کارگاه آموزشی ارتقای سطح سواد رسانه‌ای با موضوع آسیب‌ها و فرصت‌های فضای مجازی ویژه علما و روحانیون شیعه و سنی در سنندج برگزار شد.

به گزارش خبرنگار گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از سنندج ، جعفر عبدالملکی مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان در نشست هم اندیشی علما و روحانیون با موضوع سواد رسانه‌ای که به همت اداره‌کل تبلیغات اسلامی کردستان در مجتمع فرهنگی نور سنندج برگزار شد، اظهار کرد: سواد رسانه‌ای دانش و معارف جدید رسانه‌ای است و از حوزه‌های مؤثر در تعمیق این دانش، بصیرت و مهارت رسانه‌ای ماموستا‌ها و روحانیون هستند.

اوافزود: براساس نظرسنجی‌های صدا و سیما، روحانیون همچنان جزو گروه‌های مرجع جامعه به شمار می‌روند و با منبر و تریبونی که در اختیار دارند می‌توانند برای تبیین دانش رسانه‌ای کمک کنند.

عبدالملکی یادآور شد: فضای مجازی و رسانه‌های نوظهور خود را به جامعه تحمیل کرده‌اند و تکثر و تعدد شبکه‌های اجتماعی که روز به روز در حال افزایش است قابل احصاء نیست.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان اعلام کرد: ما روزانه در معرض پیام‌های رسانه‌ای هستیم و اینجاست که بحث سواد رسانه‌ای معنی می‌یابد.

او افزود: فرد باید بداند که چگونه در برابر این هجمه رسانه‌ای زندگی کند تا تحت تأثیر القائات و تشویش‌ها قرار نگیرد بنابراین در سواد رسانه‌ای میزان خوراک رسانه‌ای و شکل و اندازه آن باید مشخص باشد.

عبدالملکی با بیان اینکه همگام با تکامل جامعه، رسانه‌ها نیز سیر تکاملی پیدا کرده‌اند، افزود: از صدر اسلام تاکنون سواد رسانه‌ای وجود داشته، اما امروز فضای مجازی معادلات را برهم زده و این فضای توده‌ای و این انبوه قابل رؤیت و قابل احصا نیست.

او خاطرنشان کرد: امروزه جوانان و نوجوانان به لحاظ سواد رسانه‌ای از والدین پیشی گرفته‌اند که این امر باعث دچار فاصله، تاخر و شکاف بین والدین با فرزندان شده است.

او عنوان کرد: استفاده بسیار زیاد از فضای مجازی در واقع یک خطر جدی محسوب می‌شود و فرد بدون اینکه خودش متوجه شود ذهنیات، حوزه شناختی و ادراکیش ممکن است در مسیر دشمن قرار گیرد و کنترل آن از دست ما خارج شود.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان یادآور شد: باید در فضای مجازی فعالیت‌های جدی داشته باشیم و همه دستگاه‌های فرهنگی باید صدا و سیما را همراهی کنند چراکه فضای مجازی نقطه رخنه و نفوذ دشمن است و باید سیاستگذاری درستی در این راستا انجام گیرد.

عبدالملکی خودآگاهی را عامل مؤثری در افزایش دانش رسانه‌ای خواند و گفت: با توجه به اینکه بحث قومیت در کردستان وجود دارد و این استان مرزی محل و بهانه سواستفاده دشمنان است بنابراین ابزار دشمن فضای مجازی و ماهواره است تا بتواند به اهداف خود برسد.

او افزود: باید با خودآگاهی و افزایش دانش رسانه‌ای مانع رسیدن دشمن به اهداف شد.

عبدالملکی خاطرنشان کرد: اکنون سواد رسانه‌ای اثرگذار نیست و باید دانش رسانه‌ای مورد توجه باشد چرا که اگر کسی دانش رسانه‌ای نداشته باشد دیگر نمی‌تواند اثرگذار باشد.

او بیان کرد: در جنگ نرم که محصول استعمار فرانو است دگرگونی باور‌ها و ارزش‌ها و سبک زندگی هدف دشمن است که با استفاده از ابزار رسانه ورود و ذائقه و سبک زندگی مردم را دستخوش تغییرات کرده‌اند.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز کردستان اعلام کرد: بی‌شک ثروت‌های نظام سلطه پشت فضای مجازی محسوس است و باید به مردم به ویژه به روحانیون هشدار داد.

عبدالملکی افزود: حرکت دشمن در فضای مجازی برای القای تبعیض ذهن جوانان و نوجوانان، ایجاد احساس محرومیت و ناامنی، بی‌اعتماد کردن مردم نسبت به حاکمیت و ایجاد ناامیدی بین مردم است.

او اظهار کرد: در این راستا باید خود را به روز نگه داریم و دانش رسانه‌ای خود را افزایش دهیم.

عبدالملکی با اشاره به اینکه متأسفانه در کردستان سیاستگذاری مشخصی در حوزه فضای رسانه نداریم، خاطرنشان کرد: این امر نقطه ضعف ما محسوب می‌شود و باید در این راستا اهتمام ویژه داشته باشیم.

انتهای پیام/ع

اخبار پیشنهادی
تبادل نظر
آدرس ایمیل خود را با فرمت مناسب وارد نمایید.
آخرین اخبار