به گزارش گروه استان های باشگاه خبرنگاران جوان از شیراز، مائده چینی ساز دبیر کل شورای عالی داوری مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه در سفر به شیراز و پس از دیدار با رئیس کل دادگستری استان فارس، در جمع اعضای داوری مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضائیه استان اظهار داشت: دورههای داوری با هدف تربیت و آموزش داوران در مرکز وکلاء برای نخستین بار در کشور برگزار میشود.
او با بیان اینکه این دورهها حتی در دانشگاهها نیز برگزار نمیشود، افزود: هدف ما از تربیت داوران علاوه بر تامین نیازها و گلچین کردن خبرههای داوری، ایجاد یک فرهنگ سازی نیز در جامعه خواهد بود و مرکز وکلای قوه قضاییه این مهم را یک رسالت بر دوش خود میداند.
چینی ساز با اشاره به تحولات بزرگ در دستگاه قضا از زمان ریاست حجت الاسلام رئیسی بر این قوه، بیان کرد: از زمان ریاست ایشان و با نگاه عالی دکتر بهادری جهرمی به موضوع، مبحث داوری و ارجاع پروندهها به داوران تقویت شد که برگزاری دورههای داوری در سطح کشور، اولین گام در این راستا تلقی میشود.
دبیر کل شورای عالی داوری مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه، تصریح کرد: یکی از دلایل شلوغی دادگستریها و حجم بالای پروندهها به دلیل فقدان داوری است چراکه در این خصوص فرهنگ سازی نشده لذا نیاز به یک تلاش ملی است.
او با اشاره به چگونگی برگزاری دورههای داوری نیز گفت: ما دورههای داوری را برای علاقهمندان برگزار میکنیم و پس از آن داوران خبره را گزینش کرده و با آنها کار را ادامه خواهیم داد.
چینی ساز افزود: به همین منظور پس از برگزاری دورهها یک آزمون جامع برگزار خواهیم کرد که حتی پس از موفقیت در این آزمون نیز، داوران به حال خود رها نخواهند شد و بلافاصله کلاسهای ضمن خدمت و تکمیلی را جهت افزایش تجربه آنها برگزار میکنیم.
او در عین حال گفت: ما نیاز به داورانی داریم که نکته سنج باشند، زیرا سرنوشت کشور برای ما مهم است و نمیتوانیم کارها را به دست کسانی بسپاریم که از فهم سادهترین نکات عاجز هستند لذا فیلتر گزینش ما بسیار سخت خواهد بود.
چینی ساز همچنین گفت: داوران مرکز باید به مسائل نگاه تطبیقی داشته و جهان پیرامون را به خوبی بشناسند لذا تدوین دورههای بین المللی داوری نیز به همین منظور در نظر گرفته شده است.
او در مورد کد داوری نیز گفت: این کد را فقط قوه قضاییه میدهد و هیچ نهادی حق دادن این کد را ندارد، اما برای ورود به داوری هر کسی که علاقهمند باشد میتواند در دورهها شرکت کند و نیاز به مدرک و سطح سواد خاصی ندارد.
چینی ساز با تاکید بر رعایت اخلاق حرفهای نیز اظهار داشت: این موضوع برای ما بسیار مهم است لذا از همان ابتدای دوره مبحثی را تحت همین عنوان برگزار میکنیم.
او همچنین گفت: کتابهایی نیز در همین زمینه تالیف شده که از سال آینده در کشور توزیع خواهد شد.
چینی ساز همچنین از برگزاری مسابقه داوری نیز خبر داد و گفت: برای نخستین بار این مسابقه برگزار خواهد شد که فروردین ماه ۱۴۰۰ فراخوان خواهیم داد و مراسم اختتامیه نیز در روز ۷ تیر روز قوه قضاییه برگزار میشود.
دبیر کل شورای عالی داوری مرکز وکلا، کارشناسان رسمی و مشاوران خانواده قوه قضاییه با اشاره به فعالیت ارزنده مرکز وکلای قوه در استان فارس نیز گفت: این مرکز یکی از بهترین مراکز ما در سطح کشور است به طوری که هر مسئولیتی که به آن سپرده شده، به نحو احسن انجام شده است.
چینی ساز اظهار کرد: در برگزاری دورههای داوری نیز مطمئن هستیم که مرکز وکلای قوه قضاییه استان فارس، این برنامه را به خوبی دنبال خواهد کرد.
حسن عبدلیان پور رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه استان فارس نیز گفت: طبق سیاستهای جدید دستگاه قضا، مبحث داوری جهت کاستن از پروندههای قضایی، از اهمیت ویژهای برخوردار شده است.
او با اشاره به دیدار خود با حجت الاسلام موسوی رئیس کل دادگستری استان فارس نیز افزود: در دیداری که به اتقاق سرکار خانم چینی ساز با رئیس کل دادگستری فارس داشتیم، ایشان نیز بر امر داوری تاکید فراوان داشتند.
عبدلیان پور ادامه داد: کسانی که در دورههای داوری شرکت میکنند باید بدانند که مسئولیت مهمی را قبول میکنند لذا باید جهت ارتقای سطح بینش خود، دورههای آموزشی و تکمیلی را به خوبی بگذرانند.
رئیس مرکز وکلای قوه قضاییه استان فارس همچنین گفت: برآورد ما این است که اگر این دورهها به خوبی برگزار شود، قطعا مشکلات دستگاه قضا کمتر خواهد شد و در نهایت امور مردم نیز رسیدگی بهتری خواهد شد.
انتهای پیام/