کارمندی حساب شه !
۸۶ میلیارد دلار یارانه
اگه تقسیم بر ده میلیون کارمند دولت کنیم
سالانه ۸۶۰۰ دلار حقوق کارمندی میشه
این پول هم مردم توی کشور خرج می کنند و با این حساب حقوق کارگری هم زیاد میشه و اقتصاد به حالت عادی بر می گرده
یارانه و کپن دیگه جواب اقتصاد امروز رو نمیده
باید دولت جوان سر کار بیاد و این اوضاع به هم ریخته رو جمع کنه !
با این کار می توانیم ما به حمل نقل عمومی کمک کنید و کشور رو به سمت ریلی پیش ببریم و خیلی انرژی ها رو صرف جویی کنیم !
در ضمن میشه بنزین استاندارد تر تولید کنیم ! و میشه روی مالیات های مردم هم حساب کرد
با حقوق پایین و یارانه بالا بازنده هم دولت هست هم مردم!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۷ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
توی ساخت و سازها دقت کنید. توی مصرف خانه های بزرگ و کارخانه ها و شرکت ها دقت کنید. از تکنولوژی ها بهره ببرید.
به ما خانه های کوچیک گیر ندهید چون خداییش داریم با حداقل ها زندگی می کنیم.
Qatar
ناشناس
۱۱:۵۵ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
سال ۸۸ که صحبت از تحول اقتصادی و هدفمند کردن یارانه ها بود ،دقیقا دولت با واقعی و گران کردن قیمت های عاملهای انرژی به صورت پلکانی در یک دوره چند ساله و حذف پلکانی یارانه بگیران از سبد یارانه به این امر دست پیدا کرد ،حتی در مقطعی مجلس اجازه نداد طبق قانون قیمت بنزین برای فروش داخلی فراتراز قیمت صادرات ان در خلیج فارس باشد ،اما اینکه الان دوباره کشور به سال ۱۳۸۸ بازگشته بخاطره بی تدبری و بی انظباتی دولت در مسائل کلان مالی و بی ارزش کردن پول ملی هست،خود اقای نوبخت در سالهای اول مدیرت دولت تدبیر امید در تلوزیون اعلام کردند که ما به جیب مردم فشار اوردیم تا تورم را کنترل کنیم،در واقع دست در جیب مردم کردند تا قدرت خریددمردم را کم کنند ان وقت ده ها برابر پول مردم را چاپ کردند تا تعهداد مالی بانکهای خصوصی را به مشتریان پولدارشان پرداخت کنند....و امروز این مصیب بر مردم جاری شده ،می بینید نمی توانید در این مورد از تحریم حرف بزنید چرا چون تحریم بر قیمت عاملهای انرژی نتیحه نداشت بر ارزش پول ملی تأثیر چندانی نداشت....دقت کنید مردم به شما اعتماد دارند یا واقعیت را بیان کنید و یا کلا در موارد خواص چیزی بیان نکنید که اعتماد مردم نسبت به شما سلب شود
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۵۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
نه 45500
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۴۴ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
ایرانی ها هیچ وقت خوشی ندیدهاند با این همه ذخایر خدادادی که دارند اروپایی ها و کشورهای دیگر با وجود اینکه ذخایر زیادی ندارند از نظر مالی بهترین خوشی ها را دارند ایرانیها جز تو صف ایستادند چیز دیگری ایدشان نشده به این مقام مسول که چنین نظری دارد بگوییدحتما خواب دیده که چنین نظری دارد اگر زرنگ هستید جلو دزدان و رانت خواران را بگیرید جلو کمکهای ویرانگر به خارجی ها را بگیرید و همه سرمایهای کشور را در داخل کشور هزینه کنید تا کشور اباد شود از نظر را ه ، شهر سازی ،بیمارستان ، ایجاد شغل ،شما بافت فرسوده شهرهای ایران را ببینید جادها را ببینید که همش چاله چوله هست اگر مسئول لایقی باشید همین فروش نفت برای شما کافی است که ایران را به بهترین کشور دنیا تبدیل کنید که کسی دلش نیاید به کانادا و امریکا و دیگر کشورها فرار کنند خبرنگاران جوان جواب این گونه نظرهای که می دهند پاسخ دهید فقط فکر می کنند مردم صرفه جویی نمی کنند مردم ایران بهترین صرفه جویی را در کشور دارند که با نان خوشک زندگی می کنند شما فکر کنید که پول این همه فروش نفت گاز و معادن کجا می رود که کشور را به این روز انداخته
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۳۸ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
ددی مردم خیلی در مضیغه معیشتی هستن و منتظر همین یارنه ناچیز هستن/
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
ببخشید // یارانه میدید ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۳۱ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
قبول دارید
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۲۸ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
گرانی اجناس در مملکت ربطی به 45500 نداره /
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۲۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
چرا فقط همین یه مورد را با خارجی ها قیاس میکنی ؟؟// حقوق یه کارگر را در امریکا و اروپا با تورم اونجا نمیسنجید
Iran (Islamic Republic of)
منصور
۱۱:۲۵ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
اوخت 45500 تومان باعث گرانی میشه ؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۱:۲۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
اینم یه بهانه دیگه برای گرون کردن یه چیز دیگه همه چیز که گند زده شده اینم روش
Iran (Islamic Republic of)
کلنگ
۱۱:۰۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
سلام یادم هست زمانیکه احمدی نژاد می خواست یارانه را بده تعدادی از اساتید دانشگاهها واقتصاددانان برجسته کشور طی نامه ای تورم فوق شدید را گوشزد کردند ولی بدبختانه احمدی نزاد عزیزآنها را بی سواد خواند وحتی باعث استعفای بعضی از آنها از دانشگاه شد.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۹ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
لعنت بر گرانی
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
هنوز برای گران کردن انرژی از این بهونه های تکراری استفاده می کنید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
باید هیچ یارانه ای به هیچ کس پرداخت نشود ، و در یک بستر کاملا شیشه ای و قابل بازرسی توسط هر شخص، برای ساخت کارخانجات خرد و تولید هزینه شود. البته در وضعیت کرونا باید کمک هزینه ای برای نیازمندان در نظر بگیریم که این یارانه فعلا در حکم کمک به مردم برای معاش هست نه چیز دیگر .
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۵۲ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
مشکل کشور پرداخت یارانه به مردم نیست ! مشکل کشور عدم اخذ مالیات از درآمدهای سرسام آور و پنهان !!! افکار مردم رو پرت نکنید !
به دلیل منافع افراد در حاکمیت و سودهای کلان وابستگان مالیات که ابزار قدرتمند اداره هرکشوری به دلیل اینکه صاحبان درآمدهای نجومی خودشون در دولت و مجلس مافیا دارند امکان اخذ مالیات نمی باشد !! علت فقر و عقب ماندگی نگرفتن مالیات نه دادن یارانه به مردم فقیر !!!
افکار مردم رو منحرف نکنید !! اگر واقعا" مردمی هستید ؟؟؟
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۴۷ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
عجبااااااا
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
تو مشهد مرغ نیست دیروز با صف زیاد تونستم دوتا مرغ یخی بگیرم که اینقدر گوشتش سیاه شده بود که معلوم بود مال ماه ها پیش هست دقیقا 2اردیبهست متاسفانه مدیران ول کردن چون گوشت و مرغ خودشون میاد در خونه شون
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۱ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
دولت تنها یک راه برای کاهش این یارانه بی ثمر دارد وآن افزایش ارزش پول ملی با رونق اقتصادی ورشد اقتصادی است دادن پول زیاد با صفرهای فراوان چاره نیست بلکه دولت باید با حمایت از تولید ورشد اقتصادی ارزش پول ملی وقدرت خرید را زیاد کرده وبرعکس تمام سالهایی که همواره دریافتی های کارمندان وکارگران راافزایش میداد این بار باید کاهش دهد.در عوض قدرت خرید پول را افزایش داده از کمیت کاسته وبر کیفیت بافزاید مثلا کارمندی که الان 10000000 میلیون تومان حقوق می گیرد از دریافتی حقوقش راضی نیست وادعا می کند کفاف مخارجش را نمی دهد ومی گوید کاش حقوق من 2 میلیون تومان بود اما قدرت خریدش برابر قدرت خرید سالهای 89 و90 بودپس در نتیجه کشور به یک جراحی اقتصادی بزرگ نیاز دارد که در شرایط فعلی در دولت کسی با این توانایی مشاهده نمی شود وعملا اقتصاد کشور در پرتگاه سقوط قرار گرفته وهر روز بدتر از دیروز می شود وشیرازه امور از دست دولت خارج شده وهرچه دست وپا می زند وضع بدتر می شود.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۳۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
بله، طبق الگوی تکراری و روش همیشگی موج بعدی گرانی و دست در جیب مردم با این بهانه جدید در راهه
من نمیدونم چرا این نظریه پردازان حقوق و درآمد مردم ایران رو با سایر کشورها مقایسه نمیکنن؟؟؟؟!
آخه شما چیتون به جهان میخوره که میخوای از جهان تو قیمت گذاری الگو بگیری؟؟؟!
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۲۸ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
چقدر یارانه .یارانه می کنید بابا این ۴۵ هزارتومان و هرچه ترین مدت داده اید مردم به شما بر می گردانند را عوض قیمت ها رابه قبل از یارانه دادنتون برگردوندن مثل بنزین ۱۰۰تومان برنج کیلویی ۱۵۰۰تومان ووو...
Iran (Islamic Republic of)
مهدی
۱۰:۲۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
خودرهای کشور رو برقی کنید در ماه به هر ایرانی میتونید ۱۰ میلیون تومان یارانه بدید نه اینکه مافیای خودرو دست دو شرکت مفت خور باشه. این ۴۵ هزار تومن تو خیابان های اروپایی ریخته باشه هیچ کسی برنمیداره چون هیچ چیزی باهاش نمیشه خرید حتی یه لیوان آب. زیادی شلوغش نکنید.....لازم به ذکر است ۹۹ درصد بودجه هر طرحی بخاد اجرا بشه میره تو جیب یه سری که نمی دونم اسمش رو چی باید گفت اون پول ها تقسیم بشه به هر ایرانی چقدر میرسه!!!!. مشکل جایی دیگه است. ادرس غلط ندید. این حرفا مال دهه شصت هست ده روز دیگه میریم قرن جدید.....
Iran (Islamic Republic of)
سید
۱۰:۲۰ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
همه چیز گران است
فقط جان مستضعفان ارزان است.
United Kingdom of Great Britain and Northern Ireland
ناشناس
۱۰:۱۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
درآمد هم نسبت به سایر کشوره ها مقایسه کنید. لطفا.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۱۰:۱۳ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
به طور کلی دولت در ماه برای هر ایرانی متوسط بین 3 الی 4 دلار یارانه پرداخت می کند واختلاف قیمت انرژی داخلی با قیمت انرژی در خارج از کشور را برای مردم وصنعت به عنوان یارانه حساب می کند اما یک نکته مهم را هر گز در نظر نمی گیرد وان همانا حقوق در یافتی یک کارگر یا کارمند در کشور است واینکه آیا حقوقی که به یک ایرانی بسته به نوع شغلش پرداخت می شود با حقوق همان رسته شغلی در کشور های اروپایی ویا امریکا ویا درنزدیکی خودمان در کشور ترکیه برابر است مسلما نیست پس اسم بردن از یارانه ای که هرگز پرداخت نمی شود وفقط اختلاف قیمت انرژی داخلی وجهانی ناشی از کاهش ارزش پول ملی است فقط یک شعبده بازی وعوام فریبی است.
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۵۷ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
این یارانه انرژی که گفته می شود عملا در قبال آن پولی به صورت مستقیم به اشخاص ویا نهاد ی پرداخت نمی شود در واقع همان اختلاف قیمت انرژی داخلی با قیمت جهانی است در در زمانهایی با قیمت انرژی داخلی همسان بوده ودر برهه ها یی هم گرانتر شده که حاصل اختلاف قیمت ارز است که آن هم ریشه در کاهش ارزش پول ملی دارد در واقع میشه این را یارانه منفی نام گذاشت که سودی برای کسی ندارد
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۴۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
چند دهه نفت وگاز و منابع این کشور و مردم را فروختید
Iran (Islamic Republic of)
ناشناس
۰۹:۱۶ ۲۱ اسفند ۱۳۹۹
وقتی برق از انرژی خورشیدی تولید شود قیمت برق گرانتر می شود.
آخرین اخبار